Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Antifragil. Ce avem de castigat de pe urma dezordinii
-20
Antifragil. Ce avem de castigat de pe urma dezordinii
Editura: Curtea Veche
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: 560
Autor(i): Nassim Nicholas Taleb
Editura: Curtea Veche
Colectia: Lebada neagra
Disponibilitate: In stoc

Dupa ce a demonstrat în Lebada Neagra ca impredictibilul si foarte putin probabilul se afla la baza aproape oricarui fenomen, Nassim Nicholas Taleb arata în Antifragil de ce orasele-stat sunt mai bune decât statele-natiune, de ce datoriile sunt întotdeauna nocive, de ce guvernele fac rau ori de câte ori impun ...
Pret: 65,00 lei
Pret: 52,00 lei
buc.
CARTI » Business, economie, finante , Istorie » Antifragil. Ce avem de castigat de pe urma dezordinii

Antifragil. Ce avem de castigat de pe urma dezordinii

Dupa ce a demonstrat în Lebada Neagra ca impredictibilul si foarte putin probabilul se afla la baza aproape oricarui fenomen, Nassim Nicholas Taleb arata în Antifragil de ce orasele-stat sunt mai bune decât statele-natiune, de ce datoriile sunt întotdeauna nocive, de ce guvernele fac rau ori de câte ori impun politici protectioniste si în ce fel prabusirea fiecarui avion constituie un câstig pentru siguranta zborurilor.

Expert în domeniul riscului si probabilitatilor în economie, autorul demonstreaza ca, asa cum organismul uman are de câstigat de pe urma stresului si tensiunii la care este supus ocazional, tot astfel majoritatea lucrurilor au beneficii de pe urma dezordinii, volatilitatii, haosului si factorilor de stres.

Experienta arata ca improbabilul, imprevizibilul si nesiguranta nu sunt atât de periculoase pe cât se crede, ci ca se dovedesc utile, dezirabile si chiar necesare — pentru ca îmbunatatesc si întaresc orice sistem, organic sau anorganic.

Mobilizând exemple din finante, politica, ecologie, medicina, arhitectura si educatie, Taleb executa un tur de forta prin toate domeniile vietii umane (si nu numai) pentru a identifica si analiza componentele care întaresc sistemele, facându-le antifragile. Spre deosebire de rezistenta si robustete, antifragilul nu numai ca rezista la socuri, ci trage învataminte de la acestea si se îmbunatateste de pe urma lor.

Tocmai de aceea cunoasterea prin încercari si greseli va fi întotdeauna superioara cunoasterii academice, „de laborator“, iar organismele calite în focul provocarilor vor fi mai puternice decât acelea dezvoltate sub un „clopot de sticla“.

Antifragil este un îndreptar pentru a trai într-o lume pe care nu o întelegem, dominata de Lebedele Negre si de obsesia umana pentru predictibil si siguranta. Erudit, spiritual si îndraznet, mesajul lui Taleb este unul revolutionar: numai antifragilul va supravietui.

Nassim Nicholas Taleb, om de afaceri, eseist si cercetator, este unul dintre cei mai îndrazneti si mai excentrici gânditori contemporani, pledând pentru acceptarea si asumarea incertitudinii în toate domeniile vietii. Devenit filosof din agent de bursa si analist al riscului, Taleb îsi petrece o mare parte din timp studiind în izolare sau meditând asupra ideilor sale în cafenele din întreaga lume.

Bun cunoscator al limbilor care au circulat în zona Levantului (greaca, latina, araba), vorbitor de engleza, franceza, italiana, spaniola si pasionat de filologia clasica, Taleb scrie într-un stil flamboaiant, ironic, pestrit, combinând anecdota cu demonstratiile matematice si pamfletul acid cu meditatia filosofica. Scrierile sale au fost traduse în peste 30 de limbi, iar numele îi este asociat în mediile de afaceri din întreaga lume cu notiunile de Lebada Neagra si antifragilitate.

În prezent este Profesor Emerit de Ingineria Riscului la Institutul Politehnic al Universitatii New York, însa evita onorurile si constrângerile academice, fiind convins de faptul ca acestea ucid spiritul viu al cunoasterii autentice.

NASSIM NICHOLAS TALEB si-a dedicat viata studierii incertitudinii si probabilitatii, construind trei cariere în jurul acestui interes: om de afaceri, eseist pe teme filosofice si cercetator academic.

Este Profesor Emerit de Ingineria Riscului la Institutul Politehnic al Universitatii New York, dar îsi petrece cea mai mare parte din timp studiind (în conditii de izolare stricta) ori cutreierând ca flaneur prin întreaga lume. A predat în universitati de prestigiu (Sorbona, Oxford, London Business School) si a lucrat pentru institutii precum Fondul Monetar International, Forumul Economic Mondial de la Davos, dar si pentru unele dintre cele mai mari banci din lume. Cartile sale au fost publicate în peste 30 de limbi.

Activitatea în lumea finantelor i-a adus experienta si detasarea necesare pentru a aborda fenomenul predictiilor economice (si nu numai) cu maxima precautie. Convins ca tot ceea ce este viu e guvernat de aleatoriu, Taleb consi­dera ca institutiile umane (administratiile centrale si locale, sistemele educatio­nale si sanitare etc.) trebuie sa accepte întâmplarea, eroarea, norocul, riscul, opacitatea ca fiind conditii naturale, deci perfect acceptabile, pentru orice tip de ­discurs si de conduita.

El urmareste antifragilitatea în politica, economie, educatie, medicina, inginerie, matematica si în multe alte domenii, combinând datele oferite de stiinte cu întelepciunea populara, dar si cu reflectiile filosofice si artistice din culturile mediteraneene.

Taleb crede ca ceremonialismul corupe cunoasterea, transformând-o într-un sport cu spectatori, asa încât a încetat sa mai accepte premii, diplome onorifice si distinctii academice.

Ce parere ai despre cartea "Antifragil. Ce avem de castigat de pe urma dezordinii" ?

Cine a cumparat Antifragil. Ce avem de castigat de pe urma dezordinii, a mai cumparat si:
Planul B
Sheryl Sandberg
Cea mai mare afacere din toate timpurile
Gregory Zuckerman
Ghid de supravietuire in universul profesional
Jacques Salome
De la idee la bani in arta si muzica
Randey W. Faulkner, Napoleon Hill Foundation
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE