Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Parcul Mansfield
-15
Parcul Mansfield
Editura: Corint
Data aparitiei: 2023
Numar de pagini: 512
Autor(i): Jane Austen
Editura: Corint
Disponibilitate: In stoc

Jane Austen a creat in romanul Parcul Mansfield cea mai atipica eroina din galeria tinerelor care populeaza universul sau literar: Fanny Price, o protagonista discreta si, aparent, neinsemnata, dar care se dovedeste remarcabila, mai ales prin forta cu care isi urmeaza propria busola morala, nelasandu-se dominata de asteptarile societatii in ...
Pret: 65,00 lei
Pret: 55,25 lei
buc.
CARTI » Beletristica » Parcul Mansfield

Parcul Mansfield

Jane Austen a creat in romanul Parcul Mansfield cea mai atipica eroina din galeria tinerelor care populeaza universul sau literar: Fanny Price, o protagonista discreta si, aparent, neinsemnata, dar care se dovedeste remarcabila, mai ales prin forta cu care isi urmeaza propria busola morala, nelasandu-se dominata de asteptarile societatii in care a fost crescuta.

Problematica moralitatii este fundamentala in aceasta proza a autoarei, iar modul in care este adusa in discutie – nuantat, complex – a facut ca Parcul Mansfield sa beneficieze, de-a lungul celor mai bine de doua secole scurse de la prima publicare, de noi grile de lectura, transformand romanul in cea mai controversata si, totodata, mai profunda carte a scriitoarei.

„Parcul Mansfield abordeaza teme tari, precum spiritualitatea si moralitatea, reprezentand, in plus, o dovada a maturitatii scriitoricesti a lui Austen.

Este, probabil, cel mai profund si mai sofisticat roman al ei, dar si cel care a starnit cele mai multe controverse si critici.

Desi, in linii mari, scriitoarea britanica se ocupa de aceeasi sectiune a societatii engleze ca si in celelalte romane, mica nobilime provinciala, aici accentul nu cade pe textura sociala a vietii protagonistilor, ci pe cea morala.”

(Dragos Zetu, „Prefata”)

„La fel ca Jane Eyre, celebra eroina a romanului eponim al lui Charlotte Brontë, Fanny, desi nu straluceste prin rafinament sau gratie, reuseste sa ia mereu deciziile corecte, bazate pe o analiza atenta a consecintelor faptelor ei, ambele personaje ascultand mereu de vocea constiintei si nu de cea a sentimentelor impulsive.

Intr‑o anumita masura, Fanny este raspunsul lui Jane Austen la excesele romantismului, curent care exagera importanta sentimentelor.

Mai mult decat atat, Fanny nu urmareste diferitele tipuri de recompense sociale la care aproape toate celelalte personaje viseaza.”

(Dragos Zetu, „Prefata”)

Comentarii primite de la cititori:

Parcul MansfieldCare este parerea ta despre carte?
12-5-2016
adianiz a scris despre cartea Parcul Mansfield:
parcul mansfield
parcul mansfield este cea mai interesanta carte pe care am citit-o ea m-a facut sa zbor intr-o alta lume , deacea va o recomand
Cine a cumparat Parcul Mansfield, a mai cumparat si:
Usa interzisa
Gabriel Liiceanu
Jurnal 1910 - 1923. Cu manuscrise si desene ale autorului
Franz Kafka
Tinta marcata
Tom Clancy
Cântec de gheață și foc V. Dansul Dragonilor
George R.R. Martin
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE