Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
David Icke Capcana

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Putere și progres
-10
Putere și progres
Editura: Publica
Data aparitiei: 2024
Numar de pagini: 704
Autor(i): Daron Acemoglu, Simon Johnson
Editura: Publica
Disponibilitate: In stoc

Putere și progres - Lupta noastră de o mie de ani pentru tehnologie și progres

Daron Acemoglu și Simon Johnson oferă o reinterpretare curajoasă a economiei și a istoriei, care va schimba fundamental felul în care vedeți lumea.

Un mileniu de istorie și de dovezi contemporane face să fie clar un lucru: ...
Pret: 99,00 lei
Pret: 89,10 lei
buc.
CARTI » Istorie, Stiinta si Tehnica » Putere și progres

Putere și progres

Putere și progres - Lupta noastră de o mie de ani pentru tehnologie și progres

Daron Acemoglu și Simon Johnson oferă o reinterpretare curajoasă a economiei și a istoriei, care va schimba fundamental felul în care vedeți lumea.

Un mileniu de istorie și de dovezi contemporane face să fie clar un lucru: progresul depinde de alegerile pe care le facem în privința tehnologiei.

Metodele noi de organizare a producției și mijloacele noi de comunicare pot fie să servească interesele înguste ale unei elite, fie să devină fundamentul unei prosperități larg răspândite.

Avuția generată de progresele tehnologice ale agriculturii europene din timpul Evului Mediu a fost însușită de nobilime și folosită pentru construirea marilor catedrale, în vreme ce țăranii au rămas să-și ducă traiul la limita înfometării.

Primul secol de industrializare din Anglia a oferit clasei muncitoare venituri stagnante. Și în toată lumea de astăzi tehnologiile digitale și inteligența artificială subminează joburile și democrația prin automatizare excesivă, culegere masivă de date și supraveghere inoportună. Nu trebuie să se întâmple astfel.

Putere și progres demonstrează că avansul tehnologic a fost cândva – și poate fi din nou – ținut sub control.

Progresele tehnologice de ultimă oră pot să devină instrumente de emancipare și democratizare, nu însă dacă deciziile majore rămân în mâinile câtorva lideri din domeniul high-tech mânați de hybris.

Prin cutezătoarea lor reinterpretare a economiei și a istoriei, Daron Acemoglu și Simon Johnson schimbă fundamental modul în care vedem lumea, oferindu-ne viziunea de care avem nevoie ca să reorientăm inovația în așa fel încât să fie încă o dată benefică pentru majoritatea oamenilor.

În această sclipitoare și cuprinzătoare trecere în revistă a schimbării tehnologice din trecut și prezent, Acemoglu și Johnson ne iau pe după umeri și ne zgâlțâie, trezindu-ne înainte ca tehnologiile angrenate astăzi într-un joc în care învingătorul-ia-totul să impună și mai multă violență societății globale și perspectivei democratice.

Această carte esențială este un antidot necesar al retoricii otrăvitoare despre inevitabilitatea tehnologică.

Ea scoate la iveală acea realpolitik a tehnologiei ca persistent cal troian în slujba forțelor economice care favorizează setea de profit a celor puțini în detrimentul celor mulți.

Putere și progres este proiectul de care avem nevoie pentru schimbările care ne stau în față: tehnologia contribuie la prosperitatea comună numai dacă este îmblânzită de drepturile, valorile, principiile democratice și de legile care le susțin în viața noastră de zi cu zi.

— Shoshana Zuboff, autoarea cărții Era capitalismului de supraveghere

Dacă nu sunteți deja admiratori împătimiți ai cărților anterior publicate de Daron Acemoglu și Simon Johnson, Putere și progres vă va face negreșit să vă numărați printre aceștia.

Cartea oferă trăsăturile lor distinctive care subjugă: o scriitură efervescentă și o mare întrebare care ne afectează viața. Există o garanție că puternicele tehnologii noi ne vor aduce beneficii?

I-a făcut fericiți acum 150 de ani pe străbunicii noștri revoluția industrială și ne va dărui în zilele noastre și mai multă fericire inteligența artificială?

Citiți, savurați și pe urmă alegeți-vă modul de viață!

— Jared Diamond, autorul cărții Arme, virusuri și oțel, distinsă cu Premiul Pulitzer

E un demers excelent să arăți că dezvoltarea tehnologică nu e sinonimă cu prosperitatea, într-o lume care uită tot mai des că actualul program de muncă, zilele libere de weekend și concediile, la care renunțăm tot mai ușor, au fost obținute după niște ani buni în care muncitorii s-au organizat și au protestat.

O lume mai bună este posibilă.

Însă va trebui să recunoaștem că progresul nu apare pur și simplu, ci are nevoie să fie direcționat. Iar propunerile lui Acemoglu și ale lui Johnson pentru reorientarea tehnologiei merită atenția noastră.

— Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Nației

Ce parere ai despre cartea "Putere și progres" ?

Cine a cumparat Putere și progres, a mai cumparat si:
Războiul. Cum ne-au modelat conflictele
Margaret MacMillan
Note Politice, 5 volume
Alexandru Marghiloman
O istorie mondiala a comunismului. Volumul I. Incercare de investigatie istorica
Thierry Wolton
In infernul de la Stalingrad
Reinhold Busch
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE