Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Metoda Glucose Goddess

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Liniștea de dinainte
-10
Liniștea de dinainte
Editura: Publica
An de aparitie: 2023Numar de pagini: 424
Autor(i): Gal Beckerman
Editura: Grupul Editorial Publica
Disponibilitate: In stoc

Liniștea de dinainte - Despre originile neașteptate ale unor idei radicale

Avem tendința să credem că revoluțiile sunt zgomotoase, că sunt despre nemulțumiri și revendicări exprimate în gura mare, în văzul lumii.

Dar ideile care stau la baza acestora au fost de regulă concepute în spații mai liniștite, în mici unghere ...
Pret: 65,00 lei
Pret: 58,50 lei
buc.
CARTI » Istorie, Sociologie, Stiinte politice » Liniștea de dinainte

Liniștea de dinainte

Liniștea de dinainte - Despre originile neașteptate ale unor idei radicale

Avem tendința să credem că revoluțiile sunt zgomotoase, că sunt despre nemulțumiri și revendicări exprimate în gura mare, în văzul lumii.

Dar ideile care stau la baza acestora au fost de regulă concepute în spații mai liniștite, în mici unghere în care membrii unei avangarde pot să șoptească între ei, să-și imagineze realități alternative și să discute despre cum să-și atingă țelurile.

Această carte extraordinară identifică asemenea locuri de-a lungul secolelor și pe cuprinsul continentelor și avertizează că, într-o lume dominată de mediile de socializare, ele vor dispărea probabil curând.

Gal Beckerman ne duce înapoi în secolul al XVII-lea, la corespondența care a aprins scânteia revoluției științifice, și apoi mai departe în timp, pentru a examina o serie de motoare ale schimbării sociale: petițiile care au asigurat dreptul de vot în Anglia anilor 1830, revistele care au dat glas furiei femeilor la începutul deceniului 1990 și chiar aplicațiile folosite de epidemiologii care s-au luptat cu pandemia de COVID-19 în umbra unei administrații inepte.

În fiecare dintre aceste cazuri, Beckerman ne arată că mișcările noastre sociale cele mai hotărâtoare – de la decolonizare la feminism – au luat naștere în rețele discrete, închise, care au permis unui mic grup să-și incubeze ideile înainte de a le difuza pe scară largă.

Dar Facebook și Twitter înlocuiesc aceste spații private prolifice, în detrimentul activiștilor din întreaga lume.

De ce s-a destrămat Primăvara Arabă? De ce Occupy Wall Street nu a câștigat niciodată tracțiune?

Și-a împlinit Black Lives Matter întregul potențial?

Beckerman ne arată ce le lipsește acestor noi ecosisteme ale mediilor de socializare: totul de la răbdare până la concentrare – și ne oferă o rețetă pentru a cultiva din nou idei radicale.

Lirică și profundă, Liniștea de dinainte privește spre trecut pentru a ne ajuta să ne imaginăm un viitor diferit.

Excelentă… Printre bucuriile oferite de Liniștea de dinainte se numără și modul în care reformulează detaliile aparent neimportante ale conversației cotidiene pentru a scoate în evidență caracterul lor tacit subversiv.

— CHICAGO TRIBUNE

Liniștea de dinainte este o carte deopotrivă neobișnuită și încântătoare... Studiile de caz ale lui Beckerman, care acoperă o perioadă lungă din istorie, și talentul său de narator asigură unicitatea și valoarea acestei cărți.

— WASHINGTON POST

În loc de o altă ieremiadă pesimistă a spațiului virtual, Beckerman ne oferă o serie de narațiuni istorice foarte detaliate, profund analizate și relatate, pentru a ne ajuta să facem un pas în lateral și să ne gândim de unde vor veni următoarele idei radicale, cele de care vom avea nevoie dacă vrem să depășim un veac catastrofic.

— LOS ANGELES REVIEW OF BOOKS

Cinematică, comprehensivă, subtil ambițioasă. Beckerman ne poartă într-un tur istoric magic – Aix-en-Provence în 1635, Moscova în 1968, Sausalito în 1985 –, reușind să ne imerseze în aceste lumi și adunând cu răbdare detalii.

— Andrew Marantz, THE NEW YORKER
Carti scrise de acelasi autor:
Gal Beckerman - Liniștea de dinainte

Ce parere ai despre cartea "Liniștea de dinainte" ?

Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE