Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Capcana David Icke

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Inventatorul viitorului. Viata vizionara a lui Buckminser Fuller
-20
Inventatorul viitorului. Viata vizionara a lui Buckminser Fuller
Editura: Act si Politon
An de aparitie: 2023
Numar de pagini:
Autor(i): Alec Nevala-Lee
Editura: Act si Politon
Disponibilitate: In stoc

"Inventatorul viitorului: Viața vizionară a lui Buckminster Fuller" este o carte pe care te vei felicita că ai citit-o.

Numită de revista Esquire una dintre cele mai bune 50 de biografii din toate timpurile și de revista The Economist una dintre cele mai bune cărți ale anului 2022, cartea de ...
Pret: 89,00 lei
Pret: 71,20 lei
buc.
CARTI » Business, economie, finante » Inventatorul viitorului. Viata vizionara a lui Buckminser Fuller

Inventatorul viitorului. Viata vizionara a lui Buckminser Fuller

"Inventatorul viitorului: Viața vizionară a lui Buckminster Fuller" este o carte pe care te vei felicita că ai citit-o.

Numită de revista Esquire una dintre cele mai bune 50 de biografii din toate timpurile și de revista The Economist una dintre cele mai bune cărți ale anului 2022, cartea de față ne oferă biografia revelatoare a lui Buckminster Fuller – arhitectul, inginerul, poetul, filosoful și designerul vizionar american care a inventat domul-geodezic, a definit regulile culturii startup-urilor și a profilat ideea Americii despre viitor.


Buckminster Fuller este recunoscut drept unul dintre cele mai mari genii ale secolului XX, fiind adesea supranumit „un Leonardo da Vinci modern”.

Buckminster Fuller și-a imaginat planeta Pământ ca pe o navetă spațială pe care omenirea a supraviețuit foarte bine timp de 2 milioane de ani și pe care va putea supraviețui în continuare fără probleme printr-o utilizare responsabilă a resurselor.

„Am cunoștințele necesare pentru ca omenirea să supraviețuiască la bordul Spaceship Earth”, i-a spus Fuller lui Sachs.

„Nu poți cumpăra asta nici măcar cu aur!”

Inventatorul viitorului, Alec Nevala-Lee)

De la parcurile tematice EPCOT Center (Experimental Prototype Community of Tomorrow) găzduite de parcurile de distracție Disney World, la molecula care îi poartă numele „buckminsterfullerena”, moștenirea lui Fuller dăinuie până în zilele noastre, iar ideile sale cu privire la capacitatea tehnologiei de a transforma lumea i-au influențat profund pe antreprenorii din Silicon Valley.

Cartea de față este prima biografie autorizată care acoperă toate aspectele carierei lui Buckminster Fuller.

Bazându-se pe cercetări riguroase, pe zeci de interviuri și mii de documente nepublicate, Nevala-Lee reușește să realizeze în paginile ei un portret complet al lui Fuller, arătându-ne adevăratele origini ale invențiilor sale, inclusiv ale mașinii Dymaxion, casei Wichita și a domului geodezic; vorbind despre relațiile tensionate cu studenții și colaboratorii săi; despre interacțiunile sale cu: Frank Lloyd Wright, Isamu Noguchi, John Cage, Steve Jobs, Indira Gandhi, Salvador Dali, Albert Einstein, Samuel Beckett, Romany Marie și mulți alții.

Pe tot parcursul cărții vei întâlni citate din lucrarea intitulată Synergetics, scrisă de Buckminster Fuller în colaborare cu E. J. Applewhite, despre care Applewhite spunea că reprezintă expresia supremă a ideilor sale, și prin intermediul căreia Fuller își propusese să scrie „o carte prin care să încerce să descrie toate experiențele fizice și metafizice prin prisma tetraedrului”.

„Inventatorul viitorului” este un adevărat roman de aventuri științifice care se termină într-un mod total surprinzător, finalul cărții fiind deopotrivă tragic, sfâșietor și înduioșător.

Însă, cu siguranță, modul în care se sfârșește relația de o viață dintre Buckminster Fuller și soția lui, Anne Hewlett, îți va rămâne mult timp în minte după ce vei fi terminat de citit această minunată carte.

Fuller avea reputația unui generalist sau designer universalist, „o sinteză între artist, inventator, mecanic, economist obiectiv și strateg evoluționist”, capabil să înțeleagă sisteme întregi.

El a susținut cu toată convingerea necesitatea unor locuințe universale și a pledat mereu pentru utilizarea eficientă a resurselor, oferind soluții plauzibile pentru înfăptuirea unor schimbări radicale.

Ce parere ai despre cartea "Inventatorul viitorului. Viata vizionara a lui Buckminser Fuller" ?

Cine a cumparat Inventatorul viitorului. Viata vizionara a lui Buckminser Fuller, a mai cumparat si:
Criza de leadership si leacul pietei libere
John Allison
Echipe de vis
Shane Snow
Economia in vremea coronavirusului
Iancu Guda
Cea mai mare afacere din toate timpurile
Gregory Zuckerman
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE