CARTI »
Librarie online »
Sa intelegem ADHD. Deficitul de atentie insotit de tulburare hiperkinetica Sa intelegem ADHD. Deficitul de atentie insotit de tulburare hiperkinetica
ADHD = Deficitul de atentie insotit de tulburare hiperkinetica. ADHD este o problema reala de sanatate, care afecteaza între 2 si 5% dintre copii.
ADHD se prezinta în doua moduri: printr-o purtare impulsiva, lipsita de automotivatie (denumita comportament hiperactiv-impulsiv) si prin probleme de atentie, ale memoriei de scurta durata si de învatare (deficit de atentie-probleme de învatare).
„Este foarte dezordonat.“
„Când era la gradinita nu puteai sa-l pierzi nicio clipa din ochi.“
„Tot ce-i spun îi intra pe o ureche si îi iese pe alta.“
„Se plânge ca nu are prieteni si nimeni nu se joaca cu el.“
„Se misca tot timpul.“
„Uita de la mâna pân’ la gura.“
„Învatatoarea se plânge ca nu este atent în clasa.“
„Îsi uita mereu câte ceva la scoala.“
Va sunt aceste afirmatii familiare? Regasiti portretul copilului dumneavoastra în ele?
Credem ca fiecare parinte a spus cel putin o data asa ceva despre copilul lui. Întrebarea este: în ce caz vorbim despre ADHD? Pentru ca diferenta dintre un temperament normal, dar dificil, si ADHD nu poate fi definita foarte clar, în termeni de alb sau negru.
„Mult timp ADHD a fost greu de identificat si afecta considerabil învatarea si comportamentul copiilor.
Cartea aparuta la editura Aramis deschide calea spre colaborare între parinti si cadre didactice în vederea rezolvarii manifestarilor ADHD, ca: neatentia, impulsivitatea si neîmplinirea.
Întrucât copiii cu ADHD au dificultati asociate de citire, scriere, matematica sau de limbaj, ghidul prezinta sfaturi practice în acest sens, precum si cauzele care determina disfunctiile“ afirma conf. univ. dr Vasile Molan.