Mai inteligent, mai repede, mai bine
Mai inteligent, mai repede, mai bine. Afla cum sa devii mai eficient acasa si la birouO tânara renunta la doctorat si începe sa joace poker. Se antreneaza pentru tot felul de situatii diferite si contradictorii, învata sa anticipeze miscarile gresite ale adversarilor sai si devine una dintre cele mai de succes jucatoare din lume.
Un general al infanteriei marine, confruntat cu moralul scazut al recrutilor, reorganizeaza tabara de instructie militara si descopera ca insuflarea unei „orientari catre actiune” îi poate transforma chiar si pe adolescentii cei mai lipsiti de directie în persoane de succes care se automotiveaza.
Realizatorii filmului Frozen se apropie de o catastrofa. Îsi reorganizeaza echipa si, astfel, ajung la un nivel de creativitate care produce unul dintre filmele cu cele mai mari încasari din toate timpurile.
Ce au în comun toti acesti oameni?
Ei stiu ca productivitatea se bazeaza pe anumite alegeri. Modul în care ne formulam deciziile zilnice, marile ambitii pe care ni le propunem si obiectivele simple pe care le ignoram, culturile pe care le cream ca lideri pentru a genera inovatie, modul în care interactionam cu informatiile, toate sunt aspecte care îi diferentiaza pe cei doar ocupati de cei cu adevarat productivi.
În Mai inteligent, mai repede, mai bine, Charles Duhigg ne explica modul în care putem îmbunatati lucrurile pe care le facem. Cartea sa este o explorare de referinta a stiintei productivitatii, care poate învata pe oricine cum sa aiba succes cu mai putin stres si cum sa reuseasca sa faca mai multe fara sa sacrifice lucrurile la care tine cel mai mult.
Duhigg combina povesti emblematice cu cercetari care identifica motivele pentru care anumite persoane sau afaceri nu sunt la fel de eficiente ca altele. Îsi poarta cititorii din cabina de pilotaj a unui avion, în camera de creatie a filmului Frozen.
Chicago Tribune
Duhigg analizeaza diversele cai prin care oamenii pot deveni mai eficienti, fie ca este vorba despre motivatie, despre stabilirea obiectivelor, despre luarea deciziilor sau despre stimularea gândirii creative... Este un povestitor eficient, foarte priceput în a combina stiintele sociale cu documentarea amanuntita si cu povestile captivante.
The Economist
Duhigg, un povestitor cu har care combina talentul de reporter cu cercetari de ultima ora din psihologie si economie comportamentala, explica de ce unele companii si persoane reusesc sa realizeze atât de multe, în timp ce altele esueaza. Aproape toate cartile scrise despre acest subiect sunt pline de studii de caz si de povesti, dar abilitatile de povestitor ale lui Duhigg transforma aceasta carte într-o lectura memorabila si convingatoare. Duhigg reuseste sa ne provoace paradigmele mentale si rationamentele. Nu este doar o alta carte despre productivitate. Este vorba despre organizarea multitudinii de informatii cu care traim.
The Financial Express