Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Timothy Ferris

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
ISTORIA SERVICIILOR
SECRETE ROMANESTI
COLECTIA HARVARD
BUSINESS REVIEW
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Ultima romantica. Biografia reginei Maria
-20
Ultima romantica. Biografia reginei Maria
Editura: Curtea Veche
Data aparitiei: 2017
Numar de pagini: 516
Autor(i): Hannah Pakula
Editura: Curtea Veche
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Ultima romantica, Regina Maria, este povestea unei vieti fara asemanare, cu regi, regine, printi si printese.

La sfârsitul secolului al XIX-lea, a fi principesa nascuta într-o mare casa domnitoare a Europei era mai mult un neajuns decât un privilegiu.

Ratiunile de stat au obligat-o si pe Maria de Edinburgh, nepoata reginei ...
Pret: 70,00 lei
Pret: 56,00 lei
buc.
CARTI » Beletristica » Ultima romantica. Biografia reginei Maria

Ultima romantica. Biografia reginei Maria

Ultima romantica, Regina Maria, este povestea unei vieti fara asemanare, cu regi, regine, printi si printese.

La sfârsitul secolului al XIX-lea, a fi principesa nascuta într-o mare casa domnitoare a Europei era mai mult un neajuns decât un privilegiu.

Ratiunile de stat au obligat-o si pe Maria de Edinburgh, nepoata reginei Victoria si a tarului Alexandru al II-lea, sa accepte casatoria cu printul mostenitor al unui regat foarte tânar de la portile Orientului, România.

Însa calculele capetelor încoronate si ale politicienilor s-au dovedit cu totul gresite. Ajunsa la Bucuresti, Maria a descoperit ca frumusetea, farmecul si inteligenta o îndreptatesc sa joace un rol mai important si mai folositor pentru noua sa patrie, pe care a învatat sa o iubeasca patimas.

Ca regina, Maria a fost simbolul datator de speranta al României în anii grei ai Primului Razboi Mondial, fie mergând pe front, fie implicându-se în jocurile aparent subtile ale diplomatiilor occidentale.

Ca femeie, a avut pasiuni si deceptii, trebuind sa lupte cu prejudecatile epocii sale. Ca mama, a fost împlinita si a îndurat si durerea pierderii unui fiu. Ca scriitoare, a cunoscut succesul în tara ei si în întreaga lume.

Ca personalitate, iradianta si excentrica, a fost favorita presei internationale, care a rasfatat-o cu superlative. Ca personaj istoric, a învins uitarea, chiar si în timpurile în care în patria sa nu mai era îngaduit sa se vorbeasca despre marile simboluri si despre marile personalitati. A fost, cu adevarat, ultima romantica a unei epoci irepetabile.

„Ultima romantica este povestea regalitatii luate de valurile crude ale secolului al XX-lea. Hannah Pakula combina eruditia cu eleganta narativa într-o fascinanta redare a unei vieti pline de iluzie, drama si patos.“

Arthur Schlesinger, istoric si om politic american

„Hannah Pakula are un stil clar, precis, încarcat de spirit. Regina Maria este una dintre acele personalitati fascinante care marcheaza trecerea de la secolul al XIX-lea la secolul al XX-lea, legând lumea de dinaintea Primului Razboi Mondial de cea care i-a urmat. Hannah Pakula recreeaza lumea reginei Maria si dovedeste ca aceasta a fost o personalitate a istoriei cu totul iesita din comun.“

Robert Massie, istoric, laureat al Premiului Pulitzer

Dupa ani de cercetari minutioase în biblioteci si în arhive, Hannah Pakula a scris una dintre cele mai bune biografii de personalitati istorice, care l-a sedus pâna si pe marele scriitor Graham Greene.

Mai întâi trebuie salutata ambitia autoarei de a recompune tabloul istoric al unei vieti fabuloase valorificând toate sursele care i-au stat la îndemâna, carti, documente, corespondenta si, în vremuri în care era aproape imposibil sa ajungi la ele, jurnalul personal al Mariei si peste 1 200 de scrisori intime, aflate la Arhivele Statului de la Bucuresti.

Apoi trebuie salutate observatiile istorice patrunzatoare, notele de umor si de ironie si mai ales stilul acestei carti, agreabil si alert, vadind un puternic talent scriitoricesc, pe care l-a probat si în alte doua biografii, una a împaratesei Victoria a Prusiei, iar cealalta a lui Soong Mei-ling, sotia liderului chinez Chiang Kai-shek. HANNAH PAKULA este o autoare specializata în biografii.

Ce parere ai despre cartea "Ultima romantica. Biografia reginei Maria" ?

Cine a cumparat Ultima romantica. Biografia reginei Maria, a mai cumparat si:
Golful Havana. Urmarire la Cernobil, 2 volume
Martin Cruz Smith
Sange de piatra
Frances Fyfield
Baiatul care voia sa traiasca vesnic
Frederik Pohl
Agatha Christie. Crime cu monograma
Sophie Hannah
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE