Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
David Icke Capcana

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
O istorie morală a politicilor monetare și fiscale
-10
O istorie morală a politicilor monetare și fiscale
Editura: Publica
An de aparitie: 2023
Numar de pagini: 184
Autor(i): Valentin Lazea
Editura: Grupul Editorial Publica
Disponibilitate: In stoc

Moralitatea umană se schimbă ca urmare a modificărilor survenite în tehnologie, politică, societate și familie.

Iar această moralitate în schimbare își pune amprenta asupra modului în care sunt concepute și aplicate politicile monetare și fiscale, ne spune Valentin Lazea, economist-șef al Băncii Naționale a României.

Ultimii 150 de ani au fost marcați ...
Pret: 55,00 lei
Pret: 49,50 lei
buc.
CARTI » Business, economie, finante » O istorie morală a politicilor monetare și fiscale

O istorie morală a politicilor monetare și fiscale

Moralitatea umană se schimbă ca urmare a modificărilor survenite în tehnologie, politică, societate și familie.

Iar această moralitate în schimbare își pune amprenta asupra modului în care sunt concepute și aplicate politicile monetare și fiscale, ne spune Valentin Lazea, economist-șef al Băncii Naționale a României.

Ultimii 150 de ani au fost marcați de trei tipuri de moralitate: 1873-1914, când a dominat moralitatea burgheză; 1914-1971, perioada moralității predominat proletare; 1971-2022, perioada moralității consumeriste.

Aflăm cum aceste tipuri de moralitate au influențat deciziile economice, aflăm despre diferența dintre școala kantiană și utilitaristă, care ar putea fi viitorul democrației în funcție de moralitatea predominantă, iar cei curioși pot afla și dacă a greșit sau nu Nicolae Ceaușescu plătind întreaga datorie externă a României în anii ’80.

Cartea nu se adresează doar economiștilor, istoricilor sau sociologilor, ci unui public mai larg pentru că explică pe înțelesul tuturor modul în care cultura dintr-o anumită perioadă influențează politicile economice adoptate.

***

Politicile monetare și fiscale sunt o reflectare, în plan macroeconomic, a mentalităților specifice fiecărei epoci.

Or, mentalitățile se schimbă în funcție de evoluțiile tehnologice, politice și sociale.

Volumul de față își propune să ofere cititorului o sinteză a tuturor acestor evoluții în ultimii 150 de ani.


Scrisă într-un limbaj accesibil publicului nespecialist, această carte poate fi citită, cu egal interes, de economiști, istorici sau sociologi.

Ea arată modul în care evoluțiile (și involuțiile) din domeniul moralității și-au pus amprenta asupra modului în care sunt concepute, formulate și implementate politicile macroeconomice.

Prefața cărții este semnată de Prof. univ. dr. Emilian M. Dobrescu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România.

O lucrare excepțională, care reușește să sintetizeze 150 de ani de istorie economică, în care morala în continuă schimbare a influențat radical politicile monetare și fiscale.

Valentin Lazea realizează o condensare fantastică a unei istorii îndelungate a evoluției modului de gândire a decidenților și a omului de rând, bazându-se și pe lucrările realizate de cele mai luminate minți ale ultimului secol.

Parcurgerea captivantă a cărții îți dă senzația că ai citit numeroase tratate de istorie și de economie în același timp, oferind răspunsuri la multe întrebări din domeniul politicilor monetare și fiscale privite dintr-un unghi neexplorat până acum – cel al moralității.

— Dr. Lucian C. Anghel, fost președinte al Bursei de Valori București

Un economist în căutarea reperelor morale într-o lume care pare că le-a pierdut. Aceasta este miza acestui scurt volum în care Valentin Lazea face incursiuni în istoria economică și financiar-monetară a ultimelor două secole, pentru a înțelege modul în care viața economică s-a schimbat pe măsură ce valorile etice absolute predicate de Kant au ajuns să fie total relativizate în societatea de consum hedonistă care domină astăzi.

Argumentele aduse în discuție pentru a explica această evoluție sunt surprinzător de variate, de la evenimente politice și sociale majore la curente de gândire filosofice și mode sociale, de la descoperiri științifice și invenții tehnologice la analize succinte ale unor momente definitorii pentru politicile monetare și fiscale din diverse perioade, nelipsind nici referințe ocazionale la credințe și idei religioase.

O carte interesantă atât prin ceea ce spune despre lume, cât și prin ceea ce dezvăluie despre convingerile autorului său.

— Dr. Aurelian Dochia

Ce parere ai despre cartea "O istorie morală a politicilor monetare și fiscale" ?

Cine a cumparat O istorie morală a politicilor monetare și fiscale, a mai cumparat si:
50 de clasici. Economie
Tom Butler Bowdon
Nudge. Ediția finală
Cass Sunstein, Richard Thaler
Oare o sa zboare
Pat Flynn
Ce este educatia financiara de fapt
Robert Kiyosaki
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE