Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Introducere in istoria Bizantului
-10
Introducere in istoria Bizantului
Editura: Baroque Books
Data aparitiei: 2021
Numar de pagini: 464
Autor(i): Jonathan Harris
Editura: Baroque Books
Colectia: Savoir Vivre Imperial
Disponibilitate: In stoc

O opera de restaurare stiintifica, un demers alert si lucid de recuperare si reconstructie istorica pentru restabilirea unui echilibru atât de necesar în istoria Imperiului Bizantin.

Într-un studiu desavârsit, fiecare capitol este o perioada în sine, cu un sumar de dezbateri istoriografice redate în casete cu texte extrase din surse originale, ...
Pret: 60,00 lei
Pret: 54,00 lei
buc.
CARTI » Istorie » Introducere in istoria Bizantului

Introducere in istoria Bizantului

O opera de restaurare stiintifica, un demers alert si lucid de recuperare si reconstructie istorica pentru restabilirea unui echilibru atât de necesar în istoria Imperiului Bizantin.

Într-un studiu desavârsit, fiecare capitol este o perioada în sine, cu un sumar de dezbateri istoriografice redate în casete cu texte extrase din surse originale, o reala punte între un trecut plin de glorie si un prezent ce îsi descopera identitatea.

O explorare extrem de accesibila si de relevanta într-o mare de istorii bizantine, acolo unde miturile cresc, uneori se clatina si alteori dispar.

„Daca ar fi sa trag o linie, cea mai mare influenta asupra volumului meu vine din partea generatiilor de studenti care mi-au urmat cursurile de licenta si masterale si m-au ajutat sa-mi evaluez propriile lacune în întelegerea unei lumi care te poate nedumeri în atâtea rânduri.

Cred ca Albert Einstein este cel care spunea ca, daca nu reusesti sa explici ceva în cuvinte simple, înseamna ca nici tu nu întelegi.“

JONATHAN HARRIS

IDEI DE RETINUT

• Nimeni nu va sti cu precizie cum de a supravietuit Bizantul în secolul al VII-lea, în special din cauza faptului ca s-au pastrat atât de putine date despre evenimente.

• Important este ca Bizantul a pastrat Asia Mica, desi Balcanii fusesera cotropiti si Africa de Nord, pierduta definitiv în 698.

• Arheologia si numismatica au contribuit la revelarea elementului economic survenit în supravietuirea Bizantului.

• În Balcani, slavii pastorali, lipsiti de spirit razboinic, prezentau o oarecare amenintare, dar înlocuirea avarilor cu la fel de agresivii bulgari i-a împiedicat pe bizantini sa recucereasca zona.

• În Italia, relatiile uneori furtunoase cu papa nu au însemnat neaparat o slabire a pozitiei bizantinilor în acea zona, atât timp cât lombarzii ramâneau calmi.

Fragment:

„Exista si o alta [Teodora] mai putin cunoscuta, dar mai atragatoare si mai interesanta într-un registru cu totul diferit: o mare împarateasa care a avut o imensa influenta alaturi de Iustinian si care în multe rânduri a jucat un rol decisiv în guvernare; o femeie cu inteligenta superioara, aproape neobisnuita, cu vointa puternica, o personalitate despotica, semeata, aspra si pasionala, complicata si adesea tulburatoare, însa întotdeauna infinit de fascinanta. “

Ce parere ai despre cartea "Introducere in istoria Bizantului" ?

Cine a cumparat Introducere in istoria Bizantului, a mai cumparat si:
Cetati, castele si alte fortificatii din Romania. Volumul I, De la inceputuri pana catre anul 1540
Radu Oltean
Războiul lui Spartacus
Barry Strauss
Veghea asupra limbii romane
Ioan Aurel Pop
Ravenna, Capitala imperiului
Judith Herrin
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE