Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Fantanile tacerii

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
BOOKilipir
ULTIMELE EXEMPLARE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
La Medeleni
La Medeleni
Editura: Agora
Data aparitiei: 2011
Numar de volume: 3
Autor(i): Ionel Teodoreanu
Editura: Agora
Disponibilitate: In stoc

La Medeleni, volumul 1. Hotarul nestatornic
Chiar de la întâiul volum, Ulita copilariei, Ionel Teodoreanu apare ca un scriitor original, în posesiunea deplina a formulei sale. Daca, exterior, aceasta literatura lirica si imagistica, traind aproape exclusiv din evocarea vârstei infantile, duce, în chip vadit, la Jules Renard, la Anghel si la ...
Pret: 54,00 lei
buc.
CARTI » Beletristica » La Medeleni

La Medeleni

La Medeleni, volumul 1. Hotarul nestatornic
Chiar de la întâiul volum, Ulita copilariei, Ionel Teodoreanu apare ca un scriitor original, în posesiunea deplina a formulei sale. Daca, exterior, aceasta literatura lirica si imagistica, traind aproape exclusiv din evocarea vârstei infantile, duce, în chip vadit, la Jules Renard, la Anghel si la Delavrancea, ea ramâne foarte personala prin tineretea ei, autentica, prin extraordinara memorie a copilariei! Într-un soi de poeme în proza si de însemnari (...) autorul reconstruieste în ton idilic acea vârsta a exuberantei pe care adultul o uita de obicei usor...
Prin adânca incursiune în sufletul copilaresc, prin atmosfera fericirii si prin prospectiunea receptiei, Ulita copilariei si întâiul volum din La Medeleni sunt opere de valoare durabila si adevaratele înfaptuiri ale autorului. (G. Calinescu)

La Medeleni, volumul 2. Drumuri
Eroii lui Ionel Teodoreanu, mediul, atmosfera, pe alocuri chiar atitudinea scriitorului sunt legate de traditie, în povestirile si romanele lui bate dez-mierdator un vânt de patriarhalitate. Si cu toate acestea, maniera si limba folosita de el întru redarea acestor realitati specifice românesti (respectiv moldovenesti) e tot ceea ce poate fi mai personal, mai modern, mai îmbibat cu adevarurile învatate de la simbolisti si de la Proust. Mediul patriarhal al Medelenilor e privit prin experienta modernistilor din Franta. (Mircea Eliade)

La Medeleni, volumul 3. Intre vanturi
... Alaturi de Arghezi, Ionel Teodoreanu ramâne unul dintre stilistii nostri remarcabili, contribuind masiv la îmbogatirea limbii literare, la mladierea, la ornarea ei. Ceea ce este valoros, într-o opera inegala si amenintata de proxilitate sunt paginile consacrate universului candorii infantile si tulburatoarei perioade a adolescentei, cu incertitudinile si cautarile ei febrile; însumate, aceste pagini reprezinta "o foarte serioasa monografie a unui tinut sufletesc, care de azi înainte îsi are locul fixat în geografia romanului românesc". (Perpessicius)

Recomandari La Medeleni

# "La Medeleni" a stirnit in mine pasiunea, dragostea. A fost prima lectura cu incarcatura sentimentalo-erotica. (Mihaela Radulescu)

Ce parere ai despre cartea "La Medeleni" ?

Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE