Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Timothy Ferris

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
OFERTE SPECIALE,
COLECTII, PACHETE
O CALATORIE SPRE
CENTRUL FIINTEI UMANE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
ABC-ul iluminarii. Traieste o experienta fara a o numi in vreun fel
ABC-ul iluminarii. Traieste o experienta fara a o numi in vreun fel
Editura: Dinasty
Data aparitiei: 2012
Numar de pagini: 600
Autor(i): Osho
Editura: Dinasty Books
Colectia:

Cuvintele nu sunt numai cuvinte. Ele sunt caracterizate de stari si climat propriu. Atunci când un cuvânt ti se întipareste în minte, el aduce un climat diferit mintii tale, o abordare si o viziune diferite. Daca vei spune altfel unui lucru, vei observa ca ceva se va schimba imediat.

Asa ca ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » ABC-ul iluminarii. Traieste o experienta fara a o numi in vreun fel

ABC-ul iluminarii. Traieste o experienta fara a o numi in vreun fel

Cuvintele nu sunt numai cuvinte. Ele sunt caracterizate de stari si climat propriu. Atunci când un cuvânt ti se întipareste în minte, el aduce un climat diferit mintii tale, o abordare si o viziune diferite. Daca vei spune altfel unui lucru, vei observa ca ceva se va schimba imediat.

Asa ca unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa îl tinem minte este faptul ca, daca este posibil, traieste o experienta fara a o numi în vreun fel. Daca îi vei da nume, ea va deveni mai îngusta. Esti asezat... petreci o seara linistita. Soarele a apus si stelele au început sa apara pe cer. Existi. Nici macar sa nu spui: "Vai, ce frumos!", pentru ca în acel moment lucrurile nu vor mai fi atât de frumoase. Atunci când spui "frumos" readuci în prezent trecutul si toate experientele care te-au facut sa le admiri au colorat deja cuvântul respectiv. Cuvântul tau, "frumos", contine multe experiente legate de frumusete. Dar acest lucru este cu totul nou. Nu a fost niciodata astfel. Nici nu va mai fi vreodata.

De ce readuci trecutul? Prezentul este atât de vast - trecutul este atât de îngust. De ce sa privesti printr-o gaura în zid când poti sa iesi si sa privesti cerul? Asa ca încearca sa nu folosesti cuvinte de genul acesta, iar, daca într-adevar trebuie, atunci încearca sa alegi cu grija, deoarece fiecare cuvânt are nuanta sa. Fii poetic în legatura cu acel lucru. Foloseste-l în mod potrivit, cu dragoste si sentiment.

Exista cuvinte pline de sentiment si exista cuvinte pline de intelect. Renunta treptat la cuvintele pline de intelect. Foloseste din ce în ce mai mult cuvintele pline de sentiment. Exista cuvinte cu rezonanta politica si mai exista cuvinte cu rezonanta religioasa. Renunta la cuvintele legate de politica. Exista cuvinte care creeaza imediat un conflict. în momentul în care le pronunti, apare rationamentul. Asadar, nu folosi niciodata limbajul argumentativ, logic. Foloseste limbajul dragostei, afectiunii, pentru a nu se ivi nici un rationament.

Daca o persoana începe sa simta acest lucru, atunci se iveste o schimbare profunda. Relatiile tale vor fi cu totul altfel pentru ca nouazeci la suta dintr-o relatie se desfasoara prin intermediul cuvintelor, al gesturilor - iar acestea sunt si ele cuvinte. Acelasi cuvânt ti-a adus atâtea probleme si tu continui sa-l folosesti. Daca un cuvânt aduce nefericire, furie, conflict, rationament, atunci trebuie sa renunti la el. Ce rost are sa continui? Inlocuieste-l cu ceva mai bun. Cel mai bun lucru este linistea. Apoi urmeaza muzica, poezia si dragostea.

Fragmente din carte:
Greselile.
Greselile sunt acceptate, nimic nu este în neregula cu ele. Toata lumea comite greseli si toata lumea trebuie sa le comita. Nu cere perfectiune. Greselile sunt bune, ele te fac sa fii uman. Altfel, ori vei fi neomenesc, ori supraomenesc, si nici una dintre aceste variante nu este benefica.

A fi uman înseamna a fi frumos, dar pentru a ramâne uman trebuie sa gresesti. si nu este nimic în neregula cu greselile! De ce sa faci atâta vâlva?

Dar ai idee despre faptul ca nu ar trebui sa comiti greseli; atunci te torturezi, te simti vinovat si te condamni. Nu este nevoie; toti gresim. Doar tine minte un lucru: nu face aceeasi greseala. Nu spun ca trebuie sa te simti vinovat în legatura cu ele; doar fa niste greseli noi. Te saturi de cele vechi si gasesti modalitati noi de a face alte greseli. În fiecare zi sa faci cel putin o greseala.

Guru. Guru si discipolii sunt fenomene ale mintii. Mintea are nevoie de un guru, asadar, acestia exista. Tu îi creezi. Pentru ca vrei ca cineva sa te învete, exista profesori. Tu ai nevoie de ei. Acesta este jocul…

Unora le place acest joc, asa ca participa. Daca îti face placere, atunci trebuie sa joci foarte bine; daca nu îti place, atunci uita de el. Dar acesta este unul dintre cele mai frumoase si mai sofisticate jocuri – el apare numai atunci când societatea atinge cea mai înalta culme, nu înainte. Asa ca el s-a dezvoltat

numai în India. Jocul unui guru si al discipolilor a aparut aici. Occidentul abia îl descopera pentru ca si el a atins o culme.

Acest joc este foarte costisitor. Nu este un joc obisnuit, deci numai oamenii care îsi pot permite pot sa participe. si, daca stii ca este un joc frumos si ai posibilitatea de a juca, atunci participa. Dar nu lua totul prea în serios. si discipolii pot fi iertati daca devin prea seriosi, dar atunci când si maestri sunt seriosi, totul devine absurd. Nu li se poate ierta daca uita ca acesta este totusi numai un joc.

Guvernul. Guvernul este un joc, este cel mai urât si cel mai murdar joc din lume. Dar sunt oameni care se afl a la un nivel inferior al starii de constiinta si care se bucura de guvern: acestia sunt politicienii.

Singura bucurie pe care o au este aceea de a guverna, de a avea putere, de a subjuga oameni. Cea mai mare dorinta a celor care au ajuns pe culmile constiintei este visul de a scapa într-o zi de toate formele de guvernare. Ziua aceea va fi cea mai mareata zi din întreaga istorie – trecut, prezent si viitor – a omului, pentru ca va fi distrus cel mai urât joc, jocul politicienilor, care se desfasoara de secole întregi.

Ei au facut din om doar o piesa de sah si au creat atât de multa, teama ca fara guverne, se vor instala anarhia, dezordinea, haosul… si totul va fi distrus. Cel mai ciudat lucru este ca noi continuam sa credem aceste prostii. Gândeste-te la ultimii cinci mii de ani. Poti concepe ca, daca nu ar fi existat guverne, lucrurile ar fi si mai rele decât sunt deja? În ce sens? În trei mii de ani au avut loc cinci mii de razboaie.

Crezi ca ar fi avut loc si mai multe razboaie fara vreun guvern – ar fi fost posibil si mai mult haos, si mai multe crime? Ce au facut aceste guverne? Nu au facut altceva pentru oameni decât sa-i exploateze, sa le exploateze teama si sa-i razvrateasca.

Carti scrise de acelasi autor:
Osho - Cartea despre copii (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Cartea despre ego (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Cartea despre sex (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Emotiile. Cum ne putem elibera de manie, gelozie si teama (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Iubire, libertate si solitudine
Osho - Vedanta, 7 pasi spre samadhi (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Cartea despre barbati
Osho - Farmacie pentru suflet
Osho - Osho. Intuitia. Cunosterea de dincolo de logica
Osho - Osho. Inteligenta. Reactioneaza creativ la prezent
Osho - Osho. Creativitatea. Descatusarea fortelor interioare
Osho - Osho. Constientizarea. Cheia pentru a trai in armonie
Osho - Curajul. Bucuria de a trai periculos
Osho - Maturitatea, Responsabilitatea de a fi tu insuti
Osho - Tarotul Zen, plus set de carti
Osho - Cartea despre TAO
Osho - Calea spirituala yoga (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Autobiografia unui mistic nonconformist
Osho - Omul care iubea pescarusii
Osho - Intoarcerea catre sine (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Samanta de mustar, volumul 2 (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Samanta de mustar, volumul 1 (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Osho. Intimitatea. Increderea in sine si in celalalt
Osho - Osho. Bucuria. Fericirea care vine din interior
Osho - Cartea intelegerii (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Mesia. Profetul de Kahlil Gibran reflectat de Osho, 2 volume (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Cartea despre Nimic
Osho - Echilibrul Corp Minte (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Razboiul si pacea interioara (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Emotiile si sanatatea (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Meditatia, prima si ultima libertate
Osho - Cand iubesti (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - ABC-ul iluminarii. Traieste o experienta fara a o numi in vreun fel (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Secretul secretelor. Tratatul ezoteric taoist Secretul florii de aur
Osho - Doctrina suprema (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - De la medicatie la meditatie (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Cartea despre femei
Osho - Calea mea, calea norilor albi
Osho - Psihologia ezotericului
Osho - Eu sunt Poarta
Osho - In cautarea miraculosului
Osho - Cand pantofii ti se potrivesc
Osho - Calea perfecta (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Psihologia ezotericului
Osho - Cand pantofii ti se potrivesc
Osho - In cautarea miraculosului
Osho - In cautarea miraculosului
Osho - Misterele dezvaluite (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Cartea secretelor Osho, editie de lux (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - De la SEX la Supraconstiinta (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Adevaratul intelept. Discutii despre Hasidism
Osho - Amintiri dintr-o copilarie de aur
Osho - Splendoarea ascunsa
Osho - Indreptar spiritual
Osho - Calea Zen (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Osho. Inocenta, cunoastere si uimire
Osho - Osho. Calatoria devenirii umane
Osho - Osho. Putere, politica si schimbare
Osho - Osho. Destin, libertate si suflet. Care este semnificatia vietii
Osho - Faima, bogatie si ambitie
Osho - Osho. Credinta, indoiala si fanatism
Osho - Osho. Moral, imoral, amoral. Ce este bine si ce este rau
Osho - Osho. Traieste in felul tau. Ce inseamna cu adevarat sa fii rebel
Osho - Iluminarea, singura revolutie
Osho - Gasca este afara
Osho - Calatoria interioara. Ghid esential pentru transformarea totala a vietii
Osho - Alchimia Yoga
Osho - O pasare in zbor, povestiri zen pentru viata de zi cu zi
Osho - Primul principiu, discursuri despre Zen
Osho - Calea spre eliberare
Osho - Cum sa-ti linistesti zbuciumul mintii. Legatura dintre meditatie si starea de spirit
Osho - Meditatii pentru oamenii ocupati
Osho - Frica. Sa intelegem si sa acceptam nesiguranta vietii (apare in curand - solicita acest produs)
Osho - Traieste periculos. Iluminare obisnuita pentru vremuri neobisnuite
Osho - Osho pentru fiecare zi. 365 de meditatii pentru aici si acum
Osho - Yoga. Misterul de dincolo de minte
Osho - Calea Yoga. Esenta si origini
Osho - Libertatea. Curajul de a fi tu insuti
Osho - Compasiunea. Inflorirea ultima a iubirii
Osho - Tantra, suprema intelegere
Osho - Tao Absolut. Comentarii asupra unor fragmente din Tao Te Ching
Osho - Scrisori de dragoste catre viata. 150 de scrisori ale lui Osho care iti vor transforma viata
Osho - Compasiunea. Inflorirea ultima a iubirii
Osho - Maturitatea. Responsabilitatea de a fi tu insuti
Osho - Cuvinte ale unui om fara cuvinte
Osho - Increderea. O directie, nu o destinatie
Osho - Experienta tantrica, calea rapida de evolutie prin iubire si amor
Osho - Conspiratia Dumnezeu. De la superstitie la supraconstiinta
Osho - Tao trait. Comentarii asupra unor fragmente din Tao Te Ching
Osho - Inima Yoga
Osho - Barca este goala. Intalnirea cu neantul
Osho - Tao dezvaluit
Osho - Cartea chakrelor. Energia si puterea de vindecare a corpului subtil
Osho - Apa a disparut, luna a disparut. Zece discursuri despre zen
Osho - Miracolul respectului de sine
Osho - Acum si aici
Osho - Intelepciunea nisipurilor
Osho - Tao rostit. Comentarii asupra unor fragmente din Tao Te Ching
Osho - Arta de a trai si de a muri
Osho - Sarbatoarea existentei. Viata, iubire si ras
Osho - Trupul muritor si lumina spiritului
Osho - Osho. Primul lucru, dimineata
Osho - Osho. Seara, la culcare
Osho - Transformare prin tantra

Ce parere ai despre cartea "ABC-ul iluminarii. Traieste o experienta fara a o numi in vreun fel" ?

Cine a cumparat ABC-ul iluminarii. Traieste o experienta fara a o numi in vreun fel, a mai cumparat si:
Devotati Kremlinului
Cezar Stanciu
Lumini pe zapada
Anita Shreve
Brazii se frang, dar nu se indoiesc, vol. 1
Ion Gavrila Ogoranu
Ani de caine
Gunter Grass
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE