Cunoscut în Occident datorita literaturii fantastice, în care a fost asociat cu numele sângerosului Dracula (identificat, fara temei, cu Vlad tepes), castelul Bran are o istorie care coboara pâna la începutul secolului al XIII-lea, în vremea teutonilor.
Anul 1920 este un an de rascruce pentru destinul castelului: în semn de adânca ... citeste mai departe
Istoria Cotrocenilor începe cu multa vreme în urma, dar mosia apare consemnata în hrisoavele domnesti medievale.
Domnitorul serban Cantacuzino este cel care a ctitorit Cotroceniul ca resedinta princiara în secolul al XVII-lea, el ridicând casele, o manastire si o biserica, pe locul unui vechi schit, în mijlocul unei paduri seculare.
În această carte, istoricul Diana Mandache prezintă drumul Reginei Maria de la Eastwell şi Osborne, unde şi a petrecut copilăria şi adolescenţa, până la îndrăgita reşedinţă regală de pe Coasta de Argint.
Balcicul devine un fel de imago mundi, iar Tenha Yuvah reprezintă centrul lumii, fiind casa în care se ... citeste mai departe
Cartea de față nu abordează doar exilul Regelui Mihai, ci și drumul pe care a fost nevoită să-l străbată întreaga emigrație politică românească, și dezvăluie totodată legăturile deosebit de relevante dintre liderii diasporei și fostul suveran.
În Exilul Regelui, Diana Mandache scrie o foarte bine documentată istorie a exilului Regelui Mihai ... citeste mai departe
Volumul Povestile unei regine reuneste câteva dintre scrierile literare ale lui Carmen Sylva, care, în ciuda trecerii timpului, îsi pastreaza pâna astazi prospetimea lor literara.
Amestecând feeria cu realismul, povestile contureaza personaje si descrie situatii care, împreuna, creeaza un tablou naiv, prelucrat însa cu maiestrie si originalitate, dând în cele din ... citeste mai departe
Volumul de fata nu este un manual de stil. El este un fel discret de a ne pune oglinda în fata. Niciunul dintre noi nu se naste cu eticheta în sânge. Nu este o ru?ine ori o crima faptul ca gresim în comportamentul fata de noi însine, fata de ai ... citeste mai departe
Monarhiile secolului XXI: Raspunsul la întrebarea daca monarhia mai este adaptata mileniului al III-lea se afla în inimile fiecaruia.
Oricare ar fi neajunsurile hazardului, în trunchiul acestei forme de guvernare se afla acumulata experienta si simbolismul a mii de ani si, mai mult, un reper social necesar astazi.