Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Revolutia ca spectacol. Insemnarile unui sociolog in perioada septembrie 1988 - iulie 1992
-10
Revolutia ca spectacol. Insemnarile unui sociolog in perioada septembrie 1988 - iulie 1992
Editura: Vremea
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: 352
Autor(i): Sorin M. Radulescu
Editura: Vremea
Colectia: Fapte Idei Documente

Revolutia ca spectacol. Însemnarile unui sociolog în perioada septembrie 1988 - iulie 1992

Aceste pagini au fost scrise, în marea lor majoritate, chiar în timpul derularii evenimentelor din decembrie ’89, la care, cu exceptia celor petrecute în institutia unde am lucrat (si lucrez si în prezent), nu am participat decât ca ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Revolutia ca spectacol. Insemnarile unui sociolog in perioada septembrie 1988 - iulie 1992

Revolutia ca spectacol. Insemnarile unui sociolog in perioada septembrie 1988 - iulie 1992

Revolutia ca spectacol. Însemnarile unui sociolog în perioada septembrie 1988 - iulie 1992

Aceste pagini au fost scrise, în marea lor majoritate, chiar în timpul derularii evenimentelor din decembrie ’89, la care, cu exceptia celor petrecute în institutia unde am lucrat (si lucrez si în prezent), nu am participat decât ca simplu „spectator”. Nu am luptat pe „baricadele revolutiei”, nu am fost sa apar Radioteleviziunea româna de teroristi si, în pofida unor îndemnuri ispititoare si cu foloase numeroase pe atunci...

M-am multumit sa urmaresc desfasurarea progresiva, dar – mai ales – semnificatia evenimentelor si sa le consemnez, ca atare, constient fiind ca sunt unul dintre „martorii”, poate mai atenti decât altii, ai unei istorii în curs a se scrie.

Am ezitat timp de aproape 23 de ani sa dau publicitatii aceste pagini atât pentru ca mi s-a parut, pâna acum, ca evenimentele pe care le- am trait si despre care am scris nu pot interesa decât o categorie restrânsa de cititori (pe sociologi, mai cu seama, sau pe cei care nu si le mai amintesc ori pe aceia care nu le-au trait – la cei tineri ma refer!), cât si pentru faptul ca as putea dezvalui, într-un mod „impudic”, gânduri, sentimente, resentimente ori perceptii prea personale. Ori eu am oroare de asa ceva, deoarece mi se pare o forma inacceptabila de „exhibitionism” indecent!

Prof. univ. dr. Sorin M. Radulescu este cercetator st. gr. I la Institutul de Sociologie al Academiei Române si redactor?sef al ,,Revistei Române de Sociologie”. Este specialist în domenii precum sociologia deviantei si a problemelor sociale, sociologia medicinei, sociologia criminalitatii si a delincventei juvenile, sociologia sexualitatii s.a.

A semnat pâna acum, singur sau în colaborare, 37 de carti de specialitate, printre care: Sociologia Deviantei si a Problemelor Sociale (2010), Inocenta si Violenta Erotica: Abuzul Sexual comis asupra Minorilor în Familie (2010), Între Homo Oeconomicus si Homo Sociologicus. O istorie a sociologiei moderne din perspectiva rationalitatii si irationalitatii actiunii umane (2006), Justitia restaurativa. Tendinte si perspective în lumea contemporana (2006), Sociologia consumului si abuzului de droguri (2006), Abuzul sexual asupra copiilor (2003), Evolutii ale delincventei juvenile în România. Cercetare si prevenire sociala (2002), Sociologia sanatatii si a bolii (2002), Tendinte actuale ale crimei si criminalitatii în România, Bucuresti (2002), Sociologia violentei (intra)familiale. Victime si agresori în familie, Bucuresti (2001), Sociologia si istoria comportamentului sexual „deviant” (1996), Devianta comportamentala si boala psihica. Sociologie si Psihiatrie (1989) etc.

Pentru cartea Devianta comportamentala si boala psihica. Sociologie si Psihiatrie a primit, în anul 1992, premiul „Simion Barnutiu”, decernat de catre Academia Româna, iar în anul 1994, dat fiind faptul ca premiile Academiei se confera o singura data, unei persoane, coautorul sau, Dan Banciu, a primit premiul „Dimitrie Gusti”, pentru lucrarea, scrisa în colaborare, Coruptia si crima organizata în România (1994).

Ce parere ai despre cartea "Revolutia ca spectacol. Insemnarile unui sociolog in perioada septembrie 1988 - iulie 1992" ?

Cine a cumparat Revolutia ca spectacol. Insemnarile unui sociolog in perioada septembrie 1988 - iulie 1992, a mai cumparat si:
Povesti neterminate
J.R.R. Tolkien
Arahne si manusile de aur
Stella Tarakson
Legea contenciosului administrativ nr. 554 pe 2004. Examen critic al Deciziilor Curtii Constitutionale
Sararu Catalin-Silviu
Tratat de contencios fiscal
Daniel Dascalu
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE