Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Instrumentele titanilor

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
O CARTE PE ZI
UN PREŢ SPECIAL
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Involutia umana. O alternativa indiana la teoria lui Darwin
-15
Involutia umana. O alternativa indiana la teoria lui Darwin
Editura: Daksha
Data aparitiei: 2008
Numar de pagini: 670
Autor(i): Michael A. Cremo, Richard L. Thompson
Editura: Daksha

"Involutia umana" este raspunsul definitiv al lui Michael Cremo la întrebarea - daca nu am evoluat din maimute, de unde am venit? Iar raspunsul este: nu am evoluat din materie; în loc de aceasta am degenerat sau involuat din tarâmul constiintei, spiritului pur.

Bazându-si raspunsul pe stiinta moderna si pe marile ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Involutia umana. O alternativa indiana la teoria lui Darwin

Involutia umana. O alternativa indiana la teoria lui Darwin

"Involutia umana" este raspunsul definitiv al lui Michael Cremo la întrebarea - daca nu am evoluat din maimute, de unde am venit? Iar raspunsul este: nu am evoluat din materie; în loc de aceasta am degenerat sau involuat din tarâmul constiintei, spiritului pur.

Bazându-si raspunsul pe stiinta moderna si pe marile traditii ale întelepciunii mondiale, inclusiv filozofia vedica a stravechii Indii, Cremo ne propune ca, înainte de a ne pune întrebarea "De unde vin fiintele umane?" ar trebui sa contemplam mai întâi ce este o fiinta umana? Astazi majoritatea oamenilor de stiinta presupun ca oamenii sunt o simpla combinatie de elemente chimice obisnuite. A concluzionat, totusi, ca este mai rezonabil, pe baza probelor stiintifice existente, sa înceapa prin presupunerea ca oamenii nu sunt compusi numai din materie, ci din elementele: materia obisnuita, materia subtila - mintea, si a treia constiinta.

Pentru a folosi termenii vedici, nu am evoluat din materie; mai degraba, am involuat, sau am coborât de la nivelul de constiinta spiriituala pura. Procesul prin care sinele constient coboara în tarâmul energiei materiale, si este pozitionat în interiorul unui corp, este întelesul primar al involutiei, asa cum l-am definit. însa exista un alt sens în care involueaza sinele constient. în functie de calitatea constiintei, un sine constient poate primi orice tip de corp. Corpul uman este foarte valoros, deoarece în forma umana sinele constient poate întelege diferenta dintre spirit si materie, si poate progresa pe drumul înapoi catre casa spirituala initiala. Totusi, daca un sine constient se foloseste gresit de forma umana, va lua nastere dupa moarte într-un corp mai prost echipat pentru constiinta de sine. Sinele constient poate sa coboare în planul animal sau botanic.

Daca se întâmpla asa ceva, sinele constient trebuie apoi sa treaca prin nasteri în diferite specii înainte sa atinga iarasi forma umana. Acest proces poate fi caracterizat printr-un soi de evolutie spirituala. Daca, urmarind explicatia vedica, acceptam ca oamenii, si alte fiinte vii, au coborât, printr-un proces de involutie, dintr-un stadiu originar de constiinta pura, conectati la sinele constient suprem. Dumnezeu, atunci ar trebui sa ne intereseze ceea ce poate fi numit re-evolutie, procesul de reîntoarcere la stadiul originar.

MICHAEL A. CREMO este o autoritate internationala în anomalii arheologice despre care tine prelegeri peste tot în lume. Cercetator asociat al Institutului Bhaktivedanta, el s-a specializat în istoria si filozofia stiintei. Este membru al Congresului Mondial de Arheologie, al Asociatiei Europene a Arheologilor, al Societatii de Istoria stiintei, si al Asociatiei de Filozofia stiintei.

Fragment:

“...inainte sa ne intrebam cum au ajuns oamenii sa existe, trebuie sa punem intai intrebarea “Ce este o fiinta umana?”.

Astazi majoritatea oamenilor de stiinta presupun ca oamenii sunt o simpla combinatie de elemente chimice obisnuite. Noi am concluzionat, totusi, ca este mai rezonabil, pe baza probelor stiintifice existente, sa incepem prin presupunerea ca oamenii nu sunt compusi numai din materie, ci din toate cele trei elemente – materia obisnuita, materia subtila din minte si constiinta.

Dupa ce toate acestea au fost stabilite, a fost normal sa presupunem ca si cosmosul este impartit in regiuni cu diferite cantitati ale acestor trei substante. De asemenea am presupus ca in fiecare regiune exista fiinte constiente, de diferite grade si puteri, cu corpuri adaptate la conditiile de acolo. Cu aceste elemente de baza demonstrate, este timpul sa le integram intr-o explicatie completa a ceea ce numesc eu decaderea umana, intr-o forma specific vedica.

Pentru a folosi termenii vedici, nu am evoluat din materie; mai degraba, am decazut, sau am coborat de la nivelul de constiinta spirituala pura... ...Procesul prin care sinele constient coboara in taramul energiei materiale, si este pozitionat in interiorul unui corp, este intelesul primar al decaderii, asa cum l-am definit.

Insa exista un alt sens in care decade sinele constient. In functie de calitatea constiintei, un sine constient poate primi orice tip de corp. Corpul uman este foarte valoros, deoarece in forma umana sinele constient poate intelege diferenta dintre spirit si materie, si poate progresa pe drumul inapoi catre casa spirituala initiala.

Totusi, daca un sine constient se foloseste gresit de forma umana, va lua nastere dupa moarte intr-un corp mai prost echipat pentru constiinta de sine. Sinele constient poate sa coboare in planul animal sau botanic. Daca se intampla asa ceva, sinele constient trebuie apoi sa treaca prin nasteri in diferite specii inainte sa atinga iarasi forma umana. Acest proces poate fi caracterizat printr-un soi de evolutie spirituala.”
(Autorul)

Ce parere ai despre cartea "Involutia umana. O alternativa indiana la teoria lui Darwin" ?

Cine a cumparat Involutia umana. O alternativa indiana la teoria lui Darwin, a mai cumparat si:
Imi amintesc de tine
Yrsa Sigurdardottir
Nu mancati niciodata singuri
Keith Ferrazzi
Medicina intuitiva
Francesca McCartney
Cartea lui Ioan Botezatorul
Evanghelii si Manuscrise Crestine
Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE