Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
SPQR. O istorie a Romei antice
-20
SPQR. O istorie a Romei antice
Editura: Trei
Data aparitiei: 2017
Numar de pagini: 496
Autor(i): Mary Beard
Editura: Trei
Disponibilitate: In stoc

O magistrala, panoramica radiografie a Imperiului Roman, semnata de unul dintre clasicistii de frunte ai zilelor noastre, care ne dezvaluie de ce Roma continua sa ramâna relevanta pentru noi chiar si dupa atâtea secole de istorie.

Roma antica are o importanta incontestabila. Istoria ei imperiala, de cuceriri, cruzimi si excese, constituie ...
Pret: 89,00 lei
Pret: 71,20 lei
buc.
CARTI » Istorie » SPQR. O istorie a Romei antice

SPQR. O istorie a Romei antice

O magistrala, panoramica radiografie a Imperiului Roman, semnata de unul dintre clasicistii de frunte ai zilelor noastre, care ne dezvaluie de ce Roma continua sa ramâna relevanta pentru noi chiar si dupa atâtea secole de istorie.

Roma antica are o importanta incontestabila. Istoria ei imperiala, de cuceriri, cruzimi si excese, constituie si astazi un termen de referinta, la care ne raportam pentru a ne defini. Miturile si legendele ei ne ating o coarda sensibila. Dezbaterile romanilor despre cetatenie, terorism si drepturile individului ne influenteaza propriile dezbateri despre libertatile civile de azi.

SPQR reprezinta o privire proaspata asupra istoriei romane, ce poarta marca unuia dintre clasicistii de frunte ai lumii. Mary Beard analizeaza nu numai felul în care, de la nivelul unui sat oarecare din centrul Italiei, Roma s-a transformat într-o putere care a ajuns sa controleze un teritoriu imens, din Spania pâna în Siria de azi, ci si felul în care gândeau romanii despre ei însisi, realizarile lor si de ce ei continua sa fie atât de importanti pentru noi, cei de azi.

„Remarcabila... O exemplara lucrare de istorie pentru publicul larg, captivanta, dar nelasând nicio clipa stacheta jos, reunind ampla privire de ansamblu si detaliul intim, care reusesc sa aduca la viata trecutul îndepartat." – The Economist

„Inovatoare... revigoranta... revolutionara... o abordare cu totul inedita a istoriei antice." – Spectator

„Colosal de antrenanta… o lectura extraordinar de agreabila si totodata un studiu academic aprofundat."– Observer

Mary Beard o reputata profesoara de studii clasice la Colegiul Newnham din cadrul Universitatii Cambridge si editoare la Times Literary Supplement. Este bine-cunoscuta si apreciata la nivel mondial în lumea universitara, membra a Academiei Britanice si a Academiei Americane de Arte si stiinte. Printre cartile ei anterioare se numara bestsellerul Pompeii (câstigator al prestigiosului premiu Wolfson), Confronting the Classics, The Roman Triumph si The Parthenon. Textele pe care le-a scris pentru blogul ei gazduit de TLS au fost reunite în volumele It’s a Don’s Life si All in a Don’s Day. Mary Beard este o prezenta frecventa în media si autoarea si prezentatoarea unor documentare BBC de succes.

Ce parere ai despre cartea "SPQR. O istorie a Romei antice" ?

Cine a cumparat SPQR. O istorie a Romei antice, a mai cumparat si:
Era Capitalului 1848-1875
Eric Hobsbawm
Geneza Antichității Târzii
Peter Brown
Evadarea imposibilă
Lena Constante
In infernul de la Stalingrad
Reinhold Busch
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE