Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Toate panzele sus

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Omilii si adnotari la Levitic
Omilii si adnotari la Levitic
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2006
Numar de pagini: 608
Autor(i): Origen
Editura: Polirom

Volumul reuneste interpretarea origeniana, cea pastrata pina astazi, la cel de-al treilea tratat al Scripturii, Leviticul. Caracterul tehnic al textului biblic, ce descrie relatia, intermediata sacramental, dintre Dumnezeu si poporul ales, adauga o dificultate suplimentara actului interpretativ. Origen, fidel principiilor sale, se va stradui sa descopere si in textul cu ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Omilii si adnotari la Levitic

Omilii si adnotari la Levitic

Volumul reuneste interpretarea origeniana, cea pastrata pina astazi, la cel de-al treilea tratat al Scripturii, Leviticul. Caracterul tehnic al textului biblic, ce descrie relatia, intermediata sacramental, dintre Dumnezeu si poporul ales, adauga o dificultate suplimentara actului interpretativ. Origen, fidel principiilor sale, se va stradui sa descopere si in textul cu o minima disponibilitate exegetica invitatia la un alt tip de lectura, alegorica. Incercarea sa a fost remarcata si pretuita: omiliile la Levitic, ca si celelalte omilii la Hexateuh vor supravietui prin intermediul traducerilor latine, educind publicul occidental spre alegoreza.

Origen (c. 185-254) s-a nascut in Alexandria. A profesat filologia, a audiat cursuri de filosofie in capitala Egiptului, centru cultural important al vremii.

Renunta la cariera profana si se dedica instructiei religioase si culturale a candidatilor la botez intr-o ?scoala catehetica?. Devine renumit pentru eruditia sa, dar si pentru dedicarea fata de Logosul divin.

Calatoreste mult, vizitind comunitatile crestine din Imperiu. Hirotonit preot in afara Egiptului, este silit sa paraseasca Alexandria si sa se stabileasca in Cezareea Palestinei.

Aici intemeiaza o alta ?scoala?, ce isi propune ca scop asumarea unui crestinism activ, educat, urban.

Participa la dispute teologice, unde este apreciat pentru agilitatea sa teologica.

Moare la putin timp dupa ce, cu ocazia unei persecutii anticrestine, este inchis si torturat. Opera origeniana, reputata a fi cea mai ampla din intreaga literatura antica, a supravietuit doar in parte. Mai mult, majoritatea textelor origeniene este disponibila astazi doar in traducere latina. Reprezentativa pentru situatia operei origeniene este faimoasa lucrare Despre principii, transmisa doar in ultima sa treime in originalul elin.
Carti scrise de acelasi autor:
Origen - Omilii, comentarii si adnotari la Geneza (apare in curand - solicita acest produs)
Origen - Omilii si adnotari la Exod (apare in curand - solicita acest produs)
Origen - Omilii si adnotari la Levitic (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Omilii si adnotari la Levitic" ?

Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE