Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Inteligenta sociala
-20
Inteligenta sociala
Editura: Curtea Veche
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: 576
Autor(i): Daniel Goleman
Editura: Curtea Veche
Colectia: Descopera-l pe Daniel Goleman
Disponibilitate: In stoc

Avem un instinct al supravietuirii, dar, de asemenea, unul al altruismului.

Am fost învatati ca viata e o lupta, dar Natura favorizeaza mai degraba relatiile pozitive. Iar compasiunea vindeca într-un fel în care medicina înca nu o poate face.

Acestea, si multe altele, sunt vestile bune pe care ni le ...
Pret: 60,00 lei
Pret: 48,00 lei
buc.

Inteligenta sociala

Avem un instinct al supravietuirii, dar, de asemenea, unul al altruismului.

Am fost învatati ca viata e o lupta, dar Natura favorizeaza mai degraba relatiile pozitive. Iar compasiunea vindeca într-un fel în care medicina înca nu o poate face.

Acestea, si multe altele, sunt vestile bune pe care ni le aduce Daniel Goleman. Dar, ne avertizeaza el, asa cum relatiile sanatoase actioneaza asupra corpului nostru într-un mod benefic, cele nesanatoase ni-l otravesc.

Iar autorul Inteligentei sociale ne asigura ca nu e vorba de o metafora, ci de realitate. Emotia negativa a celuilalt se „ia“, întocmai ca raceala.

Si, mai grav, poate avea consecinte mult mai daunatoare.

Toate acestea nu pot fi explicate fara a se apela la un limbaj stiintific, fapt care nu trebuie sa-i descurajeze deloc pe cititori. Inteligenta sociala contine numeroase exemple din viata personala a autorului si tot felul de povestiri cu personaje interesante. Asadar, lectura acestei carti va fi, cu siguranta, o aventura fascinanta.

„Vitalitatea se naste din contactul uman pur, mai ales din legaturile de iubire. Oamenii la care tinem cel mai mult sunt un soi de elixir, o sursa mereu noua de energie. Schimbul neuronal dintre un parinte si un copil, un bunic si un nepot, dintre iubiti, dintre partenerii unui cuplu împlinit sau dintre prietenii buni are virtuti palpabile.“

Teza principala a lui Goleman este ca inteligenta sociala nu este un simplu derivat al inteligentei generale, ci, mai degraba, este exact invers.

Mintile oamenilor îsi pot sincroniza activitatea, nu doar prin comunicare verbala, iar functionarea mecanismelor cerebrale sustine acest proces. ?inând cont de acest fapt, trebuie sa regândim tot ce înseamna relatie interumana, spune Goleman.

Demonstratia lui include exemple de o extraordinara diversitate: de la relatiile interfamiliale si cele dintre mama si copil, pâna la cele dintre medici si bolnavii incurabil, atingând subiectul stereotipurilor sociale, al rasismului si al reintegrarii sociale a infractorilor. Mesajul sau este unul profund umanist si optimist.

Psiholog de renume mondial, DANIEL GOLEMAN tine conferinte si seminare în campusurile universitare si în mediile de afaceri.

A organizat o serie de dialoguri între Dalai Lama si oameni de stiinta. Activitatea sa de jurnalist pe teme stiintifice a fost recompensata cu numeroase premii.

Este autorul a peste 10 carti, dintre care unele traduse în 40 de limbi. Cea mai cunoscuta dintre ele, Inteligenta emotionala, bestseller timp de un an si jumatate pe lista

Ce parere ai despre cartea "Inteligenta sociala" ?

Cine a cumparat Inteligenta sociala, a mai cumparat si:
Nascut anxios
Daniel P. Keating
Socrate vindecatorul
Jean-Louis Cianni
Fragmentele stoicilor vechi. Zenon si discipolii lui Zenon
Hans von Arnim
Legea succesului
Napoleon Hill
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE