Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Toate panzele sus

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
ARTA SIMPLITĂȚII
ȘI A RAFINAMENTULUI
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Gradina de piatra
-10
Gradina de piatra
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: 232
Autor(i): Nikos Kazantzakis
Editura: Humanitas
Disponibilitate: In stoc

Gradina de piatra este primul mare roman semnat de Kazantzakis înainte de emblematicul Viata si peripetiile lui Alexis Zorba.

Amestec de jurnal, roman psihologic si de idei si poem, Gradina de piatra trateaza deja teme majore ale literaturii lui Kazantzakis – lupta si concilierea contrariilor, ilustrate exemplar de contrastul între surâsul ...
Pret: 32,00 lei
Pret: 28,80 lei
buc.
CARTI » Beletristica » Gradina de piatra

Gradina de piatra

Gradina de piatra este primul mare roman semnat de Kazantzakis înainte de emblematicul Viata si peripetiile lui Alexis Zorba.

Amestec de jurnal, roman psihologic si de idei si poem, Gradina de piatra trateaza deja teme majore ale literaturii lui Kazantzakis – lupta si concilierea contrariilor, ilustrate exemplar de contrastul între surâsul imobil al lui Buddha sau splendidele gradini japoneze ce surprind eternitatea în grauntele de nisip si efervescenta modernizarii Chinei si Japoniei.

„Dintre toate cartile lui Kazantzakis, Gradina de piatra este singura în care autorul-narator figureaza ca personaj principal. [...]

Tema esentiala este cea a omului meditativ pus în fata semenilor care se daruiesc trup si suflet actiunii, prin forta momentului istoric – uneori în detrimentul sufletului.

De aici cruzimea acestei relatari, în care multe elemente sunt veridice. Dar, în jurul acestei teme centrale, ce poezie, ce senzualitate!

Cel mai mic obiect, cel mai insignifiant chip, cea mai marunta planta, totul este abordat cu tandrete si umor, chiar cu un fel de voluptate fizica, care detine un loc important în întreaga naratiune.“

– Aziz Izzet (fragment din prefata primei editii franceze)

„Marii nostri gradinari au fost la început calugari budisti si au adus arta asta din China. Mai târziu, arta a trecut la marii dascali ai ceremoniei ceaiului, la poeti, la pictori si, în sfârsit, la gradinarii specializati.

Fiecare gradina trebuie sa aiba sensul ei, sa sugereze o notiune abstracta: seninatate, inocenta, pustietate sau mândrie si maretie eroica. Iar semnificatia trebuie sa corespunda nu numai cu sufletul proprietarului, ci si cu sufletul mai larg al generatiei sau al întregului sau neam.

Fiindca ce valoare are un individ?

E ceva efemer; în timp ce gradina, precum orice alta opera de arta, trebuie sa contina elemente de eternitate.“ – Nikos Kazantzakis, Jurnal de calatorie. Japonia, China

Ce parere ai despre cartea "Gradina de piatra" ?

Cine a cumparat Gradina de piatra, a mai cumparat si:
Secretul Helenei
Lucinda Riley
Sotiile Patriarhilor. Vol. 1 Sarai
Jill Eileen Smith
Blandetea noptii
Francis Scott Fitzgerald
Tunelul
Ernesto Sabato
Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE