Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Curajul de a nu fi pe placul celorlalti

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP VANZĂRI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPER CĂRŢI
IN CURS DE APARIŢIE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Ravenna, Capitala imperiului
Ravenna, Capitala imperiului
Editura: Baroque Books
Data aparitiei: 2021
Numar de pagini: 208
Autor(i): Judith Herrin
Editura: Baroque Books
Colectia: Savoir Vivre Imperial
Disponibilitate: In stoc

Ravenna: Stiinta militara romana, cultura greaca si credinta crestina!

Trei secole si jumatate de glorie si o carte-album densa si plina de Teodosii, Teodore si Teodorici care te privesc din mozaicurile lor atât de stralucitoare, printre cupole aurite, din palate si gradini paradiziace, între razboaie si razbunari, victorii si ceremonii crestine, ...
Pret: 89,00 lei
buc.
CARTI » Istorie » Ravenna, Capitala imperiului

Ravenna, Capitala imperiului

Ravenna: Stiinta militara romana, cultura greaca si credinta crestina!

Trei secole si jumatate de glorie si o carte-album densa si plina de Teodosii, Teodore si Teodorici care te privesc din mozaicurile lor atât de stralucitoare, printre cupole aurite, din palate si gradini paradiziace, între razboaie si razbunari, victorii si ceremonii crestine, savurându-si istoria de la pâine si circ la bolul de supa si mântuire, într-o fresca imperiala eminent scrisa si eminent citita.

„Splendid ilustrat, impecabil cercetat si extrem de accesibil, un volum care aduce la viata cariera Ravennei, capitala Imperiului Roman de Apus, bisericile si palatele ei împreuna cu oamenii care le-au locuit, cu cele vazute si cele nevazute ale lor, cu o nemaiîntâlnita putere de a stabili legatura dintre documente istorice si vestigii tangibile.“

BBC History Magazine

„Bibliile splendid ilustrate tiparite de clerici, cu text bilingv latin si gotic, spectacolele de circ si cursele de care gazduite de cetate si finantate de un rege crestin germanic, si nu de un împarat roman, împreuna cu mozaicurile din bisericile Ravennei si cupolele lor aurite, vestigii ale unei epoci aparent insuportabil de îndepartate, toate reprezinta fundamentul solid pe care s-a format Europa.“

Sunday Times, DOMINIC SANDBROOK

O poveste nu a declinului, ci a renasterii, pentru ca Ravenna e locul în care s-a format, vibrant si uluitor, ceea ce a reusit sa devina crestinismul european.

O carte ce da raspunsuri la întrebari istorice fundamentale: cum a decazut si s-a transformat Imperiul Roman din vestul Europei?

Si cum si-a pus amprenta asupra crestinismului medieval?

În ce masura a fost inspirat crestinismul de elemente ale influentei civilizatiei romane?

Dar de civilizatia greaca?

Autor

Judith Herrin este istoric britanic, profesor de studii bizantine si de Antichitate târzie la Princeton University si King’s College.

A studiat istoria la Cambridge University si a obtinut doctoratul la Birmingham University.

A participat în calitate de arheolog la lucrarile desfasurate în siturile de la Atena si Istanbul.

Este autoarea unor lucrari fundamentale despre perioada bizantina si a Evului Mediu timpuriu european, punând în dezbatere rolul jucat de crestinism în acest context.

O istorie minutios argumentata a unei cetati aflate la apogeul imperial, într-o stralucitoare epoca pe care multi au preferat sa o numeasca „întunecata“.

Vreme de patru sute de ani, Ravenna a fost creuzetul Europei, unde s-a întâmplat ca trecutul sa-si întâlneasca viitorul, locul în care cultura Romei clasice a deschis calea crestinismului medieval, iar mozaicurile cetatii au însufletit o noua ordine crestina, de la pâine si circ la bolul de supa si mântuire.

(Editura)

Ce parere ai despre cartea "Ravenna, Capitala imperiului" ?

Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE