Produs aflat in stocul propriu sau al editurilor partenere. Pretul afisat include TVA
Cartea de față reprezintă o reeditare într-un singur tot a celor două volume care formează Gramatica limbii române apărută la Editura Academiei Române în anul 2008, sub egida Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti“ al Academiei Române.
Oferind o descriere actualizată prin luarea în considerare a evoluției limbii și ...
Cartea de față reprezintă o reeditare într-un singur tot a celor două volume care formează Gramatica limbii române apărută la Editura Academiei Române în anul 2008, sub egida Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti“ al Academiei Române.
Oferind o descriere actualizată prin luarea în considerare a evoluției limbii și a progreselor înregistrate în domeniul lingvisticii și al cercetării gramaticale în ultimele decenii, Gramatica limbii române și-a propus să constituie o punte de legătură între viziunea curentă (mai mult sau mai puțin tradițională) asupra organizării gramaticale a limbii române [...] și cercetările perioadei care i-a urmat; prin asimilarea tendințelor novatoare și prin adoptarea unui mod transparent atât în prezentarea fenomenelor, cât și sub aspectul dificultăților specifice de interpretare și clasificare a faptelor, această gramatică va putea oferi, sperăm, o deschidere către și pentru studii ulterioare, dar și un temei și un imbold de înnoire a predării (gramaticii) limbii române în școală, în sensul înțelegerii organizării limbii și a mecanismelor de utilizare a sistemului în procesul de comunicare.
Limba romana, o fecioara in continua schimbare De la scrierea chirilica si pina astazi, limba romana este intr-o continua metamorfoza . Unele schimbari , sunt acceptate de noi toti , altele sunt contestate, Pina la urma cind vorbim de litera "^" a, sau i in contextul limbii romane, care e formula corecta?Mai am o nelamurire , limba romana, se universalizeaza ?pentru ce ne trebuie noua in vocabularul romanesc , insertia din limba engleza a unor cuvinte, care deseori , ne fac unele texte de neinteles , Intre snobism si nationalism , cred ca aceste englezisme, nu se pot defini ca neologisme Cred ca distinsa Academie Romana , trebuie sa-si impuna punctul de vedere mai pregnant in astfel de situatii . Altfel, citeodata , limba romana , seamana cu o fecioara siluita si mutilata
Pai citeste si vei afla. Oricum. Limba romana si Gramatica limbii romane nu se schimba de 4 ori pe an, precum moda. Saracii academicieni lucreaza cate 10 ani ca sa scoata o noua editie a gramaticii limbii romane.