Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Străbătând secolele

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Romania, tara de hotar intre crestini si turci
-10
Romania, tara de hotar intre crestini si turci
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2016
Numar de pagini: 352
Autor(i): James Noyes
Editura: Humanitas
Colectia: Humanitas Vintage
Disponibilitate: In stoc

Cu aventuri din călătoria prin Europa răsăriteană și Asia apuseană

"În anul 1854, atras de mirajul Orientului, un tânar doctor din Statele Unite porneste spre teatrele de lupta ale Razboiului Crimeii.

În calatoria de la Viena la Constantinopol face oprirea obligatorie la Bucuresti, unde misteriosul Stephen Lakeman, alias Mazar pasa, îi gaseste ...
Pret: 37,00 lei
Pret: 33,30 lei
buc.
CARTI » Beletristica, Istorie » Romania, tara de hotar intre crestini si turci

Romania, tara de hotar intre crestini si turci

Cu aventuri din călătoria prin Europa răsăriteană și Asia apuseană

"În anul 1854, atras de mirajul Orientului, un tânar doctor din Statele Unite porneste spre teatrele de lupta ale Razboiului Crimeii.

În calatoria de la Viena la Constantinopol face oprirea obligatorie la Bucuresti, unde misteriosul Stephen Lakeman, alias Mazar pasa, îi gaseste un post de chirurg în armata otomana. Patru ani mai târziu, întors acasa, va publica prima carte despre români scrisa de un american – o marturie pretioasa a momentului istoric în care „latinii de la Dunarea de Jos“ patrund în constiinta Occidentului.

James Oscar Noyes este un om de solida cultura clasica si cu vaste cunostinte istorice, prin care filtreaza si experientele directe, si amanuntele pe care le afla din scrierile calatorilor care l-au precedat.

Descrierea moravurilor, a traditiilor si a privelistilor din Valahia, descrierea marii tabere franco-britanico-otomane de la Varna, a calatoriei pe Marea Neagra spre capitala imperiului si a splendorii si sordidului Constantinopolului îsi pot gasi oricând locul într-o antologie a reportajului de calatorie romantic.

Prin amploarea documentarii si prin diversitatea surselor, prin valoarea observatiilor directe – din mijlocul evenimentelor si al locurilor unde se scrie istoria epocii –, prin descrierea spatiului valah în contextul geografic, politic si cultural mai larg din care acesta face parte, se poate spune ca volumul de fata este o sinteza asupra spatiului românesc din perspectiva occidentala – si o imagine a epocii în care România începe sa existe pe harta lumii.

""La ora 10 eram cu totii pregatiti s-o luam spre Bucuresti, capitala Valahiei, la distanta de cinci poste sau patruzeci de mile de Giurgevo. Hangiul, care se târguise pentru transportul nostru, ne-a condus pâna la un vehicul greoi si hodorogit, la care erau înhamati – sau mai degraba legati cu niste frânghii lungi – zece caluti bulgaresti.

Un capitan francez si unul austriac, un colonel francez care tocmai sosise de la Varna, contele, Aristias si cu mine am luat loc în trasura subreda, care trebuie sa fi fost importata de la Viena în urma cu un sfert de secol.

Ni s-a spus ca este infinit mai buna decât mijloacele de transport valahe facute prin partea locului, însa eu ma îndoiam ca vom putea ajunge la Bucuresti într-un astfel de vehicul. Trei valahi pletosi, de culoarea indienilor Choctaw, cu palarii pleostite si cu sube de oaie pe umeri, au încalecat pe trei dintre cai, au racnit cât îi tinea vocea, si am pornit la drum pe strazile largi din Giurgevo"".

Ce parere ai despre cartea "Romania, tara de hotar intre crestini si turci" ?

Cine a cumparat Romania, tara de hotar intre crestini si turci, a mai cumparat si:
Elias si spioana Carturarilor 3. Moartea la porti
Sabaa Tahir
Fata anonima
Greer Hendricks, Sarah Pekkanen
Razboiul batranilor
John Scalzi
Puhoaiele primaverii
Ernest Hemingway
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE