Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Istoria statului si dreptului romanesc
Istoria statului si dreptului romanesc
Editura: Universul Juridic
Data aparitiei: 2013
Numar de pagini: 397
Autor(i): Ioan Chis
Editura: Universul Juridic

Istoria statului si dreptului romanesc
Tabel cronologic cu principalele date istorice. Aspecte rezumative ale temelor

Istoria, aceasta carte de capatai a fiecarei natii, cum o definea marele revolutionar Nicolae Balcescu, a ocupat intotdeauna un loc aparte in gandirea, actiunea si forta poporului roman. In virtutea istoriei, noi, romanii, ne-am deslusit sensul devenirii, ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Istoria statului si dreptului romanesc

Istoria statului si dreptului romanesc

Istoria statului si dreptului romanesc
Tabel cronologic cu principalele date istorice. Aspecte rezumative ale temelor

Istoria, aceasta carte de capatai a fiecarei natii, cum o definea marele revolutionar Nicolae Balcescu, a ocupat intotdeauna un loc aparte in gandirea, actiunea si forta poporului roman. In virtutea istoriei, noi, romanii, ne-am deslusit sensul devenirii, ne-am fundamentat drepturile la vatra strabuna, ne-am conservat si aparat comorile culturii materiale si spirituale.

Pentru a sluji adevarul, marii carturari ai neamului au trudit cu scrisul lor maiestru in apararea drepturilor imprescriptibile ale poporului nostru, drepturi pentru care s-au jertfit eroii conducatori de tara si de osti, au luptat masele de targoveti, oraseni si tarani, care nu o data au lasat in grija femeilor si copiilor plugul si au luat sabia pentru apararea gliei strabune.

Credem, impreuna cu alti cercetatori de ieri si de azi, ca intre popor si personalitatile lui reprezentative a existat permanent un raport necesar si reciproc.

Personalitatile istoriei sunt expresia credintei, nevoilor si idealurilor maselor, iar prin actiunea lor au inraurit unele evenimente care au croit apoi cursul devenirii istorice. De-a lungul dezvoltarii noastre istorice si statale, se observa adeseori tendinta conducatorilor de a conduce masele spre ridicarea nivelului lor spiritual si material, in dorinta acestora spre libertate. Rascoalele, diferitele miscari colective, revolutiile sunt etape intr-un proces unic, proces desfasurat in timp, profitandu-se de conjuncturi istorice, afirmandu-se participarea poporului nostru la istoria civilizatiei europene.

Intemeietorii statului si dreptului au aratat permanent ca in acest spatiu s-a conceput procesul istoric ca o rezultanta complexa a evolutiei societatii in ansamblul sau, ca evolutia acestui proces confera adevarurile fundamentale ale intelegerii etnogenezei poporului roman, a institutiilor faurite de el si a dreptului izvorat din morala crestina, imbinata cu vechile norme romane si bizantine. Istoria zilelor noastre este o continuare a crezului poporului in lupta sa permanenta pentru propasire, in impotrivirea cu toate fortele contra asupririi de orice fel.

Luptele seculare purtate de poporul nostru si-au gasit materializarea in formarea statului national modern in 1859 si realizarea unitatii nationale in 1918. Aceasta exceptionala realizare a romanilor s-a intregit cu importante monumente juridice, printre care o importanta deosebita a avut Constitutia din 1923, opera comuna a reprezentantilor tuturor tarilor surori: Basarabia, Bucovina, Transilvania, care s-au unit cu vechiul Regat, alcatuind Romania Mare. Prezenta lucrare s-a dorit a se adresa studentilor anului I, care studiaza istoria statului si dreptului romanesc, avand o utilitate practica pentru juristi.

Lucrarea Istoria statului si dreptului romanesc se bazeaza pe studiul aprofundat al documentelor vremii, pe o bibliografie selectiva care a creat posibilitatea prezentarii materialului intr-un mod sintetic. In editia actuala s-au adaugat la sfarsitul lucrarii problemele sintetice ale fiecarei teme principale, pentru a putea orienta studentii cu privire la continutul de idei ce urmeaza a fi abordate in cadrul seminariilor si examenului.
Carti scrise de acelasi autor:
Ioan Chis - Drept executional penal (apare in curand - solicita acest produs)
Ioan Chis - Istoria statului si dreptului romanesc (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Istoria statului si dreptului romanesc" ?

Cine a cumparat Istoria statului si dreptului romanesc, a mai cumparat si:
Lacrimile papei
Didier Convard
Puterile oculte ale mintii
Enrique De Vicente
Gandirea magica
Constantin Balaceanu Stolnici
Drept procesual penal. Partea generala
Mircea Damaschin
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE