O explorare stiintifica a lumii fazerelor, câmpurilor de forte, teleportarii si calatoriilor în timp.
Va fi oare posibil sa trecem prin ziduri?
Cea mai recenta carte a lui Michio Kaku, Fizica imposibilului, vrea sa explice exact de ce unele viziuni ale viitorului se pot pâna la urma realiza, în timp ce altele vor ramâne în limitele posibilului...
SF-ul trateaza astfel de chestiuni; stiinta ramâne tacuta în aceasta privinta. Lucrarea domnului Kaku vine sa umple un gol. -- The Economist
Va fi oare posibil într-o zi sa trecem prin ziduri? Sa construim nave cosmice care sa se deplaseze mai rapid decât lumina? Sa citim gândurile altor oameni? Sa devenim invizibili? Sa mutam obiectele din loc cu puterea mintii noastre? Sa ne transportam trupurile instantaneu prin spatiul cosmic?
Acum o suta de ani, oamenii de stiinta ar fi spus ca laserele, televiziunea si bomba atomica sunt imposibile. Michio Kaku ne arata cum tehnologiile si dispozitivele SF-ului de astazi, pe care le consideram dincolo de tarâmul posibilitatii fizice, ar putea deveni în viitor cât se poate de comune.
De la teleportare la telekinezie, Kaku foloseste lumea stiintifico-fantasticului pentru a explora fundamentele — si limitele — legilor fizicii asa cum le stim astazi. El clasifica tehnologiile imposibilului în mai multe categorii în functie de momentul când ar putea fi transformate în realitate — în secolul urmator, peste mii de ani sau poate niciodata — si le descrie apoi într-un stil captivant si provocator din punct de vedere intelectual.
Michio Kaku este profesor de fizica teoretica al catedrei Henry Semat de la Graduate Center, City University din New York.