Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Toate panzele sus

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
ARTA SIMPLITĂȚII
ȘI A RAFINAMENTULUI
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
In infernul de la Stalingrad
-10
In infernul de la Stalingrad
Editura: Corint
Data aparitiei: 2021
Numar de pagini: 416
Autor(i): Reinhold Busch
Editura: Corint
Disponibilitate: In stoc

In infernul de la Stalingrad - Mărturii ale soldaților germani

Sfârșitul Bătăliei de la Stalingrad, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, văzut de soldați germani care au supraviețuit acesteia.

În noiembrie 1942, în urma unui distrugător contraatac executat din afara orașului, armata sovietică a pus capăt asediului forțelor germane și aliate ...
Pret: 49,00 lei
Pret: 44,10 lei
buc.
CARTI » Istorie » In infernul de la Stalingrad

In infernul de la Stalingrad

In infernul de la Stalingrad - Mărturii ale soldaților germani

Sfârșitul Bătăliei de la Stalingrad, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, văzut de soldați germani care au supraviețuit acesteia.

În noiembrie 1942, în urma unui distrugător contraatac executat din afara orașului, armata sovietică a pus capăt asediului forțelor germane și aliate acestora și le-au încercuit, făcând practic imposibilă retragerea a circa 290 000 de soldați aparținând Armatei 6.

Lucrarea cercetătorului german Reinhold Busch cuprinde mărturiile unor soldați nemți care, vreme de aproape trei luni, au luptat în punga de la Stalingrad împotriva a doi inamici redutabili: pe de o parte armata sovietică, iar pe de altă parte vremea aspră și lipsa proviziilor de tot felul.

Bizuindu-se pe sute de relatări inedite, interviuri, jurnale și reportaje apărute în presă, autorul dezvăluie, în 39 de „tablouri”, ororile, dar și puținele momente de umanitate de care au parte luptătorii în apocaliptica încleștare desfășurată pe străzile și în împrejurimile orașului.

Personajele acestei cărți sunt militari de toate gradele, de la soldați până la generali, care au fost răniți ori s-au îmbolnăvit și au fost scoși pe calea aerului din încercuire sau care au luptat până la capăt și au fost făcuți prizonieri de sovietici.

Împreună, ei realizează o descriere edificatoare și tragică a îngrozitoarelor evenimente petrecute în orașul de tristă faimă de pe malul Volgăi.

Povestea mai puțin cunoscută a spitalelor de campanie și a punctelor de prim ajutor contribuie la întregirea imaginii cu privire la soarta crudă de care au avut parte soldații Armatei 6, amenințați cu moartea din cauza mizeriei, frigului insuportabil, foamei, rănilor și a apropierii neîndurătoarei armate sovietice.

„O carte care merită să fie citită de oricine manifestă interes pentru războiul de pe Frontul de Est sau pentru al Doilea Razboi Mondial în general.”

(Roger Moorhouse, autorul cărților Alianța diavolilor și Comploturile pentru asasinarea lui Hitler)

„Aruncă lumină asupra condiției umane, cu bune și cu rele.

Dă mărturie despre josnicia omului, ca și despre nivelurile extraordinare la care acesta poate ajunge, atât din punctul de vedere al tăriei lui remarcabile, cât și din cel al limitelor sale.

Tulburătoarea lucrare a lui Busch îndeamna la reflecție, fiind un monument dedicat celor care s-au sacrificat pentru țara și pentru camarazii lor.” (Chris Buckham)
Carti scrise de acelasi autor:
Reinhold Busch - In infernul de la Stalingrad

Ce parere ai despre cartea "In infernul de la Stalingrad" ?

Cine a cumparat In infernul de la Stalingrad, a mai cumparat si:
Leadership de razboi
Andrew Roberts
Istoria romanilor din Dacia Traiana, volumul 4. De la Matei Basarab si Vasile Lupu pana la Fanarioti
Alexandru D. Xenopol
Razboaiele PSI
Marie D. Jones, Larry Flaxman
Potarnichile Gri. Spitalele Femeilor Scotiene in Romania 1916-1917
Costel Coroban
Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE