Trei microromane de spionaj in care Haralamb Zinca dezvolta cateva directii narative deschise in carti publicate anterior.
In Cazul R-16, ofi terii de securitate Panait, Lucian si Frunza cerceteaza moartea inginerului Liman, survenita in urma ingerarii unei substante toxice produse in strainatate.
Cercetatorul lucra in cadrul unui laborator unde fusese descoperita ... citeste mai departe
In 1944, Haralamb Zinca s-a inrolat voluntar pe frontul antihitlerist, traind ororile razboiului, care l-au indemnat sa scrie nu numai un jurnal, ci si povestirile pe care le-a publicat mai tarziu
Zefirul este o culegere de schite si nuvele despre zilele celui de-Al Doilea Razboi Mondial, de o extraordinara ... citeste mai departe
Seria Pe urmele agentului B-39 urmareste aventurile spionului Radu Doinas in Europa anilor tulburi ai celui de-al Doilea Razboi Mondial.
B-39 ajunge in Portugalia pentru a facilita intalnirea dintre reprezentantul disidentilor din cadrul armatei germane si cunoscutul spion "doctor Ring". De aici, cercul incepe ... citeste mai departe
Anotimpurile mortii Pe urmele agentului B-39. Cartea a treia
Un maestru al thrillerului politist si de spionaj!
Dupa ce ii trimite generalului Antonescu o scrisoare de "cainta", in fapt un text care-l acuza pe conducatorul statului, Radu Doinas este dus la o vila conspirativa a SD-ului, unde i se organizeaza "rapirea" si ... citeste mai departe
Dintre sute de catarge este o poveste despre lupta pentru supravietuire, despre ganduri, mustrari de constiinta, sacrificiul de sine pentru binele celorlalti, despre manie, disciplina, sau lipsa ei
.Pe un platou de pe muntele Giumalau, cincisprezece partizani din grupul "Stanca", specializati in aruncarea in aer a esaloanelor militare hitleriste, fac ultimele ... citeste mai departe
In 1944-1945, timp de 80 de zile, Corpul 7 armata a dus o ofensiva neintrerupta pe teritoriul Ungariei.
Revelion '45 recompune evenimentele petrecute in cele 15 zile si nopti ale actiunilor din cadrul operatiei "Budapesta", care s-au soldat cu 11000 de morti, raniti si disparuti.
Dragoste moarta este prima incercare autobiografica a lui Haralamb Zinca.
Au urmat, la distanta de doar cativa ani, Eu, H.Z., aventurierul si Fiecare om cu clepsidra lui.
Cartea este, de fapt, un amestec uimitor si sensibil al unor mici fragmente de razboi cu intamplari din Bucurestiul anilor de dupa conflagratie ... citeste mai departe
Un caz de disparitie reprezinta o colectie de "radiografii" ale unor cazuri reale, de la sfarsitul anilor '60, pe care autorul a avut ocazia sa le studieze consultand dosarele Militiei sau asistand la procese, in salile de judecata.
Ca multi romancieri, Haralamb Zinca a simtit nevoia sa evadeze din lumea fictiunii pentru a-si povesti viata asa cum a fost ea, cu traumele, implinirile si neimplinirile ei.
Fiecare om cuclepsidra lui nu e singurul text autobiografic al lui Zinca, dar acopera o perioada pe ... citeste mai departe
Haralamb Zinca a fost fascinat de istorie. Mai ales de cel de-al Doilea Razboi Mondial.
A sapat adanc prin arhive, a studiat carti si documente atat cat i s-a ingaduit, pentru a scoate la lumina momente mai putin clare ale istoriei noastre.
Astfel, s-au nascut nu doar carti-document precum cea ... citeste mai departe
Cu o baza de fani care continua sa fie fascinati de romanele sale, chiar si astazi, dupa zeci de ani ani de la aparitia lor, Haralamb Zinca este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori de romane politiste si de spionaj din toate timpurile. Completeaza-ti seria de autor HZ cu cartea ... citeste mai departe
Aceasta carte este mai mult decat o autobiografie.
Dincolo de notatiile privind viata sociala si politica, Haralamb Zinca vorbeste pe larg despre procesul de creatie, despre documentarea pentru anumite carti, dar si despre anchetele sociale realizate in anii '60.
Pe langa peripetiile din copilarie, mutarea de la Roman in Capitala - ... citeste mai departe
Un aviator dispare. Concluzia este ca vindea secrete militare in strainatate si, crezand ca va fi prins, dezerteaza.
Si totusi, cineva se indoieste...
Mihai Vladu, poreclit "aviatorul singuratic", dispare brusc din unitatea militara in care isi desfasoara activitatea. Sotia declara ca s-au certat, sotul a plecat de acasa cu masina si ... citeste mai departe
Proaspat iesit de pe bancile scolii, locotenentul Virgil Conta, repartizat la Directia Generala a Militiei, viseaza sa primeasca un prim caz important.
Se trezeste insa cu un simplu caz de fals in acte publice, pe care, teoretic, il poate rezolva intr-o zi.
Cazul ia rapid o intorsatura suprarealista: suspectul principal ... citeste mai departe
Un fals redactor al unui ziar bucurestean il cauta pe locotenentul-major Mircea Dabu, interesandu-se de inculpatii din dosarul crimei din restaurantul "Berbecul", aflati in arestul Politiei. Afaceristul italian este gasit impuscat in padurea Baneasa.
In urma perchezitiei, in seiful acestuia este descoperit un singur document: un fax de la Interpol ... citeste mai departe
Indiferent daca sunt scurte istorii cu intriga politista sau nuvele de spionaj, povestirile din cartea de fata ne tin cu sufletul la gura.
Sunt un adevarat tur de forta literar, un real spectacol de inteligenta, logica si subtilitate si dau masura extraordinarului talent al lui Haralamb Zinca. ... citeste mai departe
Luptele duse pe Frontul de Rasarit par fara sfarsit si duc la grele pierderi de vieti omenesti, mai ales din randurile Armatei Romane.
Nemultumirile clocotesc atat in randul romanilor, cat si in esalonul superior al armatei germane. In mijlocul acestor framantari, "capitanul ... citeste mai departe
E chemat insa de urgenta la Bucuresti, pentru a prelua un caz: un angajat al serviciului vamal din Portul Constanta, aflat in vizita la matusa lui din Capitala, a disparut.
Teoretic, n-ar fi nimic neobisnuit pentru un profesionist.
Fascinatia lui Haralamb Zinca pentru cel de-al Doilea Razboi Mondial continua cu Ultima noapte de razboi, prima zi de pace, in care documentele, jurnalele de operatii ale regimentelor si diviziilor si amintirile fostilor combatanti se impletesc armonios, transformandu-se intr-un omagiu adus ostasilor romani care si-au facut datoria pe campul de ... citeste mai departe
Trei microromane de spionaj in care Haralamb Zinca dezvolta cateva directii narative deschise in carti publicate anterior.
In Cazul R-16, ofi terii de securitate Panait, Lucian si Frunza cerceteaza moartea inginerului Liman, survenita in urma ingerarii unei substante toxice produse in strainatate.
Cercetatorul lucra in cadrul unui laborator unde fusese descoperita ... citeste mai departe
Suntem in anul 1944. Europa e ingenuncheata de catastrofa celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Trupele aliate sunt din ce in ce mai aproape de victorie.
Intr-o perioada in care fiecare supraveghea pe fiecare, la Bucuresti, Serviciul Special de Informatii pierde un spion valoros, iar conducerea nu doreste rezolvarea misterioasei crime.
Unsprezece povestiri, unsprezece cazuri rezolvate cu succes, unsprezece texte in care Haralamb Zinca isi da masura talentului de scriitor, exersandu-se si in genul aparte si complicat al prozei scurte.
Aflat in concediu de creatie la Pelisor, scriitorul Haralamb Zinca ia parte la o aventura asemanatoare celor imaginate in operele sale.
Editura Publisol continua seria de autor Haralamb Zinca cu alte 9 titluri.
Dupa succesul extraordinar al colectiei lansate la inceputul lui 2021 - si din care au aparut deja 17 titluri -, am hotarat sa ne incantam cititorii cu alte carti ale cunoscutului autor de thrillere politiste si de ... citeste mai departe
Noaptea cea mai lunga. Dincolo de intuneric Cartea lui Fossier are tot dreptul sÃÆ schimbe imaginea despre ceea ce a fost Evul Mediu în istoria dezvoltÃÆrii conà Ÿtiente a entitÃÆÃ Â£ii-om. De când m-am aplecat spre studiul acestei perioade de timp a evoluà £iei lumii, am înà £eles cÃÆ epoca medievalÃÆ a fost una dintre cele mai prodigioase epoci în dezvoltarea armonioasÃÆ a constituà £iei noastre, atât în domeniul dezvoltÃÆrii noastre fizice cât à Ÿi culturale.
Documentele, descoperirile arheologice stau mÃÆrturie cÃÆ mintea omului evului mediu era mult mai activÃÆ, mult mai împlinitÃÆ spiritual à Ÿi moral; condià £ia principalÃÆ a existenà £ei sale putea fi meditaà £ia, pe care o dezvolta mult în încÃÆperea sa intimÃÆ, pentru cÃÆ vorbele sunau de multe ori goale à Ÿi nevoite pentru cei ce le auzeau.
Multe din ceea ce nu se doreà Ÿte a se cunoaà Ÿte încÃÆ, à Ÿi nu am înà £eles de ce, sau mÃÆ fac cÃÆ nu înà £eleg, à £inute departe de dorinà £a exegeà £ilor, stau ferecate în cuferele Vaticanului sau a altor cancelarii papale.
Misterul asupra omului medieval s-a creat tocmai prin aceastÃÆ învÃÆluire asupra a tot ceea ce, în aà Ÿa zisul întuneric luminos al acelei epoci, a fost acoperit cu valtrapurile aburinde ale fantasticului. Realul existenà £ial al fiindului i-a fÃÆcut pe cei doritori de putere sÃÆ ascundÃÆ adevÃÆrul descoperit à Ÿi cunoscut în totalitatea lui de omul medieval, ca de altfel à Ÿi de noi. ÃŽn fapt, noi cei de azi nu dorim decât o confirmare a tuturor celor luminate, cÃÆci prin luminÃÆ misterul se dezvÃÆluie à Ÿi apare posibilul eà Ÿec al învÃÆluirii adevÃÆrului.
Cartea, "Oamenii Evului Mediu" deschide ochiul cercetÃÆtorului spre alte dorinà £e nÃÆprasnice de a dezvÃÆlui à Ÿi a demonstra adevÃÆrata faÃ Â£ÃÆ a celor care intenà £ioneazÃÆ, à Ÿi în prezent, sÃÆ à £inÃÆ ascuns ceea ce se à Ÿtie.