Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Mintea. O calatorie spre centrul fiintei umane

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Viata nemaipomenita a marelui Gargantua
Viata nemaipomenita a marelui Gargantua
Editura: Agora
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: 110
Autor(i): Francois Rabelais, Ileana Vulpescui
Editura: Agora

Viata nemaipomenita a marelui Gargantua, povestita pentru copii de Ileana si Romulus Vulpescu

"Marile si nemaipomenitele patanii si nazbâtii din viata enormului urias Gargantua, tatal lui Pantagruel, reprezinta – în genealogia uriasilor – Cartea întâi a romanului cunoscut sub titlul general de "Gargantua si Pantagruel", al carui autor, François Rabelais, este ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Viata nemaipomenita a marelui Gargantua

Viata nemaipomenita a marelui Gargantua

Viata nemaipomenita a marelui Gargantua, povestita pentru copii de Ileana si Romulus Vulpescu

"Marile si nemaipomenitele patanii si nazbâtii din viata enormului urias Gargantua, tatal lui Pantagruel, reprezinta – în genealogia uriasilor – Cartea întâi a romanului cunoscut sub titlul general de "Gargantua si Pantagruel", al carui autor, François Rabelais, este unul dintre cele mai stralucitoare condeie scriitoricesti ale lumii si o personalitate cunosacrata printre literatii umanisti din Europa.

În „iarmarocul de toama” de la Lyon, loc vestit pentru astfel de târguri în Franta vremii, cartea abia tiparita despre povestea cu uriasii si nastrusniciile colosalului Gargantua stârnise mare senzatie în multimea galagioasa a iarmarocului si se vânduse ca pâinea calda:

„- Ia cartulia, ia prezicerea!... I-auzi, ia, ce-ti dau de-un ban! Viata cutremuratoare, grozavnica si nemaipomenita a marelui Gargantua, tatal lui Pantagruel... Carte plina de pantagruelie. Proaspat, proaspat, iesita acu’ de sub teascuri...”.

Oamenii simpli, care umpleau bâlciurile, îi recunoscusera pe eroii povestirii care împrumutasera trasaturile lor de la modelele printre care treceau: fructari, geambasi, judecatori, dregatori, târgoveti, pungasi, lautari, calugari, zarzavagii, popi, paiate... Succesul extraordinar de public l-a determinat pe François Rabelais sa paraseasca, pentru o perioada, traducerile din latineste ale unor tratate de medicina a antichitatii si sa continue, în Cartea a doua, istorisirea faptelor eroice ale lui Pantagruel, fiul lui Gargantua.

La urma urmei, cele doua volume ale romanului lui Rabelais – scriitor viguros îndragostit de oameni, exuberant si dornic de viata, gigant al râsului sincer, popular si neiertator, dar si iubitor, în aceeasi masura, al ospetelor îmbelsugate stropite cu vin bun - sunt un fel de autobiografie nemarturisita, autobiografie în care amintiri din copilarie si din tinerete sunt transfigurate, în alt mod decât la Ion Creanga, si strecurate cu mare dibacie, sub pretextul fantasticului si al fabulosului.

Versiunea romanului Gargantua si Pantagruel „povestita pentru copii” de reputatii scriitori Ileana Vulpescu si Romulus Vulpescu are darul extraordinar de a face accesibila tinerilor cititori marea opera literara rablaisiana.
Carti scrise de acelasi autor:
Francois Rabelais, Ileana Vulpescui - Viata nemaipomenita a marelui Gargantua (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Viata nemaipomenita a marelui Gargantua" ?

Cine a cumparat Viata nemaipomenita a marelui Gargantua, a mai cumparat si:
Moartea ca o floare de nu ma uita. Toporul de argint
Leonida Neamtu
Misterele de la Casa de Iarna
Ben Guterson
Îndumnezeirea omului după învățătura Părinților răsăriteni
Myrhha Lot‑Borodine
Dictionar de Civilizatie Romana
Jean Claude Fredouille
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Calea vindecarii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE