Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Istoria secreta a Kremlinului
Istoria secreta a Kremlinului
Editura: Dinasty
Data aparitiei: 2021
Numar de pagini: 464
Autor(i): Michel Honorin, Andre Fatras
Editura: Dinasty Books

Istoria secreta a Kremlinului. O succesiune de crime, tradari, conspiratii.

De la asasinarea tarilor la Lenin, Stalin, Trotski si Beria, procesele de epurare si lagarele de concentrare...

Istoria secreta a Kremlinului Partea 1

De ce au fost executati tarul si familia sa atunci cand revolutia triumfase deja? Au existat supravietuitori? Cine a ordonat ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Istoria secreta a Kremlinului

Istoria secreta a Kremlinului

Istoria secreta a Kremlinului. O succesiune de crime, tradari, conspiratii.

De la asasinarea tarilor la Lenin, Stalin, Trotski si Beria, procesele de epurare si lagarele de concentrare...

Istoria secreta a Kremlinului Partea 1

De ce au fost executati tarul si familia sa atunci cand revolutia triumfase deja? Au existat supravietuitori? Cine a ordonat masacrul? Sa ? fost o actiune inspirata de conducatorii revolutionarilor sau o initiativa locala? Si ce rol a jucat Rasputin in declansarea revolutiei ruse?

Care erau relatiile dintre Lenin si Stalin? Ce urmarea cu adevarat Trotski? Isi alesese, sau nu, Lenin succesorul? Ce continea testamentul secret al parintelui revolutiei? Cum a reusit Stalin sa-si indeparteze principalii concurenti in cursa pentru putere?

Unul dintre episoadele cele mai sangeroase ale istoriei tine rei Uniuni Sovietice a fost revolta culacilor si represiunea care i-a urmat. De ce au fost eliminati sute de mii – milioane chiar – de tarani? Ce anume li s-a reprosat? Putea oare Kremlinul sa procedeze in alt fel?

Istoria secreta a Kremlinului Partea 2

Procesele de la Moscova reprezinta una dintre cotiturile decisive din politica lui Stalin. Oare de ce a vrut sa-si elimine principalii tovarasi de lupta? Cum au ajuns ei sa faca niste marturii in intregime inventate? Care a fost mecanismul acestor procese care au provocat disparitia unei mari parti din elita revolutionara si militara sovietica? Vom putea citi continutul acestui dosar umilitor si zdrobitor.

Sa fi disparut Stalin in luna iunie 1941 dupa atacul lui Hitler impotriva Uniunii Sovietice? Fusese sau nu tinut la curent, in special de catre spionii lui, despre intentiile agresive ale Fuhrerului? A fost luat pe nepregatite si implicit depasit de brutalitatea evenimentelor? Ca sa intelegem mai bine aceasta problema, trebuie sa ne intoarcem cu doi ani in urma, in momentul surprinzatorului pact germano-sovietic semnat in luna august 1939, spre marea uimire a occidentalilor.

Cum a murit Beria, personaj de temut, seful suprem al politiei sovietice, care asculta orbeste de Stalin, fiind vinovat pentru toate masacrele comandate de acesta? Se impune totusi o intrebare: a fost Beria principalul responsabil pentru epurarile sangeroase si moartea a milioane de oameni considerati opozanti ai politicii staliniste?

Istoria secreta a Kremlinului Partea 3

Trotki va fi toata viata sa dusmanul numarul unu al lui Stalin. Stapânul Kremlinului îl va urî pâna la moartea acestuia. Cum a fost cu adevarat ucis Trotki? A fost asasinul sau trimis de Kremlin? Ce a ajuns dupa eliberarea din temnitele mexicane? Aceasta poveste, care îsi va avea deznodamântul în Mexic, în 1940, începe de fapt înca din primele ore ale revolutiei ruse.

Ruptura dintre Moscova si Belgrad va reprezenta efectul luptei dintre cei „doi Stalin“. Unul, cel adevarat, cel de la Kremlin, si celalalt, iugoslavul Tito. Originile acestui confl ict si ruptura care i-a urmat le gasim în raporturile din timpul razboiului dintre cele doua tari, aflate în lupta împotriva aceluiasi dusman, Hitler. Tito va fi , de fapt, singurul lider comunist care va îndrazni sa se opuna, în mod deschis, dincolo de perdeaua de fier, autoritatii Kremlinului si mai ales lui Stalin.

Moartea lui Stalin va marca începutul schimbarii politicii Uniunii Sovietice atât pe plan intern, cât si pe plan extern. De fapt, ceea ce a provocat cu adevarat sfârsitul unei lumi si a unei epoci a fost a doua sa moarte – destalinizarea –, si nu moartea fi zica a stapânului Kremlinului. Nikita Hrusciov va fi principalul artizan al destalinizarii. si vom vedea de ce.
Carti scrise de acelasi autor:
Michel Honorin, Andre Fatras - Istoria secreta a Kremlinului (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Istoria secreta a Kremlinului" ?

Cine a cumparat Istoria secreta a Kremlinului, a mai cumparat si:
Poeme persane
Omar Khayyam, Hafez, Rumi, Saadin, Sabestari, Baba Taher
Cele mai mari 100 de mituri si legende celebre
T.V. Muravieva
Cea mai norocoasa fata
Jessica Knoll
Noaptea lupului
Serge Brussolo
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE