De peste un secol, povestea băiatului care refuză să crească înflăcărează imaginaţia a milioane de copii din lumea întreagă.
recuperată astăzi într-o nouă traducere, semnată de Ana Alfianu, cea mai frumoasă ediţie românească publicată vreodată, cu ilustraţiile inegalabilei Livia Rusz, aşteaptă o nouă generaţie de cititori care să pornească în aventura vieţii lor alături de Peter Pan, Wendy, Tinker Bell şi băieţii pierduţi, spre magicul Tărâm de Nicăieri, unde copilăria îşi trăieşte vârsta de aur.
Sir JAMES MATTHEW BARRIE (1860–1937) a fost un romancier şi dramaturg scoţian, cunoscut mai ales în calitate de creator al celebrului personaj Peter Pan (care apare pentru prima dată în 1902, în romanul său pentru adulţi, The Little White Bird şi ulterior, în piesa de teatru din 1904, Peter Pan, or The Boy Who Wouldn’t Grow Up.
Deşi a scris mai multe romane şi piese de teatru de succes, aventurile băieţelului care refuză să crească i-au eclipsat celelalte opere literare.
Pentru meritele sale, Barrie a fost făcut baronet de către regele George V şi răsplătit cu Ordinului de Merit.
Înainte de moartea sa, şi-a donat drepturile de autor asupra operelor în care apare personajul Peter Pan spitalului pentru copii Great Ormond Street din Londra, care continuă să beneficieze de pe urma lor.
LIVIA RUSZ (1930–2020) a fost unul dintre cele mai importante nume în domeniul ilustrației de carte pentru copii din România.
Vreme de peste șaizeci de ani, lucrările sale au încântat publicul de toate vârstele prin originalitatea, dinamismul și umorul lor.
Livia Rusz a rămas cunoscută atât ca o entuziastă promotoare a benzilor desenate și a revistelor de gen, cât și pentru minunatele ilustrații la volumele O poveste cu un hobbit, de J.R.R. Tolkien, Cipi, acest pitic uriaș, de Fodor Sándor, Peter Pan și Wendy, de J.M. Barrie, Cântăreţul vrăjitor, de Robert Browning, Basme, de Wilhelm Hauff, și multe altele, care i-au adus o binemeritată faimă în țară și în străinătate.