Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Anna O

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Hrana vie sursa de sanatate
Hrana vie sursa de sanatate
Editura: Orizonturi
Data aparitiei: 2012
Numar de pagini: 285
Autor(i): Jacques-Pascal Cusin
Editura: Orizonturi
Colectia: Sanatate fara medicamente

Introducere: In 1996, cand am publicat o lucrare intitulata Sanatate si vitalitate printr-o alimentatie vie - O revolutie diete tica, nu banuiam cu cat succes revolutia presimtita de mine avea sa determine evolutia obiceiurilor alimentare ale unui numar atat de mare de persoane.

Azi, virtutile si pertinenta unei alimentatii cu dominanta ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Hrana vie sursa de sanatate

Hrana vie sursa de sanatate

Introducere: In 1996, cand am publicat o lucrare intitulata Sanatate si vitalitate printr-o alimentatie vie - O revolutie diete tica, nu banuiam cu cat succes revolutia presimtita de mine avea sa determine evolutia obiceiurilor alimentare ale unui numar atat de mare de persoane.

Azi, virtutile si pertinenta unei alimentatii cu dominanta vegetala, putin transformata, de calitate biologica sau biodinamica si provenita de preferinta dintr-o productie locala, sunt din ce In ce mai recunoscute atat de specialistii In nutritie si sanatate, cat si de marele public. Piedici exista totusi, actionate Indeosebi de cativa factori din industria agroalimentara, din agrochimie si din productia animaliera intensiva.

Pe de alta parte, regimurile cele mai fanteziste, cele mai contradictorii n-au disparut totusi. Poate eficace pe termen scurt In materie de slabit, cele mai multe nu sunt totusi lipsite de riscuri pentru sanatate. Dupa cum vom vedea, departe de a fi un regim, hrana vie corespunde unui mod de a ne hrani In care alimentul este considerat ca un ansamblu de molecule specifice, ce au toate motivele sa fie impreuna. "Impreuna": acest termen capata o importanta esentiala, pentru ca facem parte si dintr-un ansamblu a carui sanatate o determina pe a noastra.

Cu alte cuvinte, sanatatea fiintei omenesti, care se gaseste la capatul lantului alimentar, si cea a planetei sunt legate In mod intrinsec. De la sol la farfurie, toate etapele au importanta lor. Secretul esential al alimentatiei vii consta tocmai in aceasta abordare integrativa sau globala a hranei noastre.

Faptul de a ne hrani reprezinta cu adevarat contactul nos-tru cel mai intim cu natura. Mancand, absorbim un element provenit din pamant, exterior noua. Organismul trebuie sa-I recunoasca, sa-I transforme, sa-I asimileze si, In parte, sa-I elimine. Supravietuirea, vitalitatea si sanatatea noastra depind de asta.

La fel ca un boiler, calitatea carburantului pe care il ingeram o conditioneaza pe cea a tuturor fazelor arderii. Un carburant neadecvat solicita In mod excesiv functiile regulatoare ale masinii, se consuma doar partial, pierde In eficacitatea energetica si imbacseste conductele. Treptat, organismul si metabolismul nostru se epuizeaza; functionarea se gripeaza si ajunge In pana.

Alimentatia vie constituie astfel carburantul optim pentru hranirea corecta a organismului si a creierului nostru.

Intentia acestei lucrari este sa va ajute sa descoperiti un mod de alimentatie coerent, sanatos si savuros, ale carui principii decurg atat din bunul simt, cat si din cunostintele cele mai specializate In materie de nutritie. Va propun astfel sa va insusiti aceste cuvinte ale lui Hipocrat: "Ca sa vorbim corect despre alimentatia omului, trebuie sa fim mai Intai bine instruiti despre natura lui, sa-i cunoastem originea si partile componente. Apoi, trebuie sa stim calitatile naturale ale alimentelor si efectul modificarilor cauzate de' prepararea prin interventia umana".
Carti scrise de acelasi autor:
Jacques-Pascal Cusin - Hrana vie sursa de sanatate (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Hrana vie sursa de sanatate" ?

Cine a cumparat Hrana vie sursa de sanatate, a mai cumparat si:
Traind cu zeii. Despre credinte si popoare
Neil Macgregor
Dogmatica Bisericii
Barth Karl
Recuperarea dupa cezariana
Chrissie Gallagher Mundy
Femei fara barbati
Shahrnush Parsipur
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE