Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Speculație cinematografică
-10
Speculație cinematografică
Editura: Publica
An de aparitie: 2024
Numar de pagini: 416
Autor(i): Quentin Tarantino
Editura: Publica
Disponibilitate: In stoc

Prima scriere de nonficțiune, mult-așteptată, a autorului cărții A fost odată la Hollywood; o carte demențială despre cinema, de o inteligență implacabilă, unică și inspirată, ca orice a făcut Quentin Tarantino.

Pe lângă faptul că este unul dintre cei mai apreciați realizatori contemporani de film, Quentin Tarantino este probabil și cel ...
Pret: 60,00 lei
Pret: 54,00 lei
buc.
CARTI » Arta » Speculație cinematografică

Speculație cinematografică

Prima scriere de nonficțiune, mult-așteptată, a autorului cărții A fost odată la Hollywood; o carte demențială despre cinema, de o inteligență implacabilă, unică și inspirată, ca orice a făcut Quentin Tarantino.

Pe lângă faptul că este unul dintre cei mai apreciați realizatori contemporani de film, Quentin Tarantino este probabil și cel mai mare iubitor de film în viață, de un entuziasm contagios.

De ani întregi ne-a tot pisat în interviuri cu faptul că, în cele din urmă, se va apuca să scrie cărți despre film.

Acum, odată cu Speculație cinematografică, acel moment a sosit, iar rezultatele sunt la înălțimea așteptărilor tuturor admiratorilor lui – și ale tuturor iubitorilor de film.

Organizată în jurul unor filme americane esențiale din anii 1970, pe care le-a văzut prima dată copil fiind, această carte este riguroasă intelectual și profundă în aceeași măsură în care este exuberantă și amuzantă.

În același timp critică de film, teorie cinematografică, un pic reportaj și poveste minunată de viață, este scrisă de o voce unică, pe care o recunoști imediat ca fiind a lui QT, și cu o perspectivă rară asupra cinematografiei, posibilă doar din partea unuia dintre cei mai mari realizatori din toate timpurile ai acestei forme de artă.

Faptul că recenziile de film ale lui Tarantino se dovedesc a fi la fel de incisive, de inteligente și de surprinzătoare ca filmele lui nu ar trebui să mire pe nimeni: într-un fel, le scrie de ani întregi.

Inteligența critică a lui Tarantino refractă și reflectă în același timp...

Tarantino se bucură fără rușine de plăcerile mai indecente ale cinematografiei.

— TOM SHONE, THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

Speculație cinematografică este o carte antrenantă de la cap la coadă; cu observații pline de viață și revărsate ca un flux, opinii aruncate și împărțiri dure între personalități și perioade, pare concepută pentru a da naștere unor discuții contradictorii rodnice.

Ca scriitorul de ficțiune experimentat care este, Tarantino creează imagini și scene, spune povești care atrag și încântă în același timp în care dau naștere aceluiași tip de critici ca filmele lui.

Mai presus de toate, Speculație cinematografică este o viziune în mișcare a unei minți centrate pe Hollywood.

— RICHARD BRODY, THE NEW YORKER

Tarantino face din pasiunea și exuberanța cunoștințelor sale cinematografice, din știința povestirii și din umorul ascuțit o combinație dinamică de povești personale care te fac să ridici din sprâncene, o istorie a filmului spusă cu entuziasm și o critică de film beton...

O sărbătoare plină de viață a cinematografului.

— DONNA SEAMAN, BOOKLIST

Tarantino este în cea mai bună formă și cât se poate de amuzant când pur și simplu desface o minte ticsită de amintiri și păreri despre filmele preferate, aproape toate din anii 1970, și explică în detaliu ce i-a plăcut la ele și ce nu...

Rămâne un cârcotaș de încredere, de o încăpățânare vrednică de a fi citată și pasionat până la capăt, ceea ce face din Speculație cinematografică o incursiune cât se poate de plăcută prin mintea autorului.

— PETER HOWELL, THE TORONTO STAR

Ce parere ai despre cartea "Speculație cinematografică" ?

Cine a cumparat Speculație cinematografică, a mai cumparat si:
Arta. Istoria creatiei artistice
John Paul Stonnard
Călătorie în lumea formelor
Andrei Pleșu
Capodopere în dialog
Andrei Plesu
Anatomie artistica. Volumul 3. Morfologia artistica. Expresia
Gheorghe Ghitescu
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE