Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Mineiul pe noiembrie
Mineiul pe noiembrie
Editura: Institutul Biblic
An de aparitie: 2017
Numar de pagini: 608
Autor(i): Cu aprobarea Sfântului Sinod
Editura: Institutul Biblic
Colectia: Cărți de cult

Mineiul este o carte de cult din ritul bizantin ce conține slujbele sfinților și sărbătorilor cu dată fixă pentru fiecare zi din luna de peste anul bisericesc.

Sunt deci douasprezece mineie, pentru cele douasprezece luni ale anului.

Luna noiembrie amintește, prin numele său de sorginte latină, locul ei, de a noua lună ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Mineiul pe noiembrie

Mineiul pe noiembrie

Mineiul este o carte de cult din ritul bizantin ce conține slujbele sfinților și sărbătorilor cu dată fixă pentru fiecare zi din luna de peste anul bisericesc.

Sunt deci douasprezece mineie, pentru cele douasprezece luni ale anului.

Luna noiembrie amintește, prin numele său de sorginte latină, locul ei, de a noua lună în vechiul calendar roman.

Ea este, însă, în calendarul ortodox, a treia lună a anului bisericesc, dar și perioada liturgică în care începe pregătirea duhovnicească pentru praznicul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, prin post și rugăciune.

Mineiul dedicat acestei luni aduce înaintea ochilor noștri sufletești o mare bogăție spirituală, prin sărbători și Sfinți de mare însemnătate.

Praznicul Intrării în biserică (templu) a Maicii Domnului (21 noiembrie) ne-o înfățișează pe Prunca Maria pregătindu-se pentru a deveni Născătoarea lui Dumnezeu întrupat, înainte-vestind, prin cântarea Catavasiilor specifice, marele praznic al Nașterii lui Hristos.

La loc de cinste între sărbătorile acestei luni se află Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor puterilor cerești (8 noiembrie), la care aducem cuvenita cinstire netrupeștilor slujitori ai lui Dumnezeu, ocrotitori ai oamenilor, „duhuri trimise să slujească pentru cei ce vor moșteni mântuirea” (Evrei 1:14).

Dintre Prorocii Vechiului Testament venerăm în acest răstimp pe Sfântul Avdie (19 noiembrie), ca reprezentant al drepților care au așteptat cu credință neîndoielnică venirea lui Mesia.

Din perioada Noului Testament cinstim pe Sfinții Apostoli: Andrei, Ocrotitorul României (30 noiembrie), care a adus lumina Evangheliei, pe pământul Dobrogei, precum și pe Sfântul Filip (14 noiembrie), Apostol dintre cei doisprezece, împreună-lucrător, la vestirea lui Hristos, cu Sfântul Andrei cel întâi-chemat.

Alături de ei, pomenim pe Sfântul Apostol și Evanghelist Matei (16 noiembrie), iar, dintre cei 70 de ucenici, pe Sfinții Olimp, Rodion, Sosipatru, Erast, Terțiu și Cvart (10 noiembrie), precum și pe Filimon, Onisim, Arhip și Apfia (22 noiembrie).

[…]

Prezentul volum include și pomenirea a doi Sfinți contemporani, recent înscriși în calendarul bisericesc prin hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina (†9 noiembrie 1920) și Sfântul Cuvios Mărturisitor Gheorghe din Drama (†4 noiembrie 1959), cunoscuți credincioșilor români din lecturile duhovnicești, dar și din evlavia crescândă arătată sfintelor moaște aduse în România.

Prezenta ediție, publicată din inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, se remarcă printr-un text diortosit, dar și prin completarea Slujbei Sfântului Mare Mucenic Mina cu cele necesare unei prăznuiri cu Polieleu și a Slujbei Sfântului Apostol Andrei cu Vecernie mică, precum și prin adăugarea Slujbelor închinate Sfinților năsăudeni (12 noiembrie), Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț (15 noiembrie), Sfântului Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii (23 noiembrie) și Sfântului Ierarh Andrei Șaguna (30 noiembrie).

Astfel, volumul de față vine în întâmpinarea necesităților liturgice ale parohiilor și mănăstirilor din cuprinsul Patriarhiei Române și constituie un îndemn de a cinsti cu evlavie pe Sfinții Ortodoxiei, modele de viață duhovnicească și mijlocitori pentru mântuirea celor ce le se roagă cu credință.
Carti scrise de acelasi autor:
Cu aprobarea Sfântului Sinod - Mineiul pe Iulie (apare in curand - solicita acest produs)
Cu aprobarea Sfântului Sinod - Mineiul pe August (apare in curand - solicita acest produs)
Cu aprobarea Sfântului Sinod - Mineiul pe Decembrie (apare in curand - solicita acest produs)
Cu aprobarea Sfântului Sinod - Mineiul pe septembrie (apare in curand - solicita acest produs)
Cu aprobarea Sfântului Sinod - Mineiul pe noiembrie (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Mineiul pe noiembrie" ?

Cine a cumparat Mineiul pe noiembrie, a mai cumparat si:
Psihologia invatarii. Forme, strategii si stil
Valeria Negovan
Stefan cel Mare. Intre sange si credinta
Ioan Ursu
Lumea ca un mare spectacol. Dovezile evolutiei
Richard Dawkins
Saminta incoltita
Anchee Min
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE