Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Mintea. O calatorie spre centrul fiintei umane

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
SUPER CĂRŢI
IN CURS DE APARIŢIE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
O mie noua sute optzeci si patru
-10
O mie noua sute optzeci si patru
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2019
Numar de pagini: 608
Autor(i): George Orwell
Editura: Polirom
Disponibilitate: In stoc

Cea mai cunoscuta viziune distopica a lumii viitorului, romanul (scris in 1949) este tabloul apocaliptic al unei Londre din era post-atomica, sediul unui regim totalitar in care orice logica pare a fi fost abolita.

Epurarile si evaporarile au devenit un lucru firesc, trecutul este rescris mereu spre a corespunde prezentului, iar ...
Pret: 40,00 lei
Pret: 36,00 lei
buc.
CARTI » Beletristica » O mie noua sute optzeci si patru

O mie noua sute optzeci si patru

Cea mai cunoscuta viziune distopica a lumii viitorului, romanul (scris in 1949) este tabloul apocaliptic al unei Londre din era post-atomica, sediul unui regim totalitar in care orice logica pare a fi fost abolita.

Epurarile si evaporarile au devenit un lucru firesc, trecutul este rescris mereu spre a corespunde prezentului, iar instrumentul propagandei este odioasa „nouvorba“, o limba mecanicista care completeaza imaginea de lume ordonata stiintific.

In imperiul fricii absolute si sub ochii necrutatori ai Fratelui cel Mare, libertatea individuala a fost pe vecie eradicata.

O viziune terifianta, a unui posibil si apropiat viitor - situat, prin inversarea ultimelor doua cifre, la numai patru decenii de la data incheierii scrierii (1948) - viitor ale carui radacini erau usor identificabile in prezentul imediat, un strigat disperat de avertisment impotriva pericolelor unui regim totalitar care sa puna in slujba pumnului de fier tehnologia cea mai avansata.”
Romulus Caplescu

Winston Smith este un personaj obisnuit: el uraste, iubeste si munceste ca oricare alt om. Ceea ce-l face deosebit este faptul ca traieste intr-o lume infernala, in care a uri, a iubi sau a munci sint ginduri venite dintr-un efort supraomenesc al fiecarei clipe.

Romanul O mie noua sute optzeci si patru descrie tabloul apocaliptic al unei Londre din era postatomica, locul de nastere al unui regim totalitar in care orice logica pare sa fi fost abolita.

Executiile fara rost, disparitiile peste noapte au devenit firesti. Trecutul este rescris mereu pentru a legitima crimele prezentului, iar instrumentul propagandei este odioasa „nouvorba”, o limba robotizata, care completeaza imaginea de lume ordonata „stiintific” dupa vointa Fratelui cel Mare, care spune ca „razboiul este pace, libertatea este sclavie, ignoranta este putere”.

„Atit de multe realitati din acest roman au intrat in limba, devenind parte din mostenirea culturala contemporana, incit e foarte usor sa uiti ca O mie noua sute optzeci si patru este doar o carte.

De la Big Brother la dublugindit, peisajul distopiei create de George Orwell se afla chiar si in mintile celor care nu i-au citit povestea.” - The Independent

„Orwellian este acum un adjectiv universal pentru tot ce e opresiv sau totalitar, iar povestea lui Winston Smith, un anonim al timpului sau, continua sa rezoneze la fel de mult pentru cititorii de azi ca si pentru cei din anii 1950.” - The Guardian

Ce parere ai despre cartea "O mie noua sute optzeci si patru" ?

Cine a cumparat O mie noua sute optzeci si patru, a mai cumparat si:
Scoala de noapte
Lee Child
Pana la sfarsit
Irina Binder
Baudolino
Umberto Eco
Criza
Robin Cook
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Calea vindecarii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE