Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Instrumentele titanilor

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
O CARTE PE ZI
UN PREŢ SPECIAL
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase si nu prea
Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase si nu prea
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2011
Numar de pagini: 424
Autor(i): Samuel Beckett
Editura: Polirom

Samuel Beckett este laureat al Premiului Nobel pentru Literatura (1969), unul dintre cei mai profunzi si originali scriitori ai secolului XX.
 
Cel de-al doilea volum din Seria de autor ?Samuel Beckett? reuneste trei romane din prima perioada de creatie a scriitorului: Murphy (1938), Watt (1953) si Vis cu femei frumoase si ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase si nu prea

Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase si nu prea

Samuel Beckett este laureat al Premiului Nobel pentru Literatura (1969), unul dintre cei mai profunzi si originali scriitori ai secolului XX.
 
Cel de-al doilea volum din Seria de autor ?Samuel Beckett? reuneste trei romane din prima perioada de creatie a scriitorului: Murphy (1938), Watt (1953) si Vis cu femei frumoase si nu prea (1992). Scrise in limba engleza si presarate cu numeroase detalii autobiografice, acestea se supun inca intr-o oarecare masura canoanelor romanesti legate de intriga, personaje si decor, deschizind vasta galerie de antieroi beckettieni cu trei figuri memorabile ? Murphy, Watt si Belacqua ?, solipsistul indolent, cugetatorul solitar si eternul crai.

Limbajul, caracteristic prozei cu puternice influente joyceene, este incarcat de eruditie si intertextualism, ce devin pe alocuri obscure, de inventii lexicale, dar si de jocuri de cuvinte sclipitoare, de o poeticitate cuceritoare si de un umor negru care atenueaza viziunea sumbra a scriitorului asupra existentei. Tragedia lipsei de sens, a incoerentei si confuziei generale ce guverneaza existenta umana traverseaza toate cele trei romane ca o muzica de fond obsesiva, gasindu-si expresia cea mai pura in ingenioasele experimente stilistice care fac din Beckett un virtuoz al limbajului.
 
?Watt este primul vagabond metafizic al scriitorului nenumitului. El intra ca servitor, pe o perioada determinata, in slujba domnului Knott, care isi schimba neincetat infatisarea si ale carui planuri par sa se supuna unor legi oculte.

Casa lui Knott este un univers inchis, riguros ordonat, in care nu se petrece nimic. Cele mai marunte evenimente, precum vizita acordorilor de pian sau cea a unui ciine ?venit pe lume? pentru a termina mincarea lasata in farfurie de Knott, sint ?incidente de o claritate formala si cu un continut impenetrabil?. Watt cauta neincetat un sens si vrea sa atinga aceasta claritate formala. Curind, ne instiinteaza Sam, naratorul, limbajul lui se deterioreaza pina la a deveni ?un soi de convulsie fonica?.

Beckett urmareste posibilitatile libertatii in inchisoarea predestinarii.?

(Le Monde)
 
?Viziunea unica a lui Beckett asupra lumii, forta limbajului si umorul sau ironic sint cele care atrag oamenii sa-i citeasca proza si piesele de teatru. Mesajul lui e clar: vietile noastre sint scurte si brutale, in cea mai mare parte caracterizate de suferinta si nefericire, cu exceptia poate a citorva scurte episoade de placere. Cea mai intensa dintre acestea este satisfactia sexuala, care are doar un singur scop ? sa aduca pe lume o alta generatie destinata suferintei.?

(John Calder, The Importance of Samuel Beckett)
 
?Murphy este un roman extravagant, nostim, clocotitor, la limita dintre deriziune si umor. Stilul lui Samuel Beckett imbraca mii de fatete, uneori este baroc si straniu, adesea impregnat de o poezie luminoasa, intotdeauna sensibil si captivant.?

(Edith Fournier)

Carti scrise de acelasi autor:
Samuel Beckett - Opere I. Integrala prozei scurte (apare in curand - solicita acest produs)
Samuel Beckett - Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase si nu prea (apare in curand - solicita acest produs)
Samuel Beckett - Opere IV. Cum e. Mercier si Camier (apare in curand - solicita acest produs)
Samuel Beckett - Opere III. Molloy. Malone murind. Nenumitul (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase si nu prea" ?

Cine a cumparat Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase si nu prea, a mai cumparat si:
Pacatul originar
P.D. James
Dictionar de Civilizatie Greaca
Guy Rachet
Pentru ca-si permite
Bridie Clark
Crescatoria de curcani
Ludger Feldhaus
Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE