Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Evanghelia pe scurt

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Arestarea, Procesul si Moartea lui Iisus
Arestarea, Procesul si Moartea lui Iisus
Editura: Tesu
Data aparitiei: 2008
Numar de pagini: 440
Autor(i): Haim Cohn
Editura: Tesu
Colectia:

Arestarea, procesul si moartea lui Iisus a aparut în 1948, cand un grup de mari preoti crestini din Occident s-a adresat evreilor cerându-le rejudecarea procesului lui Iisus si reabilitarea.

Motivau faptul ca arestarea, condamnarea si crucificarea „Fiului lui Dumnezeu" a avut loc în Iudeea, o tara aflata sub stapânirea romanilor, ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Arestarea, Procesul si Moartea lui Iisus

Arestarea, Procesul si Moartea lui Iisus

Arestarea, procesul si moartea lui Iisus a aparut în 1948, cand un grup de mari preoti crestini din Occident s-a adresat evreilor cerându-le rejudecarea procesului lui Iisus si reabilitarea.

Motivau faptul ca arestarea, condamnarea si crucificarea „Fiului lui Dumnezeu" a avut loc în Iudeea, o tara aflata sub stapânirea romanilor, iar justitia nu era independenta. Judecatorul Haim Cohn a decis sa cerceteze „cazul" si sa publice verdictul sau sub forma unei carti. Judecatorul israelian a constatat ca toate primele surse de informatii privind procesul lui Iisus se gasesc în Evangheliile lui Matei, Marcu, Luca si Ioan, care au fost scrise la zeci de ani dupa crucificare. Nici una dintre aceste Evanghelii nu cuprinde relatari ale unor martori oculari.

Judecatorul Haim Cohn a întocmit un chestionar cu 15 întrebari decisive pentru elucidarea „cazului":

1. Cine l-a arestat pe Iisus, romanii sau evreii, ori toti împreuna?

2. De ce a fost arestat si din ordinul cui?

3. De ce a fost adus la casa Marelui Preot evreu si din ordinul cui?

4. Ce s-a întâmplat în casa Marelui Preot? S-a adunat acolo întreg Sinedriul si de ce?

5. A fost Iisus anchetat de Marele Preot si, daca da, a fost anchetat în prezenta Sinedriului sau doar Marele Preot l-a interogat?

6. Au fost cercetati si alti martori?

7. Care a fost scopul acestei anchete?

8. De ce l-au adus evreii (sau unii dintre ei) pe Iisus în fata lui Pilat?

9. Oare n-au avut evreii competenta juridica de a-l judeca pe Iisus? Sau au preferat ca procuratorul roman sa-l condamne la moarte?

10. Ce s-a petrecut în Palatul lui Pilat? Iisus a fost judecat dupa legile Romei sau a avut loc un fel de controversa între Pilat si evrei (ori cu unii dintre ei), pâna ce guvernatorul roman s-a lasat convins (cu greu) sa-l rastigneasca pe Iisus?

11. Sa fi avut evreii vreun interes în uciderea lui Iisus ori în condamnarea lui la moarte?

12. A fost dovedita vreo acuzatie împotriva lui Iisus care sa justifice din punctul de vedere al învataturii evreiesti uciderea lui Iisus?

13. Avea vreun interes Pilat sa-l rastigneasca pe Iisus si sa obtina vreo favoare din moartea lui?

14. A fost dovedita în fata lui Pilat vreo acuzatie împotriva lui Iisus din punctul de vedere al legii romane?

15. A vrut cu adevarat Pilat sa-l judece pe Iisus cu blândete si sa-l salveze?

******

Arestarea, procesul si moartea lui Iisus, de Haim Cohn, este una dintre cele mai relevante lucrari istorico-juridice despre procesul lui Iisus

 

Recomandare Ziua :

Personalitate de vârf al vietii stiintifice, presedinte al Universitatii Ebraice, Procuror-sef si ministru al Justitiei din Israel, profesor reputat al unor universitati americane si europene, Haim Cohen si-a închinat o mare parte a vietii cercetarii "cazului Iisus", rabinul universal, cum l-a denumit Thomas Mann, "Fiul lui Dumnezeu" si "Mântuitorul" cum crede lumea crestina.

Cartea aceasta, unica în lume, s-a nascut dintr-un demers cu totul neobisnuit: în 1948, imediat dupa proclamarea Independentei Israelului, un grup de înalti prelati crestini s-a adresat conducatorului Israelului, lui David Ben Gurion, cerându-i rejudecarea procesului lui Iisus si reabilitarea acestuia. Motivau ca arestarea, condamnarea si crucificarea lui Iisus, a avut loc ân Iudeea aflata sub stapânirea cohortelor Imperiului Roman, iar justitia evreiasca, pe aceea vreme, nu era suverana.

Ben Gurion i-a predat lui Haim Cohen "cazul". Era pentru prima oara în istoria iudaismului, când un jurist-rabin a îndrâznit sa încalce interdictia milenara evreiasca de a nu se scrie despre Iisus Hristos. Dar, se justifica Haim Cohen, "evreul Iisus a fost arestat, pus sub acuzare, judecat si asasinat la Ierusalim, si numai din acest motiv, Procesul sau a devenit parte din istoria justitiei evreiesti".

Învatatul israelian si-a propus sa raspunda la întrebarea-cheie a dosarului: cine a ordonat arestarea lui Iisus? În urma cu aproape 2000 de ani, o personalitate suspusa a ordonat, la Ierusalim, arestarea lui Iisus. Cine a fost aceasta personalitate, Marele Preot al Sanhedrinului evreiesc sau Pilat, crudul guvernator al Romei imperiale?

Carti scrise de acelasi autor:
Haim Cohn - Arestarea, Procesul si Moartea lui Iisus (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Arestarea, Procesul si Moartea lui Iisus" ?

Cine a cumparat Arestarea, Procesul si Moartea lui Iisus, a mai cumparat si:
Piramidele lui Napoleon
William Dietrich
Terapia cu ingeri. Manual practic
Doreen Virtue
Invatati sa crosetati. Tehnici de lucru. Catalog de modele. Proiecte
Sue Whiting
Skepsis
Stelian Tanase
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE