Se adreseaza specialistilor pomicultori din invatamant, cercetare si productie, profesorilor de biologie si stiinte agricole, studentilor horticultori, agronomi, biologi si silvicultori, precum si proprietarilor care cultiva sau doresc sa cultive pomi, cu sanse de reusita, in cadrul unor exploatatii individuale, asociatii familiale si societati comerciale.
O descriere a majoritatii speciilor pomicole intalnite in Romania, cu informatii bogate despre istoricul culturii, situatia productiei pe glob si in principalele tari cultivatoare, recoltarea si pastrarea fructelor, cerintele ecologice, specificul infiintarii si intretinerea plantatiilor.
Sunt tratate principalele aspecte ale pomiculturii ecologice: prevenirea si combaterea poluarii mediului, folosirea insecticidelor biologice, care sunt nepoluante si netoxice pentru om si albine, utilizarea fainii de roca in locul ingrasamintelor chimice fosfatice si potasice, care au un anumit efect poluant etc. Sunt date numeroase indrumari privind atat pomicultura de langa casa, pomicultura zonelor preorasenesti, a zonelor cu nisipuri si a zonelor inalte, cat si efectuarea controlului biologic in pomicultura.