Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
12 reguli de viata Jordan Peterson

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 20
VANZARI
STAPANII INDUSTRIEI
CARE DISTRUGE PLANETA
FAMILIA BORGIA
SANGE SI SPLENDOARE
Aboneaza-te la newsletter
Dictionar medical, editia a IV-a revizuita si adaugita
Dictionar medical, editia a IV-a revizuita si adaugita
Editura: Medicala
Data aparitiei: 2010
Numar de pagini: 2064
Autor(i): Valeriu Rusu
Editura: Medicala
Colectia: Medicina generala
Disponibilitate: In stoc

Prezentare Dictionar medical: Dictionarul medical, la inceput initiativa temerara a Profesorului Dr. Valeriu Rusu de a elabora o lucrare de proportii, de o incontestabila valoare stiintifica, care sa condenseze terminologia vasta a medicinei contemporane, se afla in momentul de fata la cea de-a IV-a editie, revizuita, actualizata in totalitate si ...

Pret: 248,00 lei
buc.
CARTI » Medicina si Farmacie » Dictionar medical, editia a IV-a revizuita si adaugita

Dictionar medical, editia a IV-a revizuita si adaugita

Prezentare Dictionar medical: Dictionarul medical, la inceput initiativa temerara a Profesorului Dr. Valeriu Rusu de a elabora o lucrare de proportii, de o incontestabila valoare stiintifica, care sa condenseze terminologia vasta a medicinei contemporane, se afla in momentul de fata la cea de-a IV-a editie, revizuita, actualizata in totalitate si semnificativ imbunatatita, atât calitativ cât si cantitativ.

Este structurat in aceleasi 16 capitole ca si editia anterioara, in ciuda numarului sporit de pagini, tocmai pentru a-si mentine calitatea de instrument de studiu si de lucru.

Dupa succinte informatii privind tendintele actuale in evolutia terminologiei medicale, urmeaza un cuprinzator ghid etimologic si o selectie judicioasa de abrevieri, simboluri si acronime, iar in continuare corpul propriu-zis al lucrarii – Vocabular de termeni medicali, extins cu circa 1000 de cuvinte noi, completat la zi in functie de evolutia cunoasterii.

Un numar considerabil de termeni inclusi in aceasta editie apartin imagisticii medicale, radiobiologiei, precum si biologiei moleculare cu aplicatii in medicina.

In celelalte sectiuni sunt amplu prezentate tabelele de date anatomice si constante medicale uzuale, Sistemul International (SI) de unitati de masura in medicina, urmate de glosarele de informatica medicala si termeni medicali populari.

La acest mod original de structurare si prezentare a informatiilor se adauga, inainte de lexicul de termeni in limbile franceza, engleza si germana si de indicii de nume proprii, un capitol actualizat destinat laureatilor premiului Nobel pentru fiziologie/medicina.

Ultimul capitol, de bibliografie, are si rolul de introducere a unor referinte semnificative si utile, de certa calitate, celor dornici sa isi extinda cultura medicala.

Cuprins Dictionar medical: Indrumari pentru utilizarea dictionarului. Abrevieri utilizate in dictionar.

Din istoria terminologiei medicale. Ghid etimologic. Abrevieri, simboluri si acronime. Vocabular de termeni medicali. Tabele de date anatomice. Sistemul International (SI) de unitati de masura in medicina. Tabele si reprezentari grafice. Constante medicale uzuale – Preanaliza si valori de referinta. Glosar de informatica medicala. Glosar de termeni medicali populari. Laureatii premiului Nobel pentru fiziologie/medicina. Index de termeni englez-român. Index de termeni francez-român. Index de termeni german-român. Index de nume proprii. Bibliografie.

Adresabilitate Dictionar medical: Medici de toate specialitatile, studenti in medicina, intregul corp medical, publicul larg.

Ce parere ai despre cartea "Dictionar medical, editia a IV-a revizuita si adaugita" ?

Cine a cumparat Dictionar medical, editia a IV-a revizuita si adaugita, a mai cumparat si:
Autovindecarea si personalitatea. De ce unii raman sanatosi, iar altii sunt invinsi de boala
Howard S. Friedman
Psihocardiologie
Ioan-Bradu Iamandescu
EMDR si vindecarea prin Tao. Cum sa folosesti psihologia energetica pentru a depasi traumele emotionale
Mantak Chia , Doug Hilton
Terapia prin atingere pentru adolescente
Christine Wheeler
Abonare
Relatii clienti
Termeni si Conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE