Cartea ? aflata la cea de-a doua editie ? prezinta principalele institutii de drept procesual penal reglementate prin dispozitiile Codului de procedura penala actual, autorii incercand sa ofere un instrument de lucru util in intelegerea normelor legale, avand in vedere multiplele probleme intervenite in procesul de interpretare si aplicare a ... citeste mai departe
Conceputa din necesitatea de a asigura propriilor cetateni si implicit organizarii statale o securitate corespunzatoare, cooperarea judiciara în materie penala între statele lumii a cunoscut o importanta evolutie începând cu cea de-a doua jumatate a secolului trecut.
Examinarea aparitiei si evolutiei în timp a acestei institutii evidentiaza faptul ca perfectionarea acesteia ... citeste mai departe
Lucrarea analizeaza institutiile juridice fundamentale ale Partii generale a noului Cod penal (Legea nr. 286/2009), având la baza nu numai o cercetare stiintifica a acestora, dar si vasta experienta a primului autor ca practician al dreptului penal.
Pentru a veni în sprijinul absolventilor facultatilor de drept care doresc sa urmeze ... citeste mai departe
Lucrarea prezinta o tratare aprofundata a legislatiei interne din domeniul afacerilor, tinându-se cont de toate modificarile si completarile intervenite pâna în prezent.
Despre editia 6
Editia de fata contine prezentarea infractiunilor din acest segment a dreptului penal conform celor mai recente modificari legislative atât nationale, cât si europene. Lucrarea include analiza teoretica ... citeste mai departe
Cursul cuprinde o analiza stiintifica si aprofundata a Partii speciale a dreptului penal din perspectiva noului Cod penal.
Demersul vizeaza analiza infractiunilor prin prisma aspectelor de teorie si practica judiciara, dar si a jurisprudentei Curtii Constitutionale Curtii si a Curtii Europene a Drepturilor Omului.
Drept penal. Partea Speciala. Conform Noului Cod penal. Editia 2 Analiza celor 242 infractiuni din Codul penal Cursul cuprinde o tratare stiintifica si aprofundata a Partii Speciale a dreptului penal din perspectiva noului Cod penal. Demersul vizeaza analiza infractiunilor prin prisma aspectelor de teorie si practica judiciara, dar si a jurisprudentei Curtii ... citeste mai departe
Intrarea in vigoare a noilor coduri determina nevoia de cunoastere a incriminarilor din cuprinsul acestora (sau a celor din noul Cod penal raportate la cele din unele acte normative aflate in vigoare pana la data de 1 februarie 2014) si, mai ales, a practicii judiciare conturate la nivelul instantelor romane.
Cursul cuprinde o analiza stiintifica si aprofundata a Partii generale a dreptului penal din perspectiva noului Cod penal.
Demersul vizeaza analiza infractiunilor prin prisma aspectelor de teorie si practica judiciara, dar si a jurisprudentei Curtii Constitutionale Curtii si a Europene a Drepturilor Omului.
Sunt analizate conform doctrinei penale contemporane ?i a ... citeste mai departe
A doua editie a Cursului pentru examenul de licenta la disciplinele Drept penal si Drept procesual penal cuprinde tematica pentru examenul de licenta a absolventilor facultatilor de drept.
Realizata intr-o maniera stiintifica foarte clara si concisa, lucrarea tine seama de modificarile recente aduse legislatiei in domeniu, fiind imbogatita cu trimiteri bibliografice ... citeste mai departe
Lucrarea prezinta o tratare aprofundata a legislatiei interne din domeniul afacerilor, tinându-se cont de toate modificarile si completarile intervenite pâna în prezent.
Despre editia 6
Editia de fata contine prezentarea infractiunilor din acest segment a dreptului penal conform celor mai recente modificari legislative atât nationale, cât si europene. Lucrarea include analiza teoretica ... citeste mai departe
Partea speciala a dreptului penal, privita ca stiinta ori ca disciplina de studiu, are menirea de a facilita ?ntelegerea incriminarilor si a modului ?n care diferite fapte penale pot fi ?ncadrate ?n tiparele fixate de legiuitor.
Este o operatie de transpunere ?n formule, adica ?n articole de lege, a unor fapte ... citeste mai departe
Cursul cuprinde o analiza stiintifica si aprofundata a Partii speciale a dreptului penal din perspectiva noului Cod penal. Demersul vizeaza analiza infractiunilor prin prisma aspectelor de teorie si practica judiciara, dar si a jurisprudentei Curtii Constitutionale Curtii si a Curtii Europene a Drepturilor Omului.