Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Economia in vremea coronavirusului

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Psihoterapia psihodinamica. Practica bazata pe dovezi empirice
-15
Psihoterapia psihodinamica. Practica bazata pe dovezi empirice
Editura: Trei
Data aparitiei: 2020
Numar de pagini: 488
Autor(i): Raymond A. Levy
Editura: Trei
Colectia: Psihologie si psihoterapie
Disponibilitate: In stoc

Cititorul de astazi s-a întâlnit, probabil, cu o serie de variatiuni ale afirmatiei ca psihoterapia cognitiv-comportamentala este singura psihoterapie bazata pe dovezi stiintifice, iar psihanaliza e mai degraba religie decât stiinta.

Volumul de fata dovedeste faptul ca aceasta afirmatie nu este adevarata, studiile cuprinse aici aratând ca psihoterapia psihanalitica este ...
Pret: 65,00 lei
Pret: 55,25 lei
buc.
CARTI » Psihologie si Psihoterapie » Psihoterapia psihodinamica. Practica bazata pe dovezi empirice

Psihoterapia psihodinamica. Practica bazata pe dovezi empirice

Cititorul de astazi s-a întâlnit, probabil, cu o serie de variatiuni ale afirmatiei ca psihoterapia cognitiv-comportamentala este singura psihoterapie bazata pe dovezi stiintifice, iar psihanaliza e mai degraba religie decât stiinta.

Volumul de fata dovedeste faptul ca aceasta afirmatie nu este adevarata, studiile cuprinse aici aratând ca psihoterapia psihanalitica este sustinuta de cercetarea empirica.

Un grup de cercetatori de orientare psihodinamica au reusit, în ciuda tuturor asteptarilor, sa demonstreze eficacitatea psihoterapiei psihodinamice si sa identifice procesele esentiale care stau la baza schimbarii sau actiunii terapeutice din astfel de tratamente.

Astfel, clinicienii pot afla ce interventii au cea mai mare probabilitate de a duce la rezultate pozitive, atât pentru construirea aliantei terapeutice si sustinerea capacitatii pacientului de a constientiza stari afective, cât si în abordarea diferitelor tulburari psihice: tulburarile anxioase, depresia, tulburarea de panica, tulburarile de comportament alimentar, tulburarile de personalitate borderline.

Cartea este utila psihologilor, psihiatrilor si psihoterapeutilor care îsi doresc sa-si îmbunatateasca activitatea clinica apelând la interventii eficiente ale psihoterapiei psihanalitice bazate pe dovezi stiintifice.

Raymond A. Levy este profesor de psihologie în cadrul Departamentului de psihiatrie de la Harvard Medical School si membru în echipa Proiectului de cercetare a psihoterapiei, desfasurat la Massachusetts General Hospital. A realizat numeroase studii si cercetari empirice asupra schimbarii în procesul terapeutic si eficientei diferitelor forme de psihoterapie

J. Stuart Ablon este profesor de psihologie în cadrul Departamentului de psihiatrie de la Harvard Medical School. Este director al Proiectului de cercetare a psihoterapiei de la Massachusetts General Hospital. A publicat numeroase studii despre procesul psihoterapeutic si rezultatele psihoterapiei, precum si despre eficienta interventiilor psihosociale în cazul integrarii copiilor-problema în scoala.

Horst Kächele este profesor universitar la International Psychoanalytic University din Berlin si a fost sef al Catedrei de Psihoterapie si Medicina Psihosomatica de la Universitatea din Ulm. A scris numeroase studii si carti despre procesul psihanalitic si eficienta psihoterapiei psihanalitice.

Psihoterapia psihodinamica pentru tulburarile de comportament alimentar nu a fost adecvat evaluata în studii clinice randomizate, însa informatii din diferite surse sugereaza ca interventiile dinamice active pot fi extrem de utile în cazul acestor tulburari, în special în cazul procentului mare de pacienti cu patologie a personalitatii.

Putinele studii asupra psihoterapiei realizate de cercetatori de orientare dinamica sugereaza ca diferite versiuni active ale terapiei dinamice, care pun accentul pe factori ca relatia de transfer, simbolismul simptomelor, conflictele esentiale, vulnerabilitati narcisice si dinamici relationale, pot duce la ameliorari semnificative ale simptomelor tulburarilor de comportament alimentar.

Autorii

Ce parere ai despre cartea "Psihoterapia psihodinamica. Practica bazata pe dovezi empirice" ?

Cine a cumparat Psihoterapia psihodinamica. Practica bazata pe dovezi empirice, a mai cumparat si:
Copilarie si societate
Erik H. Erikson
Metoda Montessori pentru parinti. Cum sa cresti copii independenti si fericiti
Cristina Tebar
Inteligente multiple
Howard Gardner
Ma doare portofelul
Marie-Noelle Maston-Lerat
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE