Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Mintea. O calatorie spre centrul fiintei umane

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
BOOKFEST 2023
NOUTAȚI IN LIBRĂRIE
TOP VANZĂRI
LUNA MAI
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
CARTEA ZILEI
MISTERE ITALIENE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Cum vindecă psihanaliza?
-20
Cum vindecă psihanaliza?
Editura: Trei
Data aparitiei: 2022
Numar de pagini: 376
Autor(i): Heinz Kohut
Editura: Trei
Disponibilitate: In stoc

Aceasta este ultima carte scrisă de Heinz Kohut, cartea sa testament, în care reia, sintetizează și nuanțează cele mai importante concepte cu care a construit psihologia Sinelui.

Kohut reexaminează procesul analitic și se oprește la câteva aspecte fundamentale: analizabilitatea, complexul Oedip, abordarea apărărilor și a rezistențelor, interpretarea transferurilor de obiect ...
Pret: 65,00 lei
Pret: 52,00 lei
buc.
CARTI » Psihologie si Psihoterapie » Cum vindecă psihanaliza?

Cum vindecă psihanaliza?

Aceasta este ultima carte scrisă de Heinz Kohut, cartea sa testament, în care reia, sintetizează și nuanțează cele mai importante concepte cu care a construit psihologia Sinelui.

Kohut reexaminează procesul analitic și se oprește la câteva aspecte fundamentale: analizabilitatea, complexul Oedip, abordarea apărărilor și a rezistențelor, interpretarea transferurilor de obiect al Sinelui, rolul empatiei. În același timp, întrebările pe care și le pune Kohut îl direcționează către noi ipoteze despre natura vindecării psihanalitice.

Capacitatea crescută de verbalizare, insight-ul, autonomia sporită a funcțiilor Eului și controlul crescut asupra impulsivității rămân în continuare importante, dar nu constituie esența vindecării.

Conform psihologiei Sinelui, esența vindecării psihanalitice rezidă în capacitatea nou descoperită a pacientului de a identifica în mediul său real obiecte adecvate ale Sinelui ‒ atât oglinditoare, cât și idealizabile ‒ și de a se simți susținut de acestea.

Pentru Kohut, un tratament este de succes atunci când analizandul, lăsându-se în voia energiei procesului analitic, devine capabil să reactiveze în transferul de obiect al Sinelui acele nevoi care au fost obstrucționate în copilărie.

Doar această achiziționare graduală a contactului empatic cu obiectele mature ale Sinelui reprezintă esența vindecării psihanalitice. Iar demersul, de proporții monografice, prin care Kohut demonstrează această teză pe tot parcursul cărții, va fascina cu siguranță cititorul pasionat de psihanaliză.

Ce parere ai despre cartea "Cum vindecă psihanaliza?" ?

Cine a cumparat Cum vindecă psihanaliza?, a mai cumparat si:
Hipnoza clinica
Irina Holdevici
De vorba cu necunoscuti. Ce ar trebui sa stim despre oamenii pe care nu ii cunoastem
Malcolm Gladwell
Studii despre sexualitate
Sigmund Freud
Creierul nostru muzical
Daniel J. Levitin
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Calea vindecarii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE