Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Instrumentele titanilor

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
O CARTE PE ZI
UN PREŢ SPECIAL
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Toti oamenii sunt mincinosi
Toti oamenii sunt mincinosi
Editura: Baroque
Data aparitiei: 2013
Numar de pagini: 440
Autor(i): Alberto Manguel
Editura: Baroque Books

Un roman stralucit imaginat, în care un jurnalist îi intervieveaza pe toti cei care l-au cunoscut, sau au crezut ca l-au cunoscut, pe Alejandro Bevilacqua, un sclipitor scriitor sud-american, enervant de alunecos, autor al capodoperei "Lauda minciunii".

Dar relatarile din cercul sau de prieteni, iubiti, iubite si dusmani devin tot mai ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Toti oamenii sunt mincinosi

Toti oamenii sunt mincinosi

Un roman stralucit imaginat, în care un jurnalist îi intervieveaza pe toti cei care l-au cunoscut, sau au crezut ca l-au cunoscut, pe Alejandro Bevilacqua, un sclipitor scriitor sud-american, enervant de alunecos, autor al capodoperei "Lauda minciunii".

Dar relatarile din cercul sau de prieteni, iubiti, iubite si dusmani devin tot mai contradictorii, suspecte si de nepatruns. Sa minta cu totii sau sa relateze fiecare propria sa versiune a adevarului?

Pe masura ce investigatia literara avanseaza si corul de observatori ai lui Bevilacqua reîntregeste realitatea fragmentata a vietii sale, la treizeci de ani dupa disparitie, doar cititorul mai detine puterea judecatii ultime.

„Întunecat si dens ca o bucata de ciocolata neagra.

Gânditi-va la prietenii vostri, la colegi si la toti cei cu care ati împartasit o bucata din voi însiva. Cum v-ar descrie ei? Ar semana doua portrete între ele? Dar doua întâmplari?

Ca într-un puzzle circular, Manguel însusi începe naratiunea, pentru a continua cu o colectie de povestiri, deloc liniare, tesând un portret tremurat al personajului Bevilacqua, format din suprapuneri imperfecte, dar perfect sustinute din unghiurile curioase ale unui lung sir de naratori.
Pledoaria fiecaruia este colorata de legaturile sale emotionale cu Bevilacqua, adaugând pe rând înca o dimensiune unui om pe care tu, cititorule, nu îl auzi niciodata vorbind.“

( B. Burke)

Alberto Manguel aduce un omagiu inventiilor literaturii si exploreaza daca putem cu adevarat cunoaste pe cineva si daca, într-adevar, putem cuteza sa ne întrebam cum, si în cel fel, si mai ales cine îsi va mai aminti de noi.

Bine-cunoscut antologist, traducator, eseist, romancier si editor, Alberto Manguel a primit Ordinul Chevalier de L’Ordre français des Arts et des Lettres.

Despre autor:

Asemenea spiritului sau tutelar, Borges, Alberto Manguel e un autentic cetatean al lumii. A absorbit culturi multiple, a avut destinul calatoriei de foarte timpuriu si considera ca adevarata sa patrie este literatura.

Nascut la Buenos Aires în 1948, si-a petrecut copilaria în Israel, unde tatal lui era ambasador. Experienta sa întemeietoare a avut loc în adolescenta, când l-a întâlnit pe Borges, ajuns aproape orb, caruia i-a citit ani la rând.

I-a dedicat apoi batrânului sau maestru pagini de nToti oamenii sunt mincinosieuitat. Manguel, cetatean canadian, locuieste în prezent într-o mica localitate franceza din regiunea Poitou-Charentes, unde a cumparat o fosta casa parohiala, pe care a transformat-o într-o enorma biblioteca personala, ce-i gazduieste cele peste treizeci de mii de volume.

Gândirea profunda se asociaza cu o mâna usoara si cu darul povestirii învaluit în charisma scrisului. De o cordiala eruditie, Manguel ramâne un profet al lecturii. Asemenea unui preot sau credincios inspirat, el ne invita sa trecem pragul copertelor – pentru a descoperi minunea cartilor, minunea care ne face oameni deplini.

Ce parere ai despre cartea "Toti oamenii sunt mincinosi" ?

Cine a cumparat Toti oamenii sunt mincinosi, a mai cumparat si:
Memoria oculta a lui Antonio Perez
Antonio Gala
Imi amintesc de tine
Yrsa Sigurdardottir
Tratat de contencios fiscal
Daniel Dascalu
Strada sardinelor
John Steinbeck
Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE