Este anul 1859, iar Irlanda înca nu si-a revenit dupa Marea Foamete care a ucis aproape un sfert din populatia tarii.Lib Wright, o infirmiera cu experienta, este chemata din Anglia sa o supravhegeze pe Anna O̕Donnel - o tânara de unsprezece ani care pretinde ca traieste de mai multe luni fara hrana, doar cu mana cereasca.
Unii o privesc ca pe o anomalie a naturii, altii ca pe o farsoare, dar majoritatea celor care vin sa o vada sunt convinsi ca au în fata o minune dumnezeiasca.
Însa refuzul Annei de a mânca are cu o totul alta explicatie, iar cea care va avea rabdare sa afle adevarul îsi va pune viata în joc.
Situatia Annei scoate la iveala puterea nefasta a prejudecatii, dar si ignoranta celor care, desi ar fi putut face ceva, aleg sa îsi urmareasca interesele meschine.
„Minunea exploreaza Irlanda rurala a secolului al XIX-lea: fervoarea religioasa, rugaciunea, superstitiile, ritualul, coruptia si nebunia colectiva care decurge din toate acestea. Donoghue este un stilist literar desavârsit.
Sunday Times
„Deopotriva o meditatie dura asupra naturii maligne a fundamentalismului si un roman de investigatii. Asa cum se întâmpla cu cele mai bune fictiuni istorice - nu este vorba despre trecut, ci despre prezent.
Financial Times
„Atentia pe care Donoghue o acorda raului pe care religia îl poate face atunci când se transforma în superstitie înalta aceasta poveste, mai degraba decât o împovareaza.
Stephen King, New York Times Book Review
„Aceasta carte este un vortex narativ, în care vechea autoritate a religiei si noua autoritate a stiintei sunt simultan zdruncinate din temelii.
New York Review Of Book
„Donoghue creeaza suspans narativ folosind acea combinatie de verva istorica si delicatete emotionala cu care ne-a obisnuit deja. Asemenea romanului Camera, aceasta poveste este o psihodrama care îsi din detaliile cotidiene si din acel horror gotic.
The Guardian