Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Revolta Roboților David Icke

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Pirkei Avot. Cuvintele de intelepciune si invataturile Parintilor din traditia iudaica
Pirkei Avot. Cuvintele de intelepciune si invataturile Parintilor din traditia iudaica
Editura: Herald
An de aparitie: 2021
Numar de pagini: 336
Editura: Herald
Disponibilitate: In stoc

Cartea ofera cititorului (sau invatatorului) un set bogat de invataturi de baza referitoare la subiecte care ating viata fiecarui om, o imagine de ansamblu a gandirii iudaismului rabinic fariseic in timp ce se forma si dadea nastere iudaismului care a inflorit pana in vremurile moderne, imagine ce ramane fundamentala pentru ...
Pret: 50,00 lei
buc.
CARTI » Spiritualitate si Ezoterism » Pirkei Avot. Cuvintele de intelepciune si invataturile Parintilor din traditia iudaica

Pirkei Avot. Cuvintele de intelepciune si invataturile Parintilor din traditia iudaica

Cartea ofera cititorului (sau invatatorului) un set bogat de invataturi de baza referitoare la subiecte care ating viata fiecarui om, o imagine de ansamblu a gandirii iudaismului rabinic fariseic in timp ce se forma si dadea nastere iudaismului care a inflorit pana in vremurile moderne, imagine ce ramane fundamentala pentru intelegerea iudaismului pana in zilele noastre.

La sfarsitul secolului al III-lea e. n., rabinul Iuda Printul a compilat traditiile legale si morale ale poporului evreu intr-un cod oficial numit Misna, care a devenit ghidul juridico-religios al iudaismului si, in cele din urma, a constituit baza Talmudului.

La scurt timp dupa finalizarea corpului principal al Misnei, la acest cod a fost adaugat un tratat numit Pirkei Avot care nu era dedicat problemelor de drept, ci cautarii si practicarii intelepciunii si eticii.

A devenit foarte repede cel mai cunoscut si cel mai indragit tratat al Misnei si a fost in cele din urma inclus in cartea de rugaciuni; pana in zilele noastre se gaseste in fiecare carte evreiasca de rugaciuni si este citit si studiat cu devotiune.

Desi exista foarte multe comentarii la Pirkei Avot, totusi lucrarea de fata este neobisnuita si contine: o noua traducere integrala a textului; un comentariu explicativ al editorului, din mai multe izvoare; pasaje din Talmud si din Midras referitoare la Inteleptii mentionati in text; pasaje din Talmud si din Midras care completeaza temele din text; note de referinta.

Rezultatul este o imagine de ansamblu a gandirii iudaismului rabinic fariseic in timp ce se forma si dadea nastere iudaismului care a inflorit pana in vremurile moderne, imagine ce ramane fundamentala pentru intelegerea iudaismului pana in zilele noastre.

Mai mult, cartea ofera cititorului (sau invatatorului) un set bogat de invataturi de baza referitoare la subiecte care ating viata fiecarui om.

Speranta noastra este ca aceasta lucrare va imbogati viata spirituala a cititorului.

Rabinul Chaim Stern

„Cand auzim inteleptii vorbind asa cum o fac, trebuie sa ne amintim ca ei au cunoscut ceea ce cunoastem si noi: o viata tragica, o lume a raului, o epoca de distrugere in masa, un timp al haosului si al dezordinii.

Daca ei au putut sa se raporteze la problemele vietii asa cum au facut-o, le putem auzi si mesajul: o viata a bunatatii intr-o lume a raului; o viata a impacarii intr-o lume a distrugerii; o viata care sa afirme valoarea permanenta a decentei intr-o lume plina de dispret fata de ratiune si de iubire.

Supravietuitorii de atunci au de spus un lucru supravietuitorilor de acum: pentru un evreu, deznadejdea este un pacat.”

(Neusner)

„Fii intotdeauna intelept in teama; un raspuns calm indeparteaza mania; vorbeste impaciuitor cu familia, cu rudele si cu toti ceilalti – chiar si cu strainul din piata – si atunci vei fi iubit in Ceruri, indragit pe pamant si primit de toata lumea.”

(Talmud Berachot 17a)

Ce parere ai despre cartea "Pirkei Avot. Cuvintele de intelepciune si invataturile Parintilor din traditia iudaica" ?

Cine a cumparat Pirkei Avot. Cuvintele de intelepciune si invataturile Parintilor din traditia iudaica, a mai cumparat si:
Upanisad
Meditaţii moderne
Murray du Plessis
Elibereaza femeia puternica
Clarissa Pinkola Estes
Mirarea filozofică. O istorie a filozofiei
Jeanne Hersch
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE