Domnia zbuciumată a lui Tiberius Claudius Cezar, Împăratul Romanilor, spusă de el însuşi; încă şi uciderea sa de mâinile cunoscutei Agrippina (mama Împăratului Nero) şi zeificarea ce a urmat, spuse de alţii.
Claudius a supraviețuit intrigilor criminale ale predecesorilor săi, devenind, fără voie, Împărat.
Un cântăreț de blues încearcă să se sinucidă aruncându-se de pe Podul Bosfor, însă se trezește în spital, fără a-și mai aminti de ce-a vrut să-și ia viața.
Are doar amintiri disparate, fără legătură cu persoana lui și situate foarte vag în ... citeste mai departe
În jurul anului 1000, fiica lui Erik cel Roșu pune piciorul, alături de vikingii ei, în America Centrală, aducând caii, fierul și virusurile creatoare de anticorpi.
În 1492, Columb nu descoperă America.
În 1531, din cauza unui război civil, Atahualpa – Fiul Soarelui – ... citeste mai departe
Patrula djinilor - O carte uimitoare, minunata." Elif Shafak
Jay, un baietel de 9 ani care urmareste toate serialele politiste pe care le prinde, porneste, alaturi de doi prieteni, în aventura unei anchete iscate de disparitia unui copil pe care-l cunosc.
Actiunea îi poarta prin cele mai periculoase locuri ale metropolei ... citeste mai departe
Unul dintre cei mai spectaculosi si inventivi scriitori ai Americii. - The Times Literary Supplement
Aceasta este povestea lui Marco Stanley Fogg, orfan si copil teribil al anilor '60. Marco se afla in cautarea cheii ce-i va dezlega misterul propriei biografii. In aventura care-l poarta din canioanele urbane ale New Yorkului ... citeste mai departe
„O poveste de o impresionanta forta literara." L’Express
Captivant, erotic si îndraznet, În gradina capcaunului ofera o explorare a sexualitatii, a dependentei si a nevoii unei femei de a simti ca traieste. Adèle si Richard formeaza un cuplu parizian perfect.
Tineri si frumosi, au cariere de succes si o viata sociala împlinita. ... citeste mai departe
„O nebunie de carte. Extraordinară, dinamică, reflexivă, incredibil de amuzantă, filosofică și poetică, minuțioasă și grandioasă. Pe scurt: fantastică!“
Berliner Zeitung
Utilizând Minotaurul ca pe o metaforă structurant, naratorul îndelung aÈ™teptatului roman al lui Gospodinov construieÈ™te un labirint din poveÈ™ti despre propria familie, sărind dintrÂo epocă în alta È™i dintrÂo perspectivă în ... citeste mai departe
Un portret năucitor al Istanbulului din secolul al XIX-lea.
Intrigă, trădare, iubire, război, progres și tradiție: sunt culorile ce alcătuiesc fundalul acestei fresce pe care prind viață poveștile unui ofițer din armata otomană, ale medicului aflat în slujba sultanului, ale unui vlăstar al casei regale și ale unei aristocrate seducătoare.
Din autobiografia lui Tiberius Claudius, Imparat al Romanilor, nascut in anul 10 i.e.n., asasinat si zeificat in anul 54 e.n.
Una dintre marile carti ale vremurilor noastre. - The New York Times
Desconsiderat din cauza infirmitatii, tratat ca un inapoiat, dispretuit din cauza balbaielii sale, Tiberius Claudius Drusus Nero Germanicus a supravietuit ... citeste mai departe