Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Misterul din Bucegi, pachet 7 volume

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP VANZĂRI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPER CĂRȚI
LA PREȚ DE KILIPIR
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Sanatate prin seminte, legume si fructe
Sanatate prin seminte, legume si fructe
Editura: Fiat Lux
Data aparitiei: 2006
Numar de pagini: 320
Autor(i): Ovidiu Bojor
Editura: Dharana

Si a zis Dumnezeu: „Iata, va dau voua toata iarba datatoare de samanta pe fata`ntregului pamant, si tot pomul purtator de rod cu samanta de pom intr`nsul; acestea va vor fi voua spre hrana.“

Doi oameni de stiinta, Ovidiu Bojor si Raducanu Dumitru, au identificat in Biblie 90 de plante si ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Sanatate prin seminte, legume si fructe

Sanatate prin seminte, legume si fructe

Si a zis Dumnezeu: „Iata, va dau voua toata iarba datatoare de samanta pe fata`ntregului pamant, si tot pomul purtator de rod cu samanta de pom intr`nsul; acestea va vor fi voua spre hrana.“

Doi oameni de stiinta, Ovidiu Bojor si Raducanu Dumitru, au identificat in Biblie 90 de plante si i-au deticat fiecareia o monografie riguros structurata: mentiuni si semnificatii biblice, descriere stiintifica, compozitie chimica, actiune farmacologica, utilizari terapeutice, mod de administrare si, cand este cazul, contraindicatii. Sunt plante specifice spatiului in care s-au petrecut evenimentele biblice (Aloe, Balsamul, Camforul, Cassia, Cedrul, Finicul, Fisticul, Galbanul, Labdanul, Maslinul, Migdalul, Nardul, Rodiul, Scortisoara, Sicomorul, Smirna, Smochinul, Terebintul, Tamaia etc.), toate accesibile, datorita comertului modern, si cititorului roman; multe sunt insa plante care cresc si in zona noastra. Dintre „miresmele biblice“ fac parte atat derivatele unor plante (uleiuri esentiale, rasini, vin, faina etc.), cat si preparatele din plante folosite in ritualurile religioase mentionate in Vechiul si Noul testament. In prezentarea utilizarii terapeutice ale plantelor, elementele de fitoterapia, aromaterapie si gemoterapie se impletesc cu elementele de sacroterapie, psihoterapie si silvoterapie. In conceptia autorilor, plantele si derivatele vegetale sunt pentru om o hrana complexa, care se adreseaza nu numai trupului, ci si sufletului.

Autorii considera ca intre Stiinta si Credinta nu exista antagonism, ele fiind fetele aceleiasi monede. Pe masura ce metodele de cunoastere a „intregului“ se perfectioneaza, bariera dintre Stiinta si Credinta dispare: ceea ce ieri era considerat miracol, astazi devine realitate.

Aceasta carte dezvaluie tainele plantelor din Sfanta Scriptura si vocatia lor de a ne vindeca suferintele trupesti si spirituale. Despre „sufletul“ plantelor ascuns in substante active si despre sacrificiul lor suprem dau seama cuvintele unuia dintre martirii romani intru credinta: Florile merg atat de departe cu bunatatea lor incat parfumeaza mainile celor care le strivesc.

A doua parte a lucrarii, in 198 de pagini, cuprinde CATALOGUL PRODUSELOR NATURALE DE PE PIATA ROMANEASCA cu datele de contact ale producatorilor.

*****

Sursa informatiei preliminare o constituie Biblia in ansamblul ei,Vechiul Testament si Noul Testament laolalta, pe drept cuvant numita Cartea Cartilor.In paginile ei am identificat 90 de plante, fiecareia dedicandu-i o monografie structurata astfel: mentiuni si semnificatii biblice, descriere stiintifica, compozitie chimica, actiunea farmacologica, utilizari (terapeutice), mod de administrare si, cand a fost cazul, contraindicatii.

Notiuni de planta, riguros determinata stiintific, i-am asociat vocabula mireasma nu din dorinta de a obtine un efect poetic, ci pentru a cuprinde intr-un termen atat derivatele unor plante (uleiuri esentiale, rasini, vin, faina etc.), cat si prepararea din plante folosite in ritualurile religioase despre care se vorbeste in Vechiul si Noul Testament.

Prin subtitlu am dorit sa subliniem ca plantele si derivatele vegetale sunt pentru om o hrana complexa, care se adreseaza nu numai trupului, ci si sufletului.Mai mult inca, am pus sufletul inaintea trupului, pentru ca , se stie de la parintii medicinii, partea nu se poate vindeca fara a trata intregul si nici trupul ignorand sufletul.

Comentarii primite de la cititori:

Sanatate prin seminte, legume si fructeCare este parerea ta despre carte?
18-6-2009
getutatipo a scris despre cartea Sanatate prin seminte, legume si fructe:
fericire
cred ca este cel mai bun lucru ,aceasta minunata carte data de dumnezeu. abia astept. sanatate domnului bojor si echipei sale

cu multumiri din tot sufletul
14-3-2009
marcelagafiu a scris despre cartea Sanatate prin seminte, legume si fructe:
bucurie
cu nerabdare asteptam aparitia unor carti serioase pe acest subiect minuat.
Cine a cumparat Sanatate prin seminte, legume si fructe, a mai cumparat si:
Cronica muzicii clasice
Alan Kendall
Inima in infectia HIV-SIDA
Laurentiu Popescu, Ovidiu Branzan, Ligia Moldovan, Carmen Ardeleanu
Opere 16. Cardenio, Poeme
William Shakespeare
Limba si literatura romana. Manual pentru clasa a XII-a Victor Lisman
Victor Lisman
Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE