Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Timothy Ferris

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
ISTORIA SERVICIILOR
SECRETE ROMANESTI
COLECTIA HARVARD
BUSINESS REVIEW
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Viata necunoscuta a lui Iisus Hristos
Viata necunoscuta a lui Iisus Hristos
Editura: All
Data aparitiei: 2011
Numar de pagini: 160
Autor(i): Nicolas Notovitch
Editura: Solaris
Colectia:

Viata necunoscuta a lui Iisus Hristos ne prezinta intr-o forma nealterata de timp, oralitate si diverse traduceri, textul cronicilor tibetane despre „Sfantul Issa”. Acesta nu este altul decat Iisus Hristos.

Jurand sa consemneze obiectiv atat evenimentele petrecute in mijlocul lor cat si vestile aduse de negustorii si dervisii ce vizitasera ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Viata necunoscuta a lui Iisus Hristos

Viata necunoscuta a lui Iisus Hristos

Viata necunoscuta a lui Iisus Hristos ne prezinta intr-o forma nealterata de timp, oralitate si diverse traduceri, textul cronicilor tibetane despre „Sfantul Issa”. Acesta nu este altul decat Iisus Hristos.

Jurand sa consemneze obiectiv atat evenimentele petrecute in mijlocul lor cat si vestile aduse de negustorii si dervisii ce vizitasera locuri straine, calugarii tibetani ne ofera o viziune bulversanta asupra vietii Fiului lui Dumnezeu.

Iisus Hristos, intre 13 si 29 de ani, perioada ce lipseste cu desavarsire din evangheliile crestine, a trait si a propovaduit in India si in Tibet, zguduind lumea brahmanilor si a budistilor, ne spun cronicarii tibetani.

In 1887, Nikolai Notovici a plecat intr-o calatorie spre India, obiectivul sau fiind “studierea obiceiurilor si a modurilor de viata ale popoarelor Indiei si, in acelasi timp, investigarea naturii maiestuoase a arheologiei misterioase din aceasta tara minunata”.

El a intrat in India prin muntii Afganistan, a trecut prin Rawalpindi, Punjab, templul de aur de la Amritsar, apoi a traversat Kashmirul, “valea fericirii vesnice”, pentru a se indrepta spre Ladakh.

De acolo, Notovici intentiona sa se intoarca in Rusia prin Karakorum si Turkestanul chinez. In drumul sau, a vizitat o gonpa (literal inseamna “loc retras”) budista la Mulbek.

Aici, ziaristul rus a fost primit de un lama care i-a spus ca in arhivele din Lhassa, capitala Tibetului si resedinta lui Dalai Lama, se gaseau cateva mii de manuscrise antice despre viata profetului Issa, numele oriental al lui Iisus.

La Mulbek nu exista nici un astfel de document, din pacate, insa lama i-a indicat in continuare cateva dintre cele mai importante manastiri care aveau cópii ale manuscriselor.

Mergand din manastire in manastire in cautarea acestor manuscrise misterioase, el a ajuns la manastirea Himis, situata la 25 de mile de Leh, capitala Ladakhului.

Himis, numita de catre fondatorii ei “Sustinatorul sensului preceptelor lui Buddha”, este cea mai mare si mai importanta manastire din Ladakh. Datorita izolarii ei intr-o vale ascunsa din Himalaya, la 4500 m altitudine, cei care au vizitat-o spun ca ea evoca viziuni ale taramului mitic Shangri-La.

La Himis, Notovici a asistat la unul dintre ritualurile pentru alungarea fortelor raului realizate de lama-si, dupa care l-a intrebat pe conducatorul manastirii daca auzise vreodata de Issa.

Lama i-a raspuns ca budistii il respecta foarte mult pe Issa, dar nimeni nu stia prea multe despre el, cu exceptia acelor lama-si care citisera relatari referitoare la viata sa. El a mai precizat ca, printre numeroasele pergamente de la Himis, “pot fi gasite descrieri ale vietii si ale faptelor lui Buddha Issa, care a predicat doctrina sfanta in India si printre copiii lui Israel”.

Potrivit acelui lama, documentele originale aduse din India in Nepal si apoi in Tibet fusesera scrise in limba pali, limba religioasa a budistilor. Copia de la Himis era o traducere in tibetana a acestora.

Soarta a facut ca, la doar jumatate de zi dupa ce a parasit manastirea Himis, Notovici sa fie fortat sa se intoarca, pentru ca si-a fracturat un picior. In perioada convalescentei sale, Marele lama de la Himis a scos la iveala in cele din urma doua volume mari, legate in piele si ingalbenite de timp, si a citit cu voce tare capitolele legate de viata sfantului Issa. Interpretul lui Notovici a tradus textul pe care ziaristul rus si l-a notat cu minutiozitate in jurnal.

Biografia lui Issa era alcatuita din versete izolate care nu aveau titlu si care erau imprastiate pe parcursul textului. Notovici a grupat versetele si le-a pus in ordine dupa care, cativa ani mai tarziu, a publicat documentele impreuna cu relatarea descoperirii sale in cartea “Viata necunoscuta a lui Iisus Hristos”, carte ce a fost foarte apreciata in epoca dar a si constituit obiectul unor vii controverse.

Cuprins: Viata necunoscuta a lui Iisus Hristos

Prefata

O calatorie in Tibet

Ladak

O sarbatoare intr-un Gonpa

Viata Sfantului Issa

Rezumat

Note explicative

Carti scrise de acelasi autor:
Nicolas Notovitch - Viata necunoscuta a lui Iisus Hristos (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Viata necunoscuta a lui Iisus Hristos" ?

Cine a cumparat Viata necunoscuta a lui Iisus Hristos, a mai cumparat si:
Tratamente naturiste in cosmetica
Eugen Giurgiu
Drept european al afacerilor
Sergiu Deleanu
Mostenire cu obligatii
Julie Garwood
Djinnii razboinii
P.B. Kerr
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE