Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Metoda Glucose Goddess

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Metazoare. Viața animală și nașterea minții
-10
Metazoare. Viața animală și nașterea minții
Editura: Publica
Data aparitiei: 2022
Numar de pagini: 392
Autor(i): Peter Godfrey-Smith
Editura: Publica
Disponibilitate: In stoc

Coboară în apele oceanului și vei întâlni curând forme de viață care îți vor părea cum nu se poate mai străine: bureți-de-mare, corali moi și viermi cu aspect de flori, ale căror corpuri înrădăcinate și geometrii complicate amintesc mai degrabă de viața vegetală decât de orice ar putea fi recunoscut ...
Pret: 69,00 lei
Pret: 62,10 lei
buc.
CARTI » Stiinta si Tehnica » Metazoare. Viața animală și nașterea minții

Metazoare. Viața animală și nașterea minții

Coboară în apele oceanului și vei întâlni curând forme de viață care îți vor părea cum nu se poate mai străine: bureți-de-mare, corali moi și viermi cu aspect de flori, ale căror corpuri înrădăcinate și geometrii complicate amintesc mai degrabă de viața vegetală decât de orice ar putea fi recunoscut drept animal.

Și totuși aceste creaturi sunt verii noștri.

Ca membri egali ai regnului animal – ca metazoare –, ele ne pot spune multe despre originile evolutive nu doar ale organismelor, ci și ale minților noastre.

În apreciata sa carte Celelalte minți, Peter Godfrey-Smith a explorat mintea caracatiței – cel mai apropiat lucru de o inteligență nepământeană aici, pe Pământ.

În Metazoare, autorul își extinde investigația la animale în general, cercetând evoluția experienței subiective cu ajutorul unor specii foarte îndepărtate de om. Godfrey-Smith arată că apariția primelor forme de organism animal, acum mai bine de jumătate de miliard de ani, a fost o inovație profundă, care a înscris viața pe un făgaș nou.

El cartografiază felurile în care dezvoltările evolutive ulterioare – ochi capabili să urmărească ceva, spre exemplu, și corpuri care se mișcă într-un mediu pe care îl și manipulează – au conturat viețile animalelor.

Urmărind traseele evolutive ale bureților-de-sticlă, coralilor moi, creveților-dungați, caracatițelor și peștilor, apoi trecând pe uscat în lumea insectelor, a păsărilor și a primatelor ca noi, Metazoare adună laolaltă aceste povești în scopul de a construi o punte peste prăpastia care separă materia și mintea și de a răspunde uneia dintre cele mai importante întrebări filosofice: care este originea conștiinței?

Prin combinarea filosofiei și a biologiei cu întâlniri cu diverse animale, Metazoare dezvăluie imposibilitatea separării evoluției minții de evoluția animalelor înseși.

Ceea ce face din Metazoare o carte sclipitoare este modul fascinant în care Peter Godfrey-Smith, un om cu vaste cunoștințe în scufundări și cu multă experiență de teren, explorează viața marină pentru a elucida modul în care funcționează mintea animală.

Autorul face acest lucru printr-o proză dramatică și pitorească, plină de anecdote și cercetări captivante, presărate cu ilustrații fermecătoare și informative ale diferitelor perioade, cum ar fi ordovicianul.

— Aimee Nezhukumatathil, The New York Times Book Review

Peter Godfrey-Smith oferă o imagine bogată a existenței conștiinței în regnul animal.

Abordarea sa evolutivă este bogată în detalii biologice, cum ar fi compararea creierului uman cu rețeaua neuronală distribuită a caracatițelor, aflată în creier și tentacule, totul completat cu informații extraordinare despre viața animalelor pe care le întâlnește în timp ce face scufundări.

Pasiunea sa pentru subiectul filosofic pe care îl abordează, dar și pentru organismele pe care le întâlnește și despre care vorbește răzbate clar din această lucrare fascinantă.

— Publishers Weekly

Pentru Peter Godfrey-Smith, spectacolul vieții marine dezvăluie o dramă științifică profundă, în care viețile unor creaturi destul de neumane elucidează mistere profunde despre natura simțirii și despre ce înseamnă a poseda o minte.

În Metazoare, istoricul scufundător și filosoful științei abordează aceste întrebări cu o îndrăzneală elocventă, amintindu-ne că „viața și mintea au început în apă”. Electric.

— Barbara Kiser, The Wall Street Journal

Ce parere ai despre cartea "Metazoare. Viața animală și nașterea minții" ?

Cine a cumparat Metazoare. Viața animală și nașterea minții, a mai cumparat si:
50 de idei pe care trebuie sa le cunosti. Stiinta
Paul Parsons
Mortalitate
Cristopher Hitchens
Oare existenta noastra are un sens
Jean Staune
Marele Tot. De la originea universului si a vietii pana la sensul existentei
Sean Carroll
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE