Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
David Icke Capcana

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Drum intrerupt. De la Portile de Fier pana la Muntele Athos
-20
Drum intrerupt. De la Portile de Fier pana la Muntele Athos
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2016
Numar de pagini: 392
Autor(i): Patrick Leigh Fermor
Editura: Humanitas
Colectia: Memorii Jurnale Calatorii

La mijlocul anilor ’30, Paddy, un tânar cultivat, nonconformist si aventurier, renunta pentru o vreme la studii si porneste într-o calatorie la pas prin Europa, din Olanda pâna la Constantinopol. Iar dupa patruzeci de ani Patrick (Paddy) Leigh Fermor, consacrat deja ca unul dintre cei mai mari stilisti ai literaturii ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Drum intrerupt. De la Portile de Fier pana la Muntele Athos

Drum intrerupt. De la Portile de Fier pana la Muntele Athos

La mijlocul anilor ’30, Paddy, un tânar cultivat, nonconformist si aventurier, renunta pentru o vreme la studii si porneste într-o calatorie la pas prin Europa, din Olanda pâna la Constantinopol. Iar dupa patruzeci de ani Patrick (Paddy) Leigh Fermor, consacrat deja ca unul dintre cei mai mari stilisti ai literaturii secolului XX, asterne pe hârtie aceasta odisee de tinerete inspirându-se din însemnarile de pe drum si lasându-se purtat de caleidoscopul amintirilor.

Între paduri si ape este povestea calatoriei de la granita austriaca pâna la Portile de Fier, printr-o Europa Centrala ce sfideaza trecerea timpului si semnele de rau augur ale istoriei

În inima ei, Transilvania interbelica vazuta prin ochii drumetului strain ne pare astazi un tarâm îndepartat, desprins din legenda si mit.

În paduri lumina si penumbra au nuante nesfârsite, muntii ascund unghere pline de mister, conacele pastreaza pitorescul vechii nobilimi, iar satele îsi etaleaza în tihna traditiile. si, mai presus de toate, diversitatea oamenilor nu împiedica ospitalitatea, prietenia si chiar dragostea, notele dominante ale acestor pagini de neuitat.

Fragment:

"Vazându-ma încurcat, un vecin mi-a spus cu ce sa încep: mai întâi, trebuia sa beau paharelul cu rachiu; apoi sa manânc lingurita de dulceata delicioasa din petale de trandafiri care era pregatita pe o farfuriuta de sticla, apoi sa beau o jumatate de pahar de apa; si, în sfârsit, sa sorb din degetarul cu cafea densa si fierbinte vârât într-un suport filigranat.

Ritualul trebuia încheiat golind paharul si primind tutun, în acest caz o tigara aromata rasucita de mâna chiar pe insula.

Între timp, batrânii stateau în tacere si zâmbeau, oftând din vreme-n vreme, adresându-mi câte-un cuvânt prietenos într-o româna aparent stricata; doctorul spusese ca pe uscat accentul si stilul lor stârneau amuzamentul. Între ei vorbeau în turca, limba pe care n-o mai auzisem niciodata…"

Ce parere ai despre cartea "Drum intrerupt. De la Portile de Fier pana la Muntele Athos" ?

Cine a cumparat Drum intrerupt. De la Portile de Fier pana la Muntele Athos, a mai cumparat si:
Invatamintele istoriei. Articole, discursuri si interviuri din presa exilului
Grigore Gafencu
Furthermore
Tahereh Mafi
Noua nobilime. Renasterea statului securist rus si trainica mostenire a KGB-ului
Andrei Soldatov, Irina Borogan
Crestinismul bizantin
Olivier Clement
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE