Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Mintea. O calatorie spre centrul fiintei umane

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
BOOKFEST 2023
NOUTAȚI IN LIBRĂRIE
TOP VANZĂRI
LUNA MAI
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
CARTEA ZILEI
MISTERE ITALIENE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Mesagerul stelar
-20
Mesagerul stelar
Editura: Trei
Data aparitiei: 2023
Numar de pagini: 320
Autor(i): Neil deGrasse Tyson
Editura: Trei
Disponibilitate: In stoc

Printr-o perspectivă cosmică asupra civilizației pe Pământ, Neil deGrasse Tyson pune într-o lumină nouă liniile de falie cruciale ale timpului nostru – război, politică, religie, adevăr, frumusețe, gen și rasă – reușind totodată să intensifice sentimentul profund al unității lumii.

Într-o perioadă în care opiniile noastre politice și culturale par a ...
Pret: 59,00 lei
Pret: 47,20 lei
buc.
CARTI » Noutati, Stiinta si Tehnica » Mesagerul stelar

Mesagerul stelar

Printr-o perspectivă cosmică asupra civilizației pe Pământ, Neil deGrasse Tyson pune într-o lumină nouă liniile de falie cruciale ale timpului nostru – război, politică, religie, adevăr, frumusețe, gen și rasă – reușind totodată să intensifice sentimentul profund al unității lumii.

Într-o perioadă în care opiniile noastre politice și culturale par a fi mai polarizate ca oricând, Tyson oferă antidotul necesar pentru multe dintre lucrurile care ne despart, pledând cu pasiune pentru cele două componente îngemănate ale iluminării - perspectiva cosmică și raționalitatea științei.

După o analiză profundă asupra modului în care știința vede lumea și asupra planetei Pământ, creierul uman are capacitatea de a reseta și a recalibra prioritățile vieții, modelându-ne, în consecință, acțiunile și capacitatea de reacție.

Nicio perspectivă asupra culturii, societății sau civilizației nu rămâne neatinsă.

Cu un condei precis și clar, Mesagerul stelar ne îndrumă să descoperim lumea altfel.

De la aspecte legate de rezolvarea conflictelor globale până la îndemnuri de a aprecia viața la adevărata ei valoare, Tyson dezvăluie, cu căldură și elocvență, o serie de adevăruri mărețe și frumoase valabile pentru noi toți – informați și iluminați de cunoașterea locului nostru în univers.

„De unde venim? Venim cu toții din Africa, lăsați prostiile, suntem o singură specie, indiferent de culoarea pielii.

Ce suntem? O specie cu inteligență superioară (Homo sapiens sapiens), dar nu singura dotată cu inteligență de pe Pământ.

Încotro ne îndreptăm?

Ei, aici nu mai e ușor de răspuns și nu putem decât să sperăm că vom poseda inteligența necesară ca să asigurăm în viitor supraviețuirea civilizației umane.

Continuând demersul educativ al mentorului său, Carl Sagan, precum și viziunea acestuia asupra locului nostru în univers («suntem cu toții făcuți din praf de stele»), Neil deGrasse Tyson ne invită să luăm o pauză de la convingerea că lumea se învârte în jurul nostru și să ne proiectăm într-o perspectivă cosmică.

De aici putem să ne vedem, obiectiv, de la depărtare, pe noi, dar și toate lucrurile demne de admirație din jurul nostru – de la ecuații matematice, la găuri negre sau studierea unei insecte la microscop – și să descoperim, astfel, adevărul din vorbele poetului: «Mai multe-s pe pământ și-n cer, Horațio, decât în filosofia ta.» Iar cel mai frumos lucru din tot acest univers infinit, ne spune Tyson, este că suntem dotați cu o inteligență care ne lasă să-l cunoaștem cât de cât.

Și ăsta e un gând pentru care merită să speri." – Laura Câlțea

Ce parere ai despre cartea "Mesagerul stelar" ?

Cine a cumparat Mesagerul stelar, a mai cumparat si:
Caderea Constantinopolului, 3 volume
Vintila Corbul
Pe când creștinii erau evrei. Prima generație
Paula Frediksen
Mai întâi rezolvă asta
Mike Michalowicz
Lacrimi care ard
S.A. Cosby
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Calea vindecarii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE