Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Timothy Ferris

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
OFERTE SPECIALE,
COLECTII, PACHETE
O CALATORIE SPRE
CENTRUL FIINTEI UMANE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Agentii marturisiti. Diplomatii si spionajul
Agentii marturisiti. Diplomatii si spionajul
Editura: Cetatea de Scaun
Data aparitiei: 2011
Numar de pagini: 374
Autor(i): Alexandru Popescu
Editura: Cetatea de Scaun
Disponibilitate: In stoc

Agentii marturisiti. Diplomatii si spionajul. O istorie universala

Fiindca este vorba de diplomati, se ridica de la început o întrebare: ce este un diplomat? Autorul da câteva opinii (inclusiv a lui Hitler!), la care as dori sa adaug, pentru a completa evantaiul larg al perceptiilor, pe cea data de diplomatul francez ...

Pret: 40,00 lei
buc.
CARTI » Istorie » Agentii marturisiti. Diplomatii si spionajul

Agentii marturisiti. Diplomatii si spionajul

Agentii marturisiti. Diplomatii si spionajul. O istorie universala

Fiindca este vorba de diplomati, se ridica de la început o întrebare: ce este un diplomat? Autorul da câteva opinii (inclusiv a lui Hitler!), la care as dori sa adaug, pentru a completa evantaiul larg al perceptiilor, pe cea data de diplomatul francez Jules Cambon, în 1925: "Nu cunosc o activitate mai complexa decât profesia de diplomat - spunea Jules Cambon.

 În orice caz, nu mai exista o alta profesie în care sa existe atât de putine reguli precise si atât de multe lucruri bazate pe traditie, în care pentru reusita sa fie nevoie de atâta perseverenta si în care succesul sa depinda în mai mare masura de jocul întâmplalrii, în care sa fie atât de necesara o disciplina severa si care sa ceara de la cei care o practica un caracter atât de ferm si un spirit atât de independent".

Lumea în care ne introduce lucrarea d-lui dr. Alexandru Popescu - si am în vedere în primul rând "lumea româneasca" a "diplomatilor-spioni", dar nu numai - este înca una plina de secrete, de "eroi" si de "tradatori", de "prieteni" si de "dusmani", în care ultimul cuvânt îl va spune nu o persoana sau alta si nici chiar posesorul puteri la un moment dat, ci istoria. Sa avem încredere în ea!

prof. univ. dr. Ion Calafeteanu

Interesul principal al lucrarii domnului dr. Alexandru Popescu, autor al unor volume privitoare la istoria României în perspectiva universala, a relatiilor culturale, diplomatice si a spionajului, aparute în tara si peste hotare, consta în abordarea unui domeniu important al istoriei contemporane, cu repercusiuni din cele mai directe pentru existenta natiunilor, a contextelor internationale.

Adresându-se în egala masura specialistilor, cât si unui public larg si constituind prima contributie de acest fel aparuta în tara noastra, lucrarea este destinata sa satisfaca, pe baza unei ample bibliografii si a unor documente inedite din arhive românesti si straine, cunoasterea cauzelor, contextelor si urmarilor implicarii diplomatilor din întreaga lume, din Antichitate pâna în perioada contemporana, deci în perspectiva universala, în activitatile informative, de spionaj.

prof. univ. dr. Gheorghe Buzatu

Ce parere ai despre cartea "Agentii marturisiti. Diplomatii si spionajul" ?

Cine a cumparat Agentii marturisiti. Diplomatii si spionajul, a mai cumparat si:
In prag de colaps
Michael C. Ruppert
Va veni Apocalipsa foametei
Constantin Banu
Povestea secreta a speciei umane
Christine Kenneally
Cand Hitler a luat cocaina si Lenin si-a pierdut creierul
Giles Milton
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE